Veletrhy a výstavy v EU. Účast na VaV 1. MKT cíle nebo strategie (cíle všeobecné, komunikační, produkční, v oblasti cen a podmínek, v oblasti distribuce)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
23. – Představení 2. ročníku veletrhu Chytré bydlení Šetrné budovy Smart technologie Poradenské centrum Odborný seminář Šetrné budovy Odborný.
Advertisements

European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Stavební veletrhy Brno 2012 Zvýšení efektu účasti
_ Czech Convention Bureau Kongresový turismus.
Koncept veletrhu pro rok VELETRH PRAGOALARM/PRAGOSEC 2012 zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy.
PROFIL SPOLEČNOSTI. BOS. org s. r. o. Kekulova Ústí nad Labem tel.: fax. :
Komenský by se radoval aneb škola hrou
Potravinářské veletrhy a výstavy ve východních teritoriích
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Česká centrála cestovního ruchu
Podpora firem na trzích mimo EU Tomáš Rak ředitel odboru exportních služeb.
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Prezentace společnosti ZAJDO Transport Logistics s.r.o.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
PARTNER VAŠEHO ÚSPĚCHU 19.MEZINÁRODNÍ STAVEBNÍ VELETRH PRAŽSKÝ VELETRŽNÍ AREÁL LETŇANY 23. –
Zahraniční obchod Vývozní operace.
Nástroje komunikačního mixu
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Úloha zahraničních kanceláří CzechTrade Tomáš Rak.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
DIDO (Online informační portál pro hendikepované) Projekt DIDO, Posilování civilní společnosti v předvstupním procesu: Grantová podpora neziskových organizací.
2 Messe München International (MMI)  Jeden z nejmodernějších výstavních areálů na světě  Lídr mezi organizátory veletrhů  Ročně přes vystavovatelů.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Zahraniční obchod Dovozní operace. Dovozní operace jsou všechny potřebné činnosti, které dovozu předcházejí a s dovozem souvisejí. Dovozní operace jsou.
Španělsko, Málaga 2008 Helena Kubrová.  Agentura zajišťující hostesky  Marketingové poradenství  Průzkum trhu  Grafické návrhy, tvorba www. stránek...
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Plán a plnění strategie sociální firmy Ergones na roky
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
A podpora prodeje.  Montážní společnosti  Velkoobchody  Především v České republice  Podpora  Akce pivo (2ks produktu = 1 pivo)  Množstevní slevy.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS 2015/2016 Zasedání přípravného výboru veletrhu 31. března 2015 FIT VUT, Brno Zasedání.
Příprava veletrhu z pohledu organizátora Ing. Miloň Mlčák Veletrhy Brno, a.s. ředitel projektů GO a REGIONTOUR, MOBITEX, PRODÍTĚ a RYBAŘENÍ Veletrhy a.
Spotřebitel a maloobchodní prodejna. Maloobchod  Poslední článek distribučního řetězce  Zahrnuje služby pro domácnosti.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Klub inovačních firem AIP ČR Brno,
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová č.d.634.
Veletrhy a výstavy v EU. Účast na VaV 1. MKT cíle nebo strategie (cíle všeobecné, komunikační, produkční, v oblasti cen a podmínek, v oblasti distribuce)
Cestovní ruch a INTERNET Jiří Pilnáček, Turistika.cz, s.r.o.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Veletrhy a komerční výstavy. Komerční výstavy PR aktivity Dlouhodobé Krátkodobé Stálé expozice Dočasné výstavy K výročí firmy K prezentaci úspěchů K představení.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_16.
Novinky na rok 2009 ODBORY PRODEJE A EXPORTNÍCH SLUŽEB.
Příprava a organizace atletických soutěží Přípravná etapa cca 12 – 1 měsíc před konáním Realizace soutěže Závěrečná etapa cca do 1 měsíce po ukončení soutěže.
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
PREZENTUJÍCÍ Comenius Regio na Vysočině Pro koordinační schůzku dne připravil tým ComReg, prezentuje RNDr. Kamil Ubr.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Podpora poradenských služeb a exportu v letech Ing. Dita Kabelková Projektový manažer RAVEN Consulting, a.s. Praha,
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
59. mezinárodní strojírenský veletrh
Katedra řízení podniku
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Zahraniční obchod Dovozní operace.
Transkript prezentace:

Veletrhy a výstavy v EU

Účast na VaV 1. MKT cíle nebo strategie (cíle všeobecné, komunikační, produkční, v oblasti cen a podmínek, v oblasti distribuce) 1. Průzkum trhu (potenciál teritoria) 2. Typ a význam, potenciál a kvalita akce 3. Možnosti a zkušenosti firmy 4. Cíle a aktivity ohledně VaV: spojené s prodejem, sběrem informací, navazováním kontaktů a vztahů, vytvářením a podporou image, motivací zaměstnanců, prodejců i zákazníků E cca 20% kom. rozpočtu (USA cca 10%) „mezinárodní“ regionální i lokální VaV!

Výběr VaV Obchod-kontakt-marketing Hospodářské komory Ministerstva (obchodu…) Odborná sdružení Česká zastoupení zahraničních veletrhů (např. Deutsche Messe Hannover, Messe Frankfurt, Leipziger Messe, Záhřebský veletrh – Integra Praha, Výstaviště Nitra, Plovdiv Via Expo, Reed Messe Wien - Progres Partners Advertising Praha, Hungexpo Budapest, Messe Muenchen – Expo- Consult+service Brno) Česko-německá obchodní a průmyslová komora (ww.dtihk.cz) – Messe Berlin, Messe Stuttgart, Nuernberg Messe SOVA ČR (Společenstvo organizátorů veletržních a výstavních akcí) (oficiální katalog VaV v ČR a SR) Databáze: ITD – International Tradeshow Directory (2x do roka, v AJ, 7500,- Kč, akcí ve zemích), (ČR a zahraničí) (The Global Association of the Exhibition Industry) Národní a mezinárodní asociace (např. Itálie – AEFI, Švédsko – Fairlink AB, Francie – FSCF, Nizozemí – InterExpo a Fbtn, Polsko – PTFC, VB – AEO, Španělsko – AFE, Belgie a Lucembursko – FEBELUX, Finsko – FUTFO…) Veletrhy Brno, Messag time, Rapid, Teris2002, Zephyr, Incheba Praha, Czechtrade – cca 85 mezinárodních veletrhů s oficiální českou účastí (tendr MPO ČR )

Náklady na technickou realizaci Cena za 1 m2 plochy Cena za 1 m2 stavby stánku Cena grafiky, výzdoby… Vybavení stánku (mobiliář, voda, elektřina, telefon, fax, internet, dataprojektor, kuchyňka… Doprava exponátů a panelů Spediční, skladovací a manipulační náklady Náklady realizačního týmu v místě konání (doprava, mzdy, diety, ubytování, místní transfery…) Náklady veletržního týmu Cestovní náklady veletržního týmu (viz výše) Náklady spojené s návštěvou VIP Náklady na místní hostesky

Rozpočet doprovodné propagace Inzerát v odborném tisku Inzerát ve veletržním katalogu Pozvánky a jejich rozsev Propagační materiály a předměty Tisková konference Setkání s partnery Placené články… Náklady veletržního týmu Cestovní náklady veletržního týmu (viz výše) Náklady spojené s návštěvou VIP Náklady na místní hostesky

Aktivity (technické) spojené s VaV Kontaktování veletržní správy, resp. zastoupení (předběžná objednávka plochy a sjednání platebních podmínek – výběr lokality), posouzení možností realizace Definitivní objednávka plochy, zápis a reklama v katalogu vystavovatelů, objednávka dalších služeb (elektřina, voda…), platba zápisného a zálohy Návrh stánku Výběr realizační firmy, dopravce a speditéra Obsah a rozsah doprovodného programu Příprava a zaslání pozvánek Příprava doprovodních dokladů pro exponáty Objednání jízdenek, ubytování a příprava průběhu pobytu v místě VaV Balení exponátů, propagačních materiálů…,signování, kontrola úplnosti zásilky, správnosti signa Prověření záruk včasnosti dodávky a způsobu pojištění zásilky dopravcem…

Příjezd na VaV Převzetí plochy, příp. celého stánku Vyřízení formalit, uložení zásilky a uskladnění přepravních beden pro zpětný transport Příp. stavba stánku, resp. kontrola stánku Zabezpečení sekretariátní služby příp. kontaktu s tiskovým střediskem Zabezpečení úklidu Realizace VaV Vyhodnocení VaV