Zapojení rezistorů - úlohy na doma -

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nonverbální úlohy - - elektřina Katedrafyziky PF JU Č. Budějovice Katedra fyziky PF JU Č. Budějovice Jiří Tesař.
Advertisements

CELKOVÝ ODPOR REZISTORŮ SPOJENÝCH V ELEKTRICKÉM OBVODU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Elektrický obvod III..
Výkon elektrického proudu
Opakujeme Přesvědčili jsme se: I – elektrický proud – A ( ampér )
Výsledný odpor rezistorů spojených v elektrickém poli za sebou
Elektrická práce. Elektrická energie
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 15.
Stupnice teplot - úlohy na doma - © Petr Špína 2012 VY_32_INOVACE_C2 – 08.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. VY_32_INOVACE_D2 – 13.
Výsledný odpor rezistorů spojených v elektrickém poli vedle sebe
Elektromagnetické vlny - úlohy na doma - © Petr Špína 2012 VY_32_INOVACE_C
Tato prezentace byla vytvořena
Skupenské změny samostudium © Petr Špína 2011 začni VY_32_INOVACE_B
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 05.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 04.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 06.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_62_INOVACE_A1 – 25.
ELEKTRICKÝ PROUD – CO UŽ VÍME
Tato prezentace byla vytvořena
Elektrické obvody Dělení elektrických obvodů Jednoduchý el. obvod
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Na obrázku jsou vzájemně propojeny žárovka a baterie. Žárovka svítí
Obecný postup řešení těchto typů jednoduchých příkladů:
Reostat. Dělič napětí (potenciometr)
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
SESTAVENÍ ELEKTRICKÉHO OBVODU
Rezistor. Je to elektrotechnická součástka, která svým
Anotace Prezentace, která se zabývá reostatem. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znají, jak využít reostat ke změně proudu či.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Elektronická učebnice - II
VY_32_INOVACE_C Jednotky - elektřina - © Petr Špína 2012.
VY_32_INOVACE_08-12 Spojování rezistorů.
31.1 Ohmův zákon – jak to vše začalo
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
OHMŮV ZÁKON – VÝPOČET CELKOVÉHO ODPORU
Sítě rezistorů - úlohy na doma - © Petr Špína 2012 VY_32_INOVACE_C
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_C2 – 09.
 Hodně štěstí :*  Jdi na start Jdi na start.  Kolik je =   
Kirchhoffovy zákony Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Motivace žáků ZŠ a SŠ pro vzdělávání v technických oborech.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Šárka Macháňová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Rezistor VY_30_INOVACE_ELE_726 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice Vypracoval: Ing. Josef Semrád
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Sériové řazení rezistorů Číslo DUM: III/2/FY/2/2/13 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Elektrické.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět Fyzika.
04 OHMŮV ZÁKON VY_32_INOVACE_04 autor: Mgr. Miroslava Mahdalová identifikace: G třída: 8. předmět: Fyzika anotace: Výklad nového učiva – Ohmův zákon.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ohmův zákon(příklady) Číslo DUM: III/2/FY/2/2/11 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Elektrické.
Elektrický proud a Ohmův zákon Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročníkosmý.
Řazení rezistorů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Kříž. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
ZAPOJOVÁNÍ REZISTORŮ Mgr. Kamil Kučera. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Paralelní zapojení rezistorů
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Paralelní řazení rezistorů
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ohmův zákon (odvození)
Elektrické obvody.
07 ZAPOJOVÁNÍ REZISTORŮ - SÉRIOVĚ
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_36_FYZIKA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_06 Zákony.
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název materiálu: VY_52_INOVACE_F8.Vl.53_Ohmuv_zakon_reseni_prikladu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Ing. Renata Kremlicová NÁZEV: Reostat, potenciometr TÉMATICKÝ CELEK:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ohmův zákon(příklady)
Paralelní zapojení rezistorů
Ohmův zákon Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Zapojení rezistorů - úlohy na doma - VY_32_INOVACE_C3 - 05 Zapojení rezistorů - úlohy na doma - © Petr Špína 2012

Tento materiál je určen k tvé domácí přípravě Tento materiál je určen k tvé domácí přípravě. Vezmi kus papíru a počítej…nebo jen odhaduj. Prezentace tě povede. Spustíš ji klávesou F5. Prezentaci ovládej kliknutím na popsané obdélníky a na tlačítko Jdi

Když klikneš na jednu možností, dozvíš se, zda postupuješ správně. = dobře  = špatně Ať ti jde práce od ruky! Jdi

Vodič (kus drátu) má elektrický odpor 0,4 Ω Vodič (kus drátu) má elektrický odpor 0,4 Ω. Když vodič napříč přepůlíme, má každý kus odpor: 0,8 Ω 0,4 Ω 0,2 Ω 0,1 Ω  Obr. 1  a b c d Jdi

  a b c d Vodič má elektrický odpor 0,4 Ω. Dáme-li dva stejné vodiče vedle sebe, bude výsledný odpor: 0,1 Ω 0,2 Ω 0,4 Ω 0,8 Ω  Obr. 2  a b c d Jdi

Vodič má elektrický odpor 0,4 Ω Vodič má elektrický odpor 0,4 Ω. Když vodič přeložíme uprostřed a uchytíme na koncích, má odpor: 0,1 Ω 0,2 Ω 0,4 Ω 0,8 Ω  Obr. 3  a b c d Jdi

Kompaktní zářivka má elektrický odpor 2700 Ω Kompaktní zářivka má elektrický odpor 2700 Ω. Tři takové zářivky zapojené paralelně mají celkem: 8100 Ω 2700 Ω 1350 Ω 900 Ω  Obr. 4  a b c d Jdi

Topná spirála má elektrický odpor 600 Ω Topná spirála má elektrický odpor 600 Ω. Když sériově zapojíme čtyři takové spirály, je celkový odpor: 600 Ω 2400 Ω 1200 Ω 300 Ω  Obr. 5  a b c d Jdi

Obr. 6 K žárovce o odporu 4,8 kΩ je paralelně připojen rezistor 10 kΩ. Rezistorem poteče proud: menší než žárovkou stejný jako žárovkou větší než žárovkou z těchto údajů nelze určit   a b c d Jdi

Kolik odpovědí máš správně? 0 – 2 požádej někoho o pomoc! 3 – 4 zkus si to znovu pořádně přečíst a promyslet 5 už to docela umíš 6  SKVĚLÉ! Jdi

Obr. 1 Obr. 2 zpět zpět

Obr. 3 Obr. 4 zpět zpět

Obr. 5 Obr. 6 zpět zpět