Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum: 20. 5. 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
ÚČELOVÁ KATASTRÁLNÍ MAPA Ing. Tomáš Cajthaml 11. června 2010.
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Povodňový informační systém Ing
Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM Jůzl2 Základní informace o DMVS  DMVS zajišťuje  garantovaná, jednotná data pro konzistentní.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) Seznámení s projektem Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Digitální mapa Prahy.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Seminární práce z předmětu SIPOL
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Mapové podklady Vyhláška č. 500/2006 Sb. Mapovými podklady pro zpracování územně analytických podkladů a územně plánovací dokumentace (dále jen "mapové.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Digitální mapa veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Pavel Bureš, Eva Kubátová Konference 3IN e-governmentu, Brno, říjen 2009.
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP) Nová geodata 2012Nová geodata.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
-Portál ÚAP a ÚP Zlínského kraje -Rozbory udržitelného rozvoje území ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY.
PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
6. prosince 2007Vojtěch Zvěřina MISYS - ÚAP Prezentace na Krajském úřadě Jihomoravského kraje.
1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Portál ÚAP a ÚP Zlínského kraje Zlín,
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Editační principy a postupy Portálu ÚAP ZK
Města Moravské Budějovice Město Moravské Budějovice
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
mapový aplikační server
Města Jemnice Město Jemnice
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
Transkript prezentace:

Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:

Cíl projektu Portál ÚAP Pořízení nástrojů pro ukládání, sdílení a publikování dat a informací pro potřebu územního plánování Zefektivnění tvorby ÚAP ORP a ÚAP kraje o Jednotná komunikace s poskytovateli údajů o území o Jednotné zpracování podkladových dat o 1 datový sklad ÚAP na území MSK o 1 portálové řešení na území MSK (komunikační kanál) Úspora času a nákladů na pořízení podkladů pro tvorbu a následnou publikaci výsledných ÚAP

Datový sklad Portálu ÚAP Jednotná komunikace s poskytovateli údajů o území Zpracování dat od regionálních poskytovatelů údajů o území do jednotného datového modelu ÚAP (vektorová databáze ÚAP) Data ukládaná v datovém skladu ÚAP o Primárně získaná data od poskytovatelů údajů o území o Zpracovaná data do vektorové databáze ÚAP o Výsledné rastrové výkresy ÚAP ORP a ÚAP kraje

Datový sklad Portálu ÚAP Zpracování dat od regionálních poskytovatelů údajů o území do jednotného datového modelu ÚAP (vektorová databáze ÚAP) MSK zpracuje vybrané jevy ÚAP do vektorové databáze ÚAP o Jevy přírodního charakteru (data o životním prostředí) o Jevy technické a dopravní infrastruktury regionálního charakteru (data od správců infrastruktury regionálního významu) o Vybrané hodnoty v území ORP zpracují ostatní jevy ÚAP do vektorové databáze ÚAP o Jevy technické a dopravní infrastruktury místního charakteru o Jevy vyplývající z dokumentací územních plánů obcí a hodnoty v území

Funkcionalita Portálu ÚAP Webová mapová prohlížečka o Výkresové sestavy ÚAP (limity, hodnoty, záměry, problémy) o Tiskové sestavy o Exporty uživatelských sestav o Připojení libovolných WMS služeb o Dynamické legendy o Analytické dotazování (informace k jevům na parcele)

Funkcionalita Portálu ÚAP Výdejní modul dat Aplikace pro správu digitálních dat vybraných jevů ÚAP (vzdálená editace dat pro ORP) Zpřístupnění webových mapových služeb WMS/ WFS Databáze pasportů údajů o území (evidence pasportů) Metainformační systém Aplikace pro publikování výsledných ÚAP ORP a ÚAP kraje

Mapové podklady Dálkový přístup k mapovým podkladům přes WMS Mapové podklady velkých měřítek - katastrální mapy (vektorové KM - DKM, KMD) (rastrové KM - KN, PK) Účelová katastrální mapa (vektorová) - dle standardu ČÚZK Ortofotomapy (2006, 2009 a další)

Přínosy projektu pro ORP Získávání dat od poskytovatelů údajů o území přes jeden datový sklad ÚAP Zpracování vybraných jevů ÚAP od MSK do vektorové databáze ÚAP Možnost zpřístupnění výsledných ÚAP na jednom portálovém řešení => bezešvá mapa ÚAP Moravskoslezského kraje Možnosti získávání WMS mapových podkladů (ÚKM, ortofoto aj.) Vytvoření pracovní skupiny k tvorbě a aktualizaci ÚAP v MSK

Děkuji za pozornost