Ústav zobrazovacích metod ZSF OU RDG ústav FN Ostrava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC základní jednotka.
Advertisements

Senior IT operations manager
Pevné disky Štěpán Šípal.
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Hard-disk JAK SE DNES POUŽÍVÁ Andreas Tatka 7.A
Dotazy na částečnou shodu v hašovacích schematech Předpokládá se adresový prostor o velikosti 2 d Pro každý atribut A i je k dispozici hašovací funkce.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Hardware- počítačové komponenty
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Dlouhodobá paměť autor : Tomáš Geryk kontakt : web :
CD-ROM Compact Disc - Read Only Memory
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Záznamová média Obsah: Rozdělení ZM…………………… HDD………………………………
Pravidelné zálohování dat
Zálohování dat Karel Schwarz KFA Praha 26.dubna 2010.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_044 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
BIS RAID Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
Datová úložiště Zdroj: IBM.
Porovnání technologie CD a DVD
Paměťová média.
Hardware serveru Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Robert Mohos,3IT. Disaster Recovery Výskyt mimořádných událostí (katastrof, havárií) - Přírodní katastrofy (povodně, požáry, vichřice,...) - Zásah člověka.
Základy počítačových sítí HW požadavky na server
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A15 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:
Paměťová média.
Zálohování.
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
GAPP System, spol. s r. o. Typizované konfigurace, příklady nasazení a další možnosti řešení Workshop 16. září 2010 Workshopy "Komplexní virtualizace IT.
 Plán pro mimořádné události: Katastrofy ( požár, povodně, zemětřesení,.. ) Vliv člověka ( teroristický útok, úmyslné poškození,.. ) Vnější jevy ( výpadek.
David Klíma- 1 - Opáčko Jaké jsou typy pamětí? Co je to RAM, kde jí najdu? Co je paměť cache? Které paměťi se používají v současných základních deskách.
Martin Pacholet: Zálohování pro malou firmu Advokátní kancelář, lékařská ordinace
Optická média.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_536.
Blue-Ray vs. HD-DVD Zbrusu nová technologie Zbrusu nová technologie Nové velkokapacitní multimedia Nové velkokapacitní multimedia Rychlejší čtení a zápis.
Informatika vnější paměti – Optické disky
PREZENTUJÍCÍ Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina Petr.
Pevný disk (HDD - Hard Disk Drive)
Informatika vnější paměti – paměťové karty, usb disky, ssd
Jednotky Číselné soustavy
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:
CD mechanika Simona Kužmová 7.A.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Přikryl Jiří, Pospíšilík Jan, Procházková Anežka, Ratiborská Adéla IV.A PEVNÉ DISKY.
Zálohovací a archivační systémy. Zálohování dat Zajišťuje ochranu proti Ztrátě dat díky hardwarové poruše Ztrátě dat díky uživatelské „blbosti“ Poškození.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_09_ZAZNAMOVA_MEDIUM_CD_DVD.
Záznamová média NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Zálohování dat. Zálohování dat (podle CHIP) důvody zálohování – problémy HW, SFTW, viry, chyby uživatele, viry, hackeři, přírodní katastrofy, krádeže.
Solid-state drive.  skládá se z boxu a ze základní desky  na desce najdeme NAND flash paměti, chip řadiče SSD disku a konektor SATA, či IDE.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_16_ZALOHOVANI_A_KLONOVANI.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy ČÍSLO.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Pevný disk. Co to je? Zařízení, které se používá v elektrotechnice k uchování dat Využívá k tomu magnetickou indukci Magnetická indukce je vektorová fyzikální.
PC základní jednotka.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Systém zálohování na ČZU
NÁZEV ŠKOLY 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONY III/2 Inovace a zkvalitnění.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
OP VK VYT 2.9 Mechaniky (DVD, Blue-ray, FDD)
Bezpečnost dat.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Princip optických mechanik
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Co se skrývá uvnitř skříně?
Paměti počítače
Transkript prezentace:

Ústav zobrazovacích metod ZSF OU RDG ústav FN Ostrava

Zachování dat při selhání SW nebo HW Ošetření dat před ztrátou způsobenou výpadkem proudu Okamžitá dostupnost při výpadku HW

OFFLINE :  CD  DVD / Blue-Ray  Páskové mechaniky/knihovny ONLINE :  Disková pole (RAID)

CDDVD BD Páskové knihovny Diskové pole

 znamenající redundantní pole nezávislých / levných disků  Mechanismus skládání dat na disky pro zvětšení spolehlivosti a rychlosti  Několik typů raid

 Nám dělají z HDD zálohovací systém  Je možno dopočítat ztracená data (např. když nám z diskového pole o 5ti HDD odejde jeden, data se mohou se zbylých 4 dopočítat  Znásobuje rychlost zápisu a čtení

- DS TB v SATA 1TB discích - duální FC RAID kontroler s 512MB Cache - rozšiřitelnost až do 48TB diskové kapacity - možnost mixováni SAS, SATA disků - možnost mixovaní kapacity a výkonu disku projektová cena ,- Kč bez DPH

- DS TB v 750 GB SATA discích - duální FC RAID kontroler s 2GB Cache - rozšiřitelnost až do 55TB diskové kapacity - možnost mixováni FC, SATA disku - možnost mixovaní kapacity a výkonu disku - možnost zrcadleni dat z pole na pole - možnost klonovaní dat projektová cena ,- Kč bez DPH

 Ročně 1300 pacientů  Za rok se zapíše přibližně 0,6TB dat  Necelých 500MB na pacienta  Při současném zatížení a nutnosti zálohovat data let nám pole Alnico Al- 6080S – postačuje  Přesto vzhledem k rozvoji techniky doporučuji do radiologických oddělení začlenit větší a výkonnější pole

 Firmě COMPAREX  Jmenovitě Petru Blažkovi za poskytnutí kalkulací a konzultaci ideálního řešení  Případné dotazy právě jemu na tel , či