Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Obor vzdělávání: E/02 potravinářské práce (ŠVP pečivář-cukrovinkář) ročník Tematická oblast: Výroba těst a náplní Název sady DUM: Těsta a náplně Kód: VY_32_INOVACE_02_G2_06 Autor: Mgr. Hana Kolumberská Datum tvorby: březen 2013 Anotace: Linecké oválky kakaové – suroviny, technologický postup přípravy, finální vzhled.
Linecké oválky kakaové -hladká mouka -cukr moučka -tuk -vejce -žloutky -kakao
Linecké oválky kakaové -na plochu přes síto prosijeme hl. mouku a práš. cukr -přidáme celá vejce, žloutky, tuk a kakao -na ploše vypracujeme hladké těsto - necháme v chladu 2 hodiny odpočinout -na pomoučněné ploše vyválíme plát 5 mm silný -vykrajujeme oválky -pečeme na vymazaném plechu na 170°C -po upečení plníme máslovým krémem -povrch máčíme v CKP a zdobíme kokosem
Linecké oválky kakaové
Použité zdroje Pulpánová, A.,Cukrářská technologie.1. vyd. Olomouc: FIN spol. s. r. o., s. ISBN Fotografie: Mgr. Hana Kolumberská Metodika: Tento DUM lze využít pro teoretické i praktické vyučování, jak při seznamování se s novým tématem, tak při jeho procvičování nebo opakování. Prezentace je nastavena tak, že vyučující potvrzuje jednotlivé kroky a může tedy doplnit vhodný komentář nebo praktické předvedení.