Podšálek Potřeby: keramická hlína, glazura, talířek, papír (například balicí)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Keramika 2 Chemie VY_32_INOVACE_235, 12. sada, CH ANOTACE
Advertisements

Změny teploty těles tepelnou výměnou
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Multimediální svět.
Jak na hrnčířském kruhu vyrobit aromalampu
Druhy porcelánových výrobků a soupravy užitkového porcelánu.
EU ICT2/1/1/13 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník Téma : Jarní taneček - samostatná práce, práce s papírem Průřezová témata: enviromentální výchova, mediální.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Vyšívání.
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – KOUZLA SE VZDUCHEM
Izolace sádry Autor: Alena Švejková.
Svět mikrobů BAKTERIE BAKTERIE
PRAVÝ LEPT.
Řemesla 7.B Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku.
Hrnčířství Jedna z nejstarších lidských technologií
5.
OCELOTISK.
Glazování.
Mgr. Iveta Krejčí, ZŠ Olomouc, Zeyerova 28
Keramika 1 Chemie VY_32_INOVACE_234, 12. sada, CH ANOTACE
Čajový šálek Potřeby: keramická hlína, glazura, kelímek od jogurtu, igelit, nůž, váleček, houbička, štětec, fix, šlikr.
Točení na hrnčířském kruhu
PAPÍROVÉ VÁNOČNÍ OZDOBY
KERAMIKA 2 Keramické hmoty, glazury, nástroje a pomůcky.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
BUDOVA Z MODELOVACÍ HMOTY
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Cukřenka Potřeby: keramická hlína, glazura, provázek na ouško, váleček, pytlovina, čtverec papíru, nožík, vidlička, špejle, houbička.
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
Recept na vánočku POTŘEBNÉ PŘÍSADY 600 g hladké mouky, 140 g cukru, 1/4 l mléka, 30 g droždí (klidně tak 3/4 kostičky), 2 vejce (jedno na potření), 120.
Tác Potřeby: keramická hlína, skleněné korálky, průhledná glazura, provázek na uši, váleček, skalpel, dřevěná deska, houbička, špejle, metr, dřevěný špalík,
MIROSLAV PYTLÍK KATEŘINA KŘIVÁNKOVÁ PETRA SOCHŮRKOVÁ TEREZA VYHNALOVÁ
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Podzimní věnec.
Vanilkové Rohlíčky Co potřebuješ? Připrav si…
Miska z hroudy Potřeby: keramická hlína, engoba, glazura, skleněná či plastová miska, papírový ubrousek, špejle, štětec.
EU ICT2/1/1/12 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník Téma : Hlavičky z jarní travičky - samostatná práce, kreativní Průřezová témata: enviromentální výchova,
5.
Svícínek Potřeby: keramická hlína, glazura, nůž, houbička, špejle, svíčka.
EU ICT2/1/1/3 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník Téma: Přírodninový tisk – zpracování přírodního materiálu Průřezová témata: enviromentální výchova, mediální.
Vázička Potřeby: keramická hlína, glazura, plechovka, papír, samolepky, dřívko, houbička, štětec.
Mlíčenka Potřeby: keramická hlína, glazura, váleček, látka, nůž, šlikr, štětec, houbička, špejle.
Seminární práce Marta Procházková
MATEMATIKA II.roč..
Postup práce Dobře omyjte sklenici a odstraňte z ní případně papírové etikety. Nemusíte ji vysušit. Přeložte papírový ubrousek na polovinu, srolujte.
30.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
STOPY ZVÍŘAT Jméno autora: Mgr. Kateřina Kačmárová Škola: ZŠ Náklo
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
S l u n í č k o Autor : Mgr. Romana Vítková ZŠ a MŠ Nedašov VY_32_Inovace_15VR-2.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Šance pro každého žáka Základní škola a Praktická škola U Trojice
FIMO.
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Technické zobrazování Vypracoval: Lukáš Karlík
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Andělský den
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví 3. téma
Zpracování drátu II Háček na tabuli
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Udělejme si sami: Adventní kalendář.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory
Kování klasika Kování je tváření materiálu za tepla. Materiál ohřátý na kovací teplotu se působením tvářecí síly tvaruje, aniž se poruší jeho soudržnost.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Základní škola speciální, 2. stupeň Člověk a příroda Mgr. Eva Lichá
Speciální kování velkých výkovků na velkém bucharu
Transkript prezentace:

Podšálek Potřeby: keramická hlína, glazura, talířek, papír (například balicí)

Talířek vystelte papírem, který nejdříve trochu zmačkejte, aby změkl. Z hlíny vyválejte tenké válečky. Váleček stáčejte na talířku do šneka. Když váleček dojde, jednoduše ho nastavte dalším. Spoj stačí na sebe přitisknout prsty. Podšálek

Potom už jen veďte hliněné válečky tak, aby byl talířek pěkně kulatý. Ke středovému šneku nalepte několik dalších menších šnečků. Válečky musí být vlhké, aby nepraskaly. Potom už jen veďte hliněné válečky tak, aby byl talířek pěkně kulatý. Podšálek

Nakonec výrobek vyklopte z talířku a sejměte papír. Na hotový talířek přitiskněte papír a mírným tlakem prstů pospojujte válečky, aniž by se poničila spirálovitá struktura. Nakonec výrobek vyklopte z talířku a sejměte papír. Podšálek

Talířek po přežahu ponořte do glazury Talířek po přežahu ponořte do glazury. Nejprve jednu polovinu a až trochu zaschne, tak další, aby se glazury překryly. Dokonale otřete spodní stranu houbičkou. Podšálek