Cvičení 2 - Řešení příkladu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – odkazy (obsah, rejstřík) Typ:
Advertisements

Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Formátování diplomové práce
Olomouc, únor 2012.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Elementaristika elektronických informací
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
HyperText Markup Language
Karta Domů, skupina Odstavec
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Možnosti programu MS Word. Úpravy textu Úprava textu a odstavců.
Funkce programu Microsoft Word 2003 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Grafická úprava seminární práce
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Textový editor 11 Styly.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Textový procesor (MS Word)
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
TEXTOVÝ EDITOR.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Word – Struktura dokumentu
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Maturitní okruh č. 15, K. Záchová, VIII.A zaměřeno na MS WORD 2007.
Informatika WORD klávesové zkraty. Základní pojmy Formátování znamená, že měním vzhled textu, odstavce nebo dokumentu podle vlastního uvážení. Neformátovaný.
ZIHB – MS Word dodatek 1 Petr Kratochvíl, KIV ZČU, © 2008.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
MICROSOFT WORD 2003 Informatika – 7. ročník
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Grafická podoba ŠVP Platí pro: MS WORD OpenOffice.org v jakékoli verzi.
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Brána k poznání Dokončení první fáze – základní značky HTML.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Vytváření prezentace váš cvičící =). Orientace horní část a dolní část obrazovky podobná Excelu a Wordu vlevo seznam „slajdů“ (dále snímků) a osnova vpravo.
Vytvoření hypertextového odkazu
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Ing. Luboš Zatloukal.  Vypracování semestrální práce:  V případě, že v zaměstnání pracujete s NIS, tak kde pokynů zadávacího listu  V případě, že v.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Cvičení 3 - Řešení příkladu na oddíly Zadání viz: cv3_samostatne_oddily.doc.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Textový editor.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
Poznámky pod čarou Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
E LEMENTARISTIKA ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ III. T EXTOVÝ PROCESOR STRUKTUROVANÉ DOKUMENTY, STYLY, OSNOVA, ODKAZY Jiří Leipert.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
E LEMENTARISTIKA ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ IV. T EXTOVÝ PROCESOR POSLOUPNOST ZNAKŮ, OBJEKTY V TEXTU Jiří Leipert.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
WORDPAD Textový dokument.
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
ČÍSLOVÁNÍ STRÁNEK ICT Mgr. Milan Šimek.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Rozložení obrázku s titulkem
ROČNÍKOVÁ PRÁCE pokyny ke zpracování
Tvorba webových stránek
Úprava rozsáhlého dokumentu
Transkript prezentace:

Cvičení 2 - Řešení příkladu Zadání viz: cv2_samostatne.doc

Vytvořte si styl s názvem Word – Nadpis 1 (Times New Roman, 16, tučně, zarovnání vlevo, řádkování 1) a aplikujte na nadpis první úrovně („Historie vývoje značkovacích jazyků“).

Jako druhý styl vytvořte Word – Nadpis 2 (Times New Roman, 14, tučně, zarovnání vlevo, řádkování 1,5) a aplikujte na nadpisy druhé úrovně („Vznik značkovacích jazyků“, „Postupný vývoj“ a „Webové standardy pro pravidla značkování (matematika)“).

Těmto stylům pro nadpisy nastavte víceúrovňové číslování (1, 1. 1, 1 Těmto stylům pro nadpisy nastavte víceúrovňové číslování (1, 1.1, 1.2 atd.). Kliknout pravým tlačítkem na název stylu…

číslování (1, 1.1, 1.2 atd.).

Pro formátování odstavce vytvořte styl Word – Styl odstavce (Times New Roman, 12, zarovnání do bloku) a použijte ve všech odstavcích. vybrat odstavce (pomocí ctrl + myš) a přiřadit jim nový styl „Word – Styl odstavce“

Na základě aplikování vytvořených stylů na nadpisy vygenerujte na konec dokumentu obsah (Vložit  Odkaz  Rejstřík a seznamy).

Dále budete potřebovat styl Word – Titulek tabulky (Times New Roman, 10, zarovnání vlevo),

který aplikujete na titulek, jež vložíte pod tabulku (Vložit  Odkaz  Titulek).

Tabulku naformátujte stylem Klasická tabulka 2 z již předdefinovaných možností.

Všechny nepotřebné styly odstraňte (Organizátor) Všechny nepotřebné styly odstraňte (Organizátor). V textu použijte poznámku pod čarou. Pravým tlačítkem Nastavit pozici kurzoru

Vložte záhlaví se jménem a polem datum a číslo stránky.