Bc. Tomáš Nemastil Vedoucí práce: Ing. Bc. Marek Neruda

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ Odborné.
Advertisements

Bezdrátové sítě.
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
INFORMATIKA 8 Mobilní telefon
Datové přenosy v ISDN Mobilní systémy, PF, JČU.
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Datová komunikace Téma:OSI - transportní vrstva II. Ročník:4. Datum.
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Datová komunikace Téma:Fyzická vrstva RM-OSI IV. Ročník:4. Datum.
Kalmanuv filtr pro zpracování signálů a navigaci
UMTS (Universal Mobile Telecommunication System) Martin Raichl.
ROZHODOVACÍ PROCESY PRO VÍCECESTNÉ TELEMATICKÉ APLIKACE Filip Ekl
Global network of innovation e-government – Užití IT v sociálním pojištění E-government Užití informačních technologií v sociálním pojištění.
Modelování a simulace podsynchronní kaskády
Testování potomstev různých druhů rodu Abies na ŠLP v Kostelci n. Č. l. Katedra dendrologie a šlechtění lesních dřevin Vedoucí diplomové práce: prof.Ing.
Implementace USB rozhraní AVR mikrořadičem Diplomová práce Implementace USB rozhraní AVR mikrořadičem Vypracoval: Jan Smrž Vedoucí práce: Ing. Pavel Kubalík.
Počítačové sítě Architektura a protokoly
Laboratorní model „Kulička na ploše“ 1. Analytická identifikace modelu „Kulička na ploše“ 2. Program „Flash MX 2004“ Výhody/Nevýhody Program „kulnapl.swf“
Vestavné mikropočítačové systémy 14. Týden – bezdrátové komunikace IV (3G sítě)
Protokol TCP/IP a OSI model
Vedoucí práce: ing. Tomáš Florián
Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_169_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Řízení a vizualizace záložního diesel-agregátu
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Datová komunikace Téma:OSI - síťová vrstva I. Ročník:4. Datum vytvoření:srpen.
Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)
Shrnutí A – Principy datové komunikace B – TCP/IP 1.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
„ EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Návrh a implementace algoritmu SLAM pro mobilní robot
Mobilní komunikační sítě
Autor práce:Michal Havelka Vedoucí práce: Ing. Michal Skořepa Ústav telekomunikací FEKT VUT v Brně Mobilita sítí v Mobile IP.
1 I NTERNETOVÁ INFRASTRUKTURA. H ISTORIE SÍTĚ I NTERNET RAND Corporation – rok 1964 Síť nebude mít žádnou centrální složku Síť bude od začátku navrhována.
Střední škola teleinformatiky Ostrava
Datové sítě Ing. Petr Vodička.
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
Úroveň přístupu ke komunikačnímu médiu
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Lokální počítačové sítě Téma:Token - Ring I. Ročník:4. Datum vytvoření:září.
Autor práce:Michal Havelka Vedoucí práce: Ing. Michal Skořepa Ústav telekomunikací FEKT VUT v Brně Mobilita sítí v Mobile IP.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
Změna datového modelu databáze Odry 2000 Autor: Kateřina Šimečková Vedoucí bakalářské práce: ing. David Vojtek.
Satelitní systémy Mobilní systémy, PF, JČU. Telefonní (radiové) sítě Telefonní sítě Přepojování okruh Přenos hlasu Datové/IP sítě Přepojování paketů Přenos.
Sledování sítě Whireshark.
Návrh a implementace algoritmu SLAM pro mobilní robot
Data mining telefonní ústředny Autor: Tomáš Bumba Vedoucí práce: Ing. Jan Jára, Ph.D.
Geoinformatika Presentace diplomové práce Využití mapového serveru ArcIMS pro dynamické generování statistických map v prostředí WWW Vedoucí práce : Ing.
„ Rozšíření možností vizualizace geodat
1 Seminář 6 Routing – směrování –Směrování přímé – v rámci jedné IP sítě/subsítě (dále je „sítě“) – na známou MAC adresu. –Směrování nepřímé – mezi sítěmi.
VoIP Voice over IP Ing. Jiří Ledvina, CSc. Projektování distribuovaných systémů.
Využití mapového serveru pro IS GP Aleš Bartečko vedoucí práce: Ing. Jan Růžička Geologický pavilon Prof. F. Pošepného IGI HGF VŠB - TU Ostrava.
GSM.
Generování 3D modelů budov pro potřeby vizualizace v prostředí Internetu Michal Kramář, G562 Diplomová práce.
Identifikační modul polohy pro řídicí jednotku robota NXT
Historie počítačových sítí Co je to síť Důvody vzájemného sdílení zařízení Co je to rozhraní (interface) a protokol Historicky standardní rozhraní PC.
Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení.
Lekce 6. 2 Generace mobilních systémů ● 0. generace - před rokem 1980 ● 1. generace (NMT) – začátek 80. let – buňková struktura – analogové systémy –
Počítačové sítě pro V3.x Teoretická průprava I. Ing. František Kovařík SPŠE a IT Brno
Shrnutí A – Principy datové komunikace B – TCP/IP 1.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Building Information Modeling a jeho využití v ČR Autor diplomové práce:Bc. Michal Janota.
V Českých Budějovicích, únor 2017
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Došková krytina na šikmé střeše z pohledu tradice a dneška
Člověk a globální komunikace
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Vysoká škola technická a ekonomická
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Vytvoření IS pro správu místností v prostředí WWW
Představa komunikačního procesu ve funkčních vrstvách
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Úvod do počítačových sítí - Linková úroveň
Transkript prezentace:

Bc. Tomáš Nemastil Vedoucí práce: Ing. Bc. Marek Neruda Diplomová práce Fyzické, logické a transportní kanály v UMTS Bc. Tomáš Nemastil Vedoucí práce: Ing. Bc. Marek Neruda

Zadání Zpracování problematiky kanálů v UMTS Porovnání s technologiemi HSPA a LTE Simulace v programu Matlab Výukový modul v prostředí Class Serveru

UMTS UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) Síť třetí generace – 3G Datové a multimediální služby Podpora více aktivních služeb

Popis kanálů Předávání informací na L1 a L2 3 typy kanálů Logické - typ informace Transportní - způsob přenosu Fyzické - vlastní přenos dat

Pokročilé technologie HSPA a LTE HSPA (High Speed Packet Access) - nové vysokorychlostní kanály pro DL/UL - rychlé přidělování rádiových prostředků - HARQ (Hybrid Automatic Repeat reQuest) LTE (Long Term Evolution) - změny v síti i na rádiovém rozhraní

Použitý model 3 modely – UMTS, HSPA, LTE Přenos paketů mezi páteřní sítí a terminálem Vliv parametrů na zpoždění

Zpoždění příchozích paketů pro chybovost BLER = 10% Výsledky simulace I Zpoždění příchozích paketů pro chybovost BLER = 10%

Závislost zpoždění paketů na chybovosti Výsledky simulace II Závislost zpoždění paketů na chybovosti

Závěr Zpracovaná problematika kanálů Simulace v programu Matlab Podklady pro výukový modul Další vývoj HSPA+,LTE Advanced

Děkuji Vám za pozornost