Tvorba aplikace pro výuku projektového managementu Petr Smutný Ivan Hálek Jan Žák Tomáš Kopeček.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Advertisements

Témata projektů X13PMT Laboratorní (automatizované) pracoviště pro měření charakteristik fotovoltaických článků Zadavatel: prof. Benda (Ing. Macháček)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
PLÁNOVACÍ PROCESY, DRUHY PLÁNOVÁNÍ
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Informační strategie Zlínského kraje a první etapa její realizace Hynek Steska David Melichar
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
Matematické metody v ekonomii (MME)
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Systém manažerského sledování a řízení projektů Představení možností, přínosů a řešení Done, s.r.o. Na Krčské stráni 1434/ Praha 4 Tel.: Fax:
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Tento materiál vznikl v rámci projektu ESF CZ.1.07/2.2.00/
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Projekt „AutoAdapt“ Projekt „AutoAdapt“ (stručná informace) Ing. Antonín Šípek, ředitel sekretariátu.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Projekt z PA104 Richard Benkovský (139912, Jan Horák (143443, Miroslav Ligas (139542, Tomáš.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
MPH_FMAN Finanční management Jaro 2012
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Finanční řízení podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
aneb Assessment Centre a Development Centre
Didaktické metody Androdidaktika.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
Seminář MD ČR, Alena Heinišová Ekonomické hodnocení investičních akcí na SŽDC, s.o.
Konference k projektu „Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu.“ Martin Konečný.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Antonín Krejčí Zvyšování konkurenceschopnosti firem pomocí metod průmyslového inženýrství a inovace s podporou e-learningu Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.05/
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
ICT ve výuce přírodopisu a biologie.  Školení proběhne v termínu od do pokud se přihlásí alespoň 10 zájemců.  Školení bude probíhat.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
České Budějovice, červen 2016
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Zdravotnický management
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Didaktické metody Androdidaktika.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Transkript prezentace:

Tvorba aplikace pro výuku projektového managementu Petr Smutný Ivan Hálek Jan Žák Tomáš Kopeček

Motivace – proč aplikace vznikla? požadavky zaměstnanců na zájemce o manažerské pozice

Požadavky zaměstnanců…

Motivace – proč aplikace vznikla? požadavky zaměstnanců na zájemce o manažerské pozice neexistence uceleného výukového modulu tohoto zaměření na našem oboru

Cíl projektu hlavním cílem projektu je vytvořit komplexní e-learningovou aplikaci pro výuku vybraných metod projektového řízení podniku; prvním dílčím cílem je vytvořit internetovou výukovou aplikaci pro výuku základů projektového řízení; druhým dílčím cílem je vytvořit internetovou verzi simulační manažerské hry zaměřenou na projektové řízení.

Postup realizace Přijaté předpoklady úvodní teoretický kurz bude zaměřen na oblast řízení (jednotlivých) projektů; vytvořené softwarové komponenty musí splňovat kritérium univerzálnosti; podmínka minimalizace nároků na vybavení na straně účastníků kurzu. obsahově převezmeme již používaný projekt svatby obchvatu silnice, který bude doplněn o nové (dosud nepoužívané) aspekty;

Postup realizace Obsahová stránka simulační manažerské hry Cílem první části hry je naplánovat průběh stavby silničního obchvatu podle projektu investora. Cílem druhé části hry je realizovat celou stavbu v souladu se známými technologickými podmínkami podle schváleného harmonogramu průběhu stavby. Hlavní změny způsob plánování kapacit (přidělování pracovních čet); zahrnutí plánování rizik (stochasticita modelu); technologie (dělené činnosti); způsob plánováni finančních toků (změny v úročení).

Přínosy zkvalitnění výuky na našem oboru z hlediska obsahového = zlepšení uplatnění absolventů na trhu práce z hlediska didaktického – použití aktivních metod výuky možnost zapojení externích hráčů (mimo ESF) možnost komerčního využití

Závěr Děkujeme za podporu projektu. Díky za pozornost a rádi odpovíme případné dotazy.

Praktická ukázka