Tvorba veřejných politik - přístupy 26.11.2011. Veřejná politika Zaměření činnosti nebo nečinnosti veřejné moci ve vztahu k určitému problému (course.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Advertisements

Hodnotový management Teorie rozhodování
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality
Tereza Podaná Lucie Řeřábková
Analýzy administrativních procesů. Analýzy ve 2 krocích Analýza dokumentů Analýza administrativních procesů.
Sociální politika a Welfare State
Metody zpracování vybraných témat (projektů)
Audit administrativních činností
Adéla Masopustová Alena Seifrtová Lukáš Hůla
REGIONÁLNÍ POLITIKA V ČR V KONTEXTU KOHEZNÍ POLITIKY EU RNDr.Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Digitální správa věcí veřejných
Projekt Kreativní města Future City Game Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.
Sociální konstruktivismus
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Vývoj regulace a dohledu nad finančním trhem Shrnutí poznatků Ing.
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Systémová a strukturně-funckionální analýza (D. Easton, G. Almond)
Strategický leadership
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
1.Základy managementu 1.1 Základní pojmy 1.2 Pojetí managementu
Analýza poptávky. Poptávka po produkci firmy jako významný parametr rozhodování firmy. Faktory determinující poptávku a odhady poptávkových funkcí. Alternativní.
Nákupní chování spotřebitele
Komunitní sociální práce
Rozhodovací procesy.
Řídící struktury, malé a velké organizace
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
Charakteristika správní vědy Přednáška SV č.1 M. Horáková.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA DOPRAVNÍ Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob Studie integrovaných dopravních systémů hromadné.
Rozhodování ve veřejné správě Přednáška M. Horáková.
Teorie rozhodování Veřejná volba
Lenka Zahradníčková
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
MANAGEMENT - Pojetí managementu
Moderní personalistika Úvod
Moderní personalistika I. BLOK
Sociologická imaginace.Praha: SLON, 2002; kapitola Příslib, str
Moderní personalistika I. BLOK
Prezentace projektu doktorského studia
RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D. MZLU v Brně prezidentka
Vzdělávací politika.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Klasifikace nemocí – ICD, ICF
pokus o obecnou teorii sociálního jednání (T
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Základy dopravní politiky obce, města, regionu.
Vůdcovství Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Podstata podniku a podnikání. Znaky podnikání Zisk Riziko Kapitál Zhodnocování Zákazníci.
Teorie veřejné volby Alokace zdrojů v demokratickém systému.
1 Praha 11 a fondy Evropské unie KC Zahrada, Praha 17. května 2011 Úřad městské části Praha 11, Ocelíkova 672/1, Praha 415 This project is implemented.
Didaktika odborných předmětů jako vědní disciplína
Podklady pro zpracování semestrální práce
Zdravotnický management
TVORBA STRATEGIE HARM BORGERS
Rozhodování Ve veřejné politice
VeřeJnÁ FinaNční Politika a VEŘEJNÁ FINANČNÍ ČINNOST
Zdravotnický management
Zdravotnický management
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Sociální inkluze
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
Veřejné Finance.
Ing. Milan Houška KOSA PEF ČZU v Praze
Teorie fiskálního federalismu
ORGANIZAČNÍ STRUKTURY
Zdravotnický management
Transkript prezentace:

Tvorba veřejných politik - přístupy

Veřejná politika Zaměření činnosti nebo nečinnosti veřejné moci ve vztahu k určitému problému (course of action or inaction taken by a government in regard of a particular issue) Explicitní – vyplývající z vyhlášených dokumentů (legislativy, politických prohlášení) Implicitní – empiricky pozorovatelná, ale formálně nedeklarovaná

Základní přístupy Inkrementální přístup Racionální přístup Strategický management

Inkrementální přístup Předpokládá, že politické rozhodování se koná nekoordinovaně na základě omezeného počtu alternativ, které vyplývají z neúplného vyhodnocení skutečnosti, představují pouze omezenou změnu stávajícího stavu, a jsou prováděny s omezenými zdroji „What is most feasible is incremental.“ Charles E. Lindblom – The Science of Muddling Through (1959) → disjointed incrementalismThe Science of Muddling Through

Modely uplatnění inkrementálního přístupu Teorie elit (politicko-administrativní elita působí v prostředí charakterizovaném apatií mas, jednosměrná tvorba politiky) Teorie skupin (politická rozhodnutí jsou přijímání v těžišti vzájemně se vyvažujícího působení zájmových skupin) Systémová teorie (vstupy→ „black box“ → výstupy) Institucionální (a neoinstitucionální) model (politická rozhodnutí jsou determinována organizační strukturou a procesními pravidly) Teorie organizované anarchie (politické rozhodování je založeno na vyjednávání aktérů a jejich koalic, které převádí širší společenské hodnoty, organizované zájmy a individuální preference politických podnikatelů do podoby veřejné politiky)

Racionální přístup Při rozhodování o veřejné politice by měla být zvolena alternativa, která je nejefektivnější s ohledem na preference hodnot v rámci společnosti, dostupné možnosti a očekávatelná následky jednotlivých alternativ rozhodování. Důraz na metapolicy – racionální politické rozhodnutí o podobě politických procesů Yezekhel Dror – Public Policy Reexamined (San Francisco: Chandler, 1968)

Modely uplatnění racionálního přístupu Teorie racionální/veřejné volby (optimální veřejná politika znamená zlepšení pro každého člena společnosti a neznamená zhoršení stavu pro žádného z nich) Teorie spotřeby a vyloučení (exclusion/consumption model) (veřejná politika je rozhodováním o vymezení statků, které svojí povahou musí být předmětem veřejného užívání)

Strategický management Zaměřuje se stanovením cílů a jejich priority na úrovni jednotlivé organizace (úřadu, samosprávného celku..) Zdůrazňuje integraci plánování do běžných řídících činností v organizaci a participaci všech úrovní management na strategickém plánování („Who is leading the planning? If it is a planner, we are in trouble.“) Podléhá omezení vyplývajícím z vlivu okolí (systémové faktory, např. funkční období a působení organizovaných zájmů, mohou významně limitovat schopnost organizace stanovit si vhodné cíle a jejich prioritu) Alfred Chandler Jr. – Strategy and Structure: Chapters in the History of the Industrial Entreprise (Cambridge MA: MIT Press, 1962)

Srovnání racionálního a inkrementálního přístupu (Ch.E.Lindblom, 1968)