Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Advertisements

Prezentace k projektu REPRO CV
Kariérové poradenství
PREZENTACE PRO ITP Ing. Věra Bláhová, ITP Institut Trhu Práce.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Podnikatelské setkání 2013 Hotel ALLVET Ing. Jan Marek ředitel KOP ÚP ČR Vyškov.
května 2012 Workshop ”Bilan de competences” for job seekers: exchange of international experiences and application of new findings in public employment.
Evropský sociální fond v ČR
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Základy návrhu metodiky: Význam – Principy – Přínosy Josef Horňáček, Lenka Klimplová (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Informační portál MPSV (se zřetelem na elektronické aplikace) Ing. Petr Hortlík, IT expert.
CESTA KE ZMĚNĚ CZ / /0012 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , ZÁŘÍ 2011.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
S handicapem zpět do zaměstnání
Metodické vedení BDg PhDr. Jiří Král Praha 28. – Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červenec 2011.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
1 Výběr a přijímání zaměstnanců. 2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
1 Se sousedy k vzdělávání I, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Lenka Herčíková,
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Domov pro osoby se zdravotním postižením
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Aktuální situace na trhu práce v Kraji Vysočina
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství ke zprostředkování v projektu ITP JUDr. Prokop Sýkora, ředitel ÚP v Chomutově

V CHOMUTOVĚ

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Vejprty Chomutov Jirkov Klášterec nad Ohří Kadaň Míry nezaměstnanosti v mikroregionech Chomutovska k Chomutov 10,7 % Jirkov 11,7 % Kadaň 6,9 % Klášterec nad Ohří 6,0 % Vejprty 11,6 % Region celkem 9,7 %

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008.

Uchazeči o zaměstnání, míra nezaměstnanosti a volná pracovní místa v regionu Chomutov v období

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Průmyslové zóny Chomutovska Průmyslová zónaZAMVPM Chomutov, Severní pole6966 Chomutov, Nové Spořice1405 Verne, Klášterec nad Ohří Královský vrch, Kadaň7794 Celkem Investoři v průmyslových zónáchPočet Spolková republika Německo7 Česká republika5 Japonsko3 Nizozemí3 Španělsko2 USA1 Švýcarsko1 Velká Británie1 Švédsko1 ZAM – počet zaměstnavatelů VPM – vytvořená pracovní místa

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008.

Struktura klientů ÚP v Chomutově k Celkem – 6825 klientů Osoby se zdravotním postižením: 964 (14,1%) Vzdělání Základní a nižšíVyučeníMaturantiVyšší a vysokoškolské Délka evidence Do 6-ti měsícůNad 6 měsícůNad 24 měsíců Věková struktura Do 25-ti let25 – 50 letNad 50 let

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Posílení činností ÚP prostřednictvím ITP Využití Metodiky postupových kroků – oblast poradenství ke zprostředkování z hlediska potřeb trhu práce 1.1 Spolupráce při realizaci procesu zprostředkování zaměstnání zvýšená péče o uchazeče o zaměstnání organizace výběrových řízení u zaměstnavatelů nejvýznamnější aktivita v posílení služeb zaměstnanosti vzhledem k současné situaci na trhu práce reakce na průběžně se zvyšující poptávku po pracovní síle

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Formy pomoci pro uchazeče o zaměstnání - vyhledávání a projednávání pracovních míst u zaměstnavatelů - doprovod k zaměstnavateli Zvýšená péče o uchazeče o zaměstnání spolupráce s poradcem pro zprostředkování zaměstnání ÚP – poradce pro zprostředkování zaměstnání Skupinové poradenství ÚP + ITP ÚP vytipování vhodných Aktivní spolupráce ITP ÚP + UoZ zájem informování o aktivitách, doporučení - práce s uchazečem v zájmu využívání internetových informačních zdrojů - poradenství k jednání UoZ se zaměstnavatelem (sebeprezentace, průběh přijímacího pohovoru, samostatné oslovování zaměstnavatele – pomoc při sestavení osobní dokumentace) uchazečů o zaměstnání do rekvalifikace, poradenské činnosti

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Skupinové poradenství a individuální schůzky ITP ÚP s UoZ Datum CELKEM Účast na skupinovém poradenství Aktivní spolupráce Náplň individuálních schůzek 1. schůzka -sepsání vstupní karty -vedení zjišťovacího rozhovoru -dosavadní průběh hledání zaměstnání 2. schůzka -sestavení osobní dokumentace -sepsání životopisu -způsob a formy pomoci

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Výběrová řízení u zaměstnavatele Jednání o organizaci VŘ – ITP ÚP Výběr vhodných UoZ, doporučení na volná pracovní místa - ÚP Realizace výběrového řízení – účast ITP ÚP na VŘ Výstupy a výsledky VŘ ITP ÚP s doporučeními pro Zaměstnavatel oslovení zaměstnavatelů ÚP + ITP ÚP konzultace, vytipování zaměstnavatelů Uchazeč o zaměstnání Celkové vyhodnocení VŘ úřadem práce a ITP ÚP

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Výběrová řízení u zaměstnavatele LISTOPAD – PROSINEC 2007 – realizovaná výběrová řízení Úřadem práce v Chomutově za účasti ITP ÚP INTIER AUTOMOTIVE SEATING CHOMUTOV – pozice šič/šička ALPHA MANAGEMENT CONSULTANTS pro PAIG – různé pozice TOYODA GOSEI CZECH CHOMUTOV – různé pozice BŘEZEN – KVĚTEN 2008 – organizace výběrových řízení ITP ÚP (dle Metodiky postupových kroků)

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Přínos projektu ESF ITP v procesu poradenství pro zprostředkování zaměstnání asistenční pomoc uchazeči o zaměstnání při zprostředkování individuální přístup k uchazeči o zaměstnání aktivizace uchazeče o zaměstnání větší časový prostor pro jednání s uchazečem o zaměstnáni dobrovolnost jednotlivých schůzek prohloubení spolupráce se zaměstnavatelem možnost osobního kontaktu se zaměstnavateli na pracovištích přítomnost pracovníka ÚP ITP při výběrových řízeních zamezí případnému diskriminačnímu přístupu zaměstnavatele k uchazeči o zaměstnání a přispěje k zvýšení úrovně oboustranného jednání

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Úřad práce v Chomutově Cihlářská 4107, Chomutov 3 tel.: fax: KONTAKTY Úřad práce v Chomutově dislokované pracoviště ITP ÚP Školní Chomutov tel.:

DĚKUJEME ZA POZORNOST