Epické druhy a žánry Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podmět a přísudek Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Obecné poučení o literatuře
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.18.
ÚSTNÍ LIDOVÁ SLOVESNOST -PRANOSTIKY
Lyrické druhy a žánry Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
Číslo v digitálním archivu školy
Božena Němcová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Krajinná sféra a její části
Obecné poučení o literatuře
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.01 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici pověsti, její hlavní znaky a dělení. V závěru zkusí žáci podle zadaných informací.
EPICKÉ ŽÁNRY Mgr. Michal Oblouk
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_LZ_01 Sada DUMLiterární žánry Předmět Český jazyk a literární výchova Název materiálu Balady Anotace V prezentaci.
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření:
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.07 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici lyriky, její hlavní znaky a dělení. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.14 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici povídek a románů, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.04 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici balad a jejich hlavní znaky. Žáci se seznámí s nejznámějším autorem českých.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.12 Název pro školu:
Podstatná jména Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s mluvnickými kategoriemi sloves.
VY _32_INOVACE_05_01K.J.Erben
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_15_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
32_04_31 Bajka Anotace Bajka Vzdělávací oblast, vzdělávací obor
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.02 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici pohádek, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími autory.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – literatura Autor: Vlasta Lindovská
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.13 Název pro školu: EU ČJ 13 II Název materiálu: Karel Hynek Mácha Autor: Mgr. Barbora Baránková Vzdělávací.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
Téma: Kytice - K. J. Erben VY_32_INOVACE_586.
Anotace:Prezentace seznamuje s významnými autory 20. století a jejich tvorbou. Řeší drobné úkoly. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci vymýšlejí a zapisují jména, která by podle abecedního.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ9_16 Sada DUMČeský jazyk 9 Předmět Český jazyk 9. ročník Název materiálu Božena Němcová Anotace Materiál.
Božena Němcová – povídka Karla
VY_32_INOVACE_432, 22. sada, Prvouka
Karel Jaromír Erben Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Souvětí a jeho vzorce Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci říkají abecedu a hledají písmena na ploše. Určují, která.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Základní literární pojmy opakování.
Sběratelé lidových pohádek u nás
 Autor: Mgr. Martina Žondrová Datum: Leden 2012 Ročník: 8. Vzdělávací obor: Český jazyk Anotace: Prezentace je určena k výkladu učiva o Karlu Jaromíru.
Literatura Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_51_Epika, lyrika Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Literární druhy a žánry Literární druhy a žánryOB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-U
Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy Zvolenovská 537, Hluboká nad Vltavou Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Povídka, pověst, pohádka, bajka Ověřeno: 5. ročník, V. třída Cílová skupina: žák základní školy praktické.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_279_ČJ8 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Znalostní test NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
LITERÁRNÍ DRUHY Literatura se dělí na tři základní druhy – epiku, lyriku a drama. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_15_CJI_POHÁDKA.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organ.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Pohádka, báje Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ / /21
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
STYLISTICKÁ TERMINOLOGIE
VY_12_INOVACE_C7.02 Autor: Mgr. Nováková Jana
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
LITERÁRNÍ DRUHY A ŽÁNRY Mgr. Michal Oblouk
ŠABLONA III/2 Karel Jaromír Erben, literatura 8. roč. Mgr. L
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
VY_32_INOVACE_19_CJI_LITERÁRNÍ ŽÁNRY
Spisovatelé a ilustrátoři

Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marie Vališová Číslo
Vy_32_INOVACE_74_Balady a romance II
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
BALADY A ROMANCE VY_12_INOVACE_Rů_I_22
Transkript prezentace:

Epické druhy a žánry Český jazyk VY_32_INOVACE_064 - 4. sada, ČJ ANOTACE Seznamuje žáky se základním rozdělením literárních druhů a žánrů. Soustřeďuje se především na složku epickou. Obsahuje ukázky základních literárních epických děl včetně fotografií nejznámějších představitelů. Vhodné pro žáky 6. a 7. třídy. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy  Orientuje se v rozdílech mezi jednotlivými literárními druhy a žánry. Rozeznává a zařazuje jednotlivá díla do správné kategorie. Zná základní znaky epiky, lyriky a dramatu. Pro koho je materiál určen  Žáci, základní škola, 7. ročník, předmět Český jazyk Autor  Mgr. Leona Jarošová Datum vzniku  6.12.2011 Vzdělávací oblast  Jazyk a jazyková komunikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová

LITERÁRNÍ DRUHY a Žánry Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová

Epika Lyrika Drama Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová

EPIKA základem je děj, příběh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová

Epické žánry Pohádka Božena Němcová Karel Jaromír Erben Královna přikázala, aby sloužící přinesli překrásný a vzácný kolovrat, celý ze slonové kosti a se zlatými pery. K němu patřil i velikánský koš cíveček ze žluté voňavé třtiny. K. J. Erben – O třech přadlenách Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová

Pověst Báje Bajka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová

Román Povídka Novela Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová

Citace, obrázky ERBEN, Karel Jaromír. Zlatovláska a jiné pohádky. 1. vydání. Bratislava : Agentura CESTY, 2003. 64 s. ISBN 80-968793-4-0 jiri-wolker.wbs.cz/index.php dobre-knihy.cz/život/955/nemcova-bozena.htm ceskatelevize.cz/specialy/kytice/erben.php Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová