Statistika 2010 a 2011 Úkoly na nejbližší období Několik informací Několik připomenutí Sekce SDRUK pro RF a skupina pro standardy VKIS Praha, 10. listopadu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR České Budějovice, prosinec 2006 Danuše Vyorálková.
Advertisements

Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Nejdříve musíme zadat adresu webu Daňový portál České daňové správy …. ….a poté zvolit službu ELEKTRONICKÁ PODÁNÍ Napoprvé raději zvolíme „Seznámení s.
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Webové stránky pro knihovníky Podívejte se a vyzkoušejte.
STATISTIKA 2013 NIPOS Kult (MK) STATISTIKA  Je věda, která se snaží zkoumat reálná data.  Je metoda, jak vyjádřit nejistá data s přesností.
Nové služby, noví uživatelé nová statistika Knihovnická dílna 2008 Praha,
Adresář o vás a pro vás Danuše Vyorálková Seč, 2006.
Regionální knihovna Karviná (RKK) Porada pracovníků knihoven.
Nové služby - nová evidence knihovnických činností Seminář pro knihovníky Pardubického kraje Pardubice, 5. prosince 2008.
Regionální knihovna Karviná (RKK) Porada pracovníků knihoven.
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Regionální funkce knihoven, Pardubice, Meziknihovní služby: platforma pro spolupráci knihoven Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR.
Regionální funkce knihoven v Jihočeském kraji Lidmila Švíková.
Ladislava Zemánková, NK ČR Regionální funkce: nějak bylo, nějak bude!? Ladislava Zemánková, NK ČR Knihovny v pavučině spolupráce.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Statistika knihovnických činností za rok 2009 Porada ředitelů pověřených knihoven Plzeňského kraje Plzeň, 3. prosince 2009.
Webové stránky obecních knihoven Seminář dobrovolných knihovníků 22. listopadu 2006 Ing. Jana Tomancová.
2. Statistika knihovnických činností (Revize standardu regionálních funkcí) Pardubice 15. – Ladislava Zemánková.
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
DSPACE na ZČU v Plzni 5. setkání uživatelů Dspace, Ostrava Ing. Radka Tichá Mgr. Anna Andrlová.
Evidence knihovního fondu dle vyhlášky MK ČR č. 88/2002 Sb. K provedení zákona č. 257/2001 Městská knihovna Rokycany Oddělení regionálních služeb Masarykovo.
Pravidla pro zajištění regionálních funkcí v Pardubickém kraji Seminář RF – Pardubice.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Vkládání záznamů do databáze OBD
VZDĚLÁVÁNÍ a REGIONÁLNÍ FUNKCE ??? Brno Zlata Houšková.
Regionální funkce 2010 Výkazy a výroční zprávy Sekce SDRUK pro RF Praha, NK ČR
Porada profesionálních knihoven Středočeského regionu Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková březen, 2007.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
STATISTIKA Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci.
Statistické výkazy za rok 2013, hlavní problémy a na co se zaměřit v roce 2014 Mgr. Zbyněk Kotzian Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Mgr. Rostislav Krušinský VĚDECKÁ KNIHOVNA V OLOMOUCI Služba EOD - Elektronické knihy na objednávku.
Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, ADRESÁŘ knihoven muzeí a galerií ČR Praha, Národní knihovna ČR s.
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
Statistika podruhé Návrh evidence a statistického výkaznictví Možná realizace Komise SDRUK pro RF Praha,
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Celostátní seminář knihovníků muzeí a galerií Brno září 2005 Danuše Vyorálková.
Co nového ve SKIP ČR?. Bulletin SKIP Od čísla 4/2010 bude každý člen dostávat tištěný výtisk na svou adresu. Odpadnou tím zcela nedorozumění s případným.
Statistické výkazy Ivo Brožek.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Zahraniční periodika objednaná do královéhradeckých knihoven v roce... Kooperativní databáze spravovaná Studijní a vědeckou knihovnou v Hradci Králové.
Souborný katalog ČR Seriály Danuše Vyorálková. Historie soupisy (první v roce 1928) lístkové katalogy (Vyhláška 110/65 Sb.) a jejich tištěné výstupy –
Souborný katalog ČR Seriály Seminář knihovníků muzeí a galerií Olomouc, Danuše Vyorálková.
URL v HTML URL - Unique Resource Locator Příklad:
ASEP - seminář Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
1 Regionální funkce v roce 2005 „ Několik“ údajů z výroční zprávy Praha, 1. června řádné zasedání sekce SDRUK pro RF.
Věcné zpracování trochu jinak Ze zkušenosti Centra informačních a knihovnických služeb (CIKS) VŠE v Praze.
Současný stav regionálních funkcí v ČR Knihovnická dílna 2006 Praha, 7. dubna 2006.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
1 Regionální funkce v roce 2004 Výchozí stav pro krajské spravování RF Pardubice, 1. listopadu 2005 Celostátní seminář.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Nová evidence knihovnických činností od Základní informace.
Centrální adresář knihoven informace o stavu projektu Sloučení báze Adresáře knihoven a informačních institucí v ČR (ADR) a Evidence knihoven MK ČR (EK)
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
Centrální adresář knihoven informace o stavu projektu Sloučení báze Adresáře knihoven a informačních institucí v ČR (ADR) a Evidence knihoven MK ČR (EK)
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
ODBOR SLUŽEB Seminář pro vedoucí pracovníky infrastrukturních útvarů NK ČR 13. ledna 2016.
Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2009 Pardubice září.
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR 40. seminář knihovníků muzeí a galerií Muzeum východních Čech v Hradci Králové září 2016.
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
CADR jako pilot, test, zkušenost
Pět let RF v číslech úspěchy, rozpaky, hledání
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
Problémy statistiky elektronických služeb
Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Souborný katalog ČR Seriály
Seminář pro dílčí knihovníky ústavů fakult MENDELU
Transkript prezentace:

Statistika 2010 a 2011 Úkoly na nejbližší období Několik informací Několik připomenutí Sekce SDRUK pro RF a skupina pro standardy VKIS Praha, 10. listopadu 2010 L.Zemánková

Statistický výkaz Kult(MK) 2010 Bude rozesílán knihovnám NIPOSem Ke stažení na a na V zásadě stejný jako za rok 2009 … v oddíle IV. přibyl řádek „Počet titulů vydaných elektronických dokumentů včetně internetu“ … účtování podle nové vyhlášky (410/2009 Sb.) pozor při vyplňování oddílů VII. a VIII. Orientační pomůcka „Doplněk …“ bude vystavena na webu KI

Předkládací cesta výkazů za rok 2010 Základní knihovna odešle výkaz včetně údajů za své pobočky do 4. února 2011 pověřené knihovně. Pověřená knihovna zkontroluje a vloží statistické údaje za všechny knihovny v oblasti své působnosti a za sebe do elektronických formulářů statistiky umístěných na internetové stránce NIPOS do 4. března Současně zašle Souhlas s publikováním údajů za pověřenou knihovnu a případné komentáře do NIPOS. Krajská knihovna překontroluje údaje za pověřené knihovny a vloží údaje za svou krajskou vědeckou knihovnu do elektronických formulářů statistiky umístěných na internetové stránce NIPOS do 14. března Současně zašle Souhlas s publikováním údajů za sebe a případné komentáře k výkazům Zdroj: Deník knihovny na rok 2009 a NIPOS 2009

Elektronický sběr Z adresy Postupně se zlepšuje kvalita dat Problémy ve větších regionech – „ruční“ ukládání velkého počtu výkazů „ruční“ ukládání velkého počtu výkazů Náměty na další zlepšení fungování databáze … NIPOS - ing. J.Richter, pan J.Macháček.

V poradách s PK (a dále) do konce roku 2010   Věnovat pozornost statistickému vykazování Problémům s vyplňováním výkazu Kult Přetrvávajícím problémům s průběžnou statistickou evidencí   Opakovat, opakovat   Upozornit na místa, kde si knihovníci najdou odpovědi a místa, kam mohou své dotazy posílat

Deníky 2011 a 2012   Papírové verze – subskripce u NIPOS proběhla, rozesílat budou dle závazných objednávek   Silná i tenká verze ke stažení v pdf na a na KI NK ČR Elektronickou verzi NIPOS zatím nebude vytvářet, neboť zjistili, že knihovny mají zpracovány své

Co Knihovnický institut?   Aktualizace webu Informace pro knihovny, sekce Statistika knihoven Nejčastěji kladené otázky (a odpovědi) … umístíme v nejbližší doběNejčastěji kladené otázky (a odpovědi) … umístíme v nejbližší době Doplněk ke statistickým definicím pro oddíly VII a VIIIDoplněk ke statistickým definicím pro oddíly VII a VIII

Děkuji za pozornost a věřím, že:   Na poradě (semináři) proberete i aktuální otázky statistiky   Podaří se Vám přesně a včas zpracovat výkazy a uložit v databázi NIPOS  )  Využít s úspěchem ještě přesnější statistická data (VZ, Standard VKIS, Benchmarking …) Podle Vašeho zájmu se zúčastním Vaší porady, Na otázky i nadále odpovídám!