Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Program Celoživotního učení-Erasmus Pedagogická fakulta Nabídka studijních pobytů a pracovních stáží na akademický rok 2013/2014.
Erasmus + pro akademický rok
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Možnosti mobilit pro studenty FAST VUT v Brně. Základy mobilitních programů: Základy mobilitních programů: Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program LLP/ERASMUS FCH VUT 2013/14
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Státy Evropy regionální dělení.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
„Víme, že jazyky jsou užitečné, ale...“ Pavel Kurfürst Ústav cizích jazyků Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2015/16 *
Možnosti mobilit pro studenty FAST VUT v Brně. Základy mobilitních programů: Základy mobilitních programů: A. Národní agentura pro evropské vzdělávací.
Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009.
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Mobilita Róbert Marušák Katedra HÚL. Mobilita doktorské studium celé část Postdoctoral Cíl mobility studium výzkum.
Členské státy a jejich hlavní města
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Státy Evropské Unie a podnebí jejich hlavních měst
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
EVROPSKÁ UNIE.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Možnosti mobilit pro studenty FAST VUT v Brně. Základy mobilitních programů: Základy mobilitních programů: Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
SPOLEČNÁ MĚNA EURO (EUR, €). ČR a €
Zahraniční stáže- Evropské programy
Účast na projektech LLP Erasmus Výjezd pregraduálních studentů je možný až po absolvování 1. ročníku Všeobecné lékařství - reálně – v období blokového.
Mobilita studentů FCH VUT ZAHRANIČNÍ ODDĚLENÍ FAKULTY.
FREE MOVERS Fakulta filozofická Mgr. Jana Ovsjanniková, Pavlína Bínová 1.
Mobility Day MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2016/17 *
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
FCH VUT ZAHRANIČNÍ ODDĚLENÍ FAKULTY
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Bc. Tomáš Lády, Bc. et Bc. David Gurník
FCH VUT ZAHRANIČNÍ ODDĚLENÍ FAKULTY
FREE MOVERS Fakulta filozofická.
Erasmus 2010/11.
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Erasmus+ studijní a pracovní stáže * PF UP 2017/2018 *
Informační schůzka k programu
Erasmus – Pardubice 2012 Lucia Chlebovská.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová

DRUHY PROGRAMŮ - NAEP: -Erasmus m-v zahranici/erasmus/jak- postupovat.html m-v zahranici/erasmus/jak- postupovat.html - RP MŠMT (Free movers) Finanční mechanismy EHP/Norsko

ERASMUS - na FCH od akad. roku 2001/ nejznámější a nejoblíbenější program, možnost vycestovat v rámci celé EU a zemí, které mají výjimku - je možné vycestovat na: - studium předmětů - praxi – v laboratoři na VŠ - ve firmě - ve firmě je možné prodloužit - je založen: - bilaterální smlouvou (na předměty, na praxi na univerzitu) - výše grantu je závislá na konkrétní zemi (v případě prodloužení o další semestr – obvykle paušální částka do všech zemí)

Erasmus  minim. 18 kreditů – pro rektorát  18 a více kreditů - pro fakultu (pro postup do dalšího semestru popř. akademického roku)

ERASMUS BILATERÁLNÍ SMLOUVY - Polsko Torun: pouze na diplomky a dizertace - Německo (Göttingen: Clausthal: Koblenz-Landau), předměty v němčině, především chemie materiálů - Maďarsko (Veszpre:englishweb.uni-pannon.hu); hlavně na diplomky a dizertace - Slovensko (Bratislava: Trnava) - Belgie (Brusel: diplomky; Ghent: - pro fyz. chemii) - Norsko (Trondheim: Aas: - Švédsko (Stockholm: Lynjöping) - Finsko (Turku: - Francie (Poitier: Lyon: Palaiseau: Paříž: předměty ve francouzštině - Španělsko (Huelva: Valencie:); hlavně na diplomky a dizertace, především pro potravináře - Slovinsko (Ljubljan: především pro potravináře - Litva (Kaunas:en.ktu.lt) - Portugalsko (Lisabon: pro fyzikální chemii a pro potravináře - Portugalsko (Porto:sigarra.up.pt/up_uk/web_page.inicial) + - Turecko (Konya: Istanbul:yildiz.edu.tr)

- tzv. EILC kurzy - konají se 1-2 týdny před zahájením studia, buď přímo na dané univerzitě nebo na jiné škole, která se zabývá výukou jazyků v dané zemi - týkají se méně užívaných jazyků (nepatří sem AJ, NJ, FJ, ŠJ) (nepatří sem AJ, NJ, FJ, ŠJ) JAZYKOVÉ KURZY V RÁMCI PROGRAMU ERASMUS

TERMÍNY : podávání fakultních přihlášek do programu - leden – únor 2013: výběrové řízení, vyhlášení výsledků - duben-červen 2013: vyřízení formalit pro výjezd na ZS 13/14

FINANČNÍ MECHANISMY EHP/NORSKO - program vyhlášený v létě NORSKO, LICHTENŠTEJNSKO, ISLAND - vysoký grant (780 EUR/měsíc) - není založen na bilaterálních smlouvách, 1. krok administrativy – student si zajistí zvací dopis vyjelo dosud 6 studentů – ne Slováci - Zájemci – přihlášku od do 3.1.

ROZVOJOVÉ PROGRAMY MŠMT - na FCH od akad. roku 2002/ zaměřeno na praxi – vhodné spíše pro diplomanty a doktorandy - výjezdy nejen v rámci EU ale celého světa - Dosud vyjelo cca 100 studentů

DĚKUJI ZA POZORNOST