Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Advertisements

ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Mgr. David Mánek Josefův Důl
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Strukturované učení PROJEKT EU
Vysoké mýto.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
PhDr. Jitka Kendíková ZŠ J. Gutha-Jarkovského
INKLUZE – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Horáčkova 1095/1 Praha4.  Jsme speciální mateřská škola se speciálně pedagogickým centrem.  Poskytujeme péči dětem se speciálními vzdělávacími potřebami,
Podpůrná a vyrovnávací opatření v inkluzivní škole
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Seminář pro ředitele a koordinátory ZUŠ Čeladná 2009 PaedDr.KarelTomek.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1. Setkání – Program seminářů, požadavky k zápočtu, požadavky ke zkoušce.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614,
DĚTSKÝ REHABILITAČNÍ STACIONÁŘ nabízí komplexní zdravotní a sociální služby péči zajišťují erudovaní zdravotničtí a pedagogičtí pracovníci výchovný program.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Pedagogika II. Lekce 8: Poruchy učení a chování
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
Grantový projekt INKLUSIVNÍ ŠKOLA Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa: Počáteční vzdělávání Oblast podpory: Rovné příležitosti.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
Pokyn k vykazování dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami v Libereckém kraji Porada ředitelů škol a zařízení Libereckého kraje, 19.
ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG. Náplň práce nabízí možnost učitelům, žákům i jejich rodičům konzultovat některé problémy, které souvisí se speciálními vzdělávacími.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
Základní škola a Praktická škola, Jičín
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Pedie Co mají společné?.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Centrum kolegiální podpory CKP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Školní speciální pedagog Mgr
Školní vzdělávací program
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal Zástupkyně ředitele a zástupkyně statutárního orgánu: Mgr. Jitka Dvořáková Zástupkyně ředitele: Mgr. Ludmila Falcová Kontaktní osoba pro praxe: Mgr. Jaroslava Nešetřilová www.specialniskolyznojmo.cz

Základní informace Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Znojmo, Horní Česká 15 je úplná škola, která zahrnuje všechny součásti vzdělávání žáků se speciálně vzdělávacími potřebami.  Naše škola poskytuje vzdělání žákům s lehkým, středně těžkým a těžkým mentálním postižením a žákům s více vadami (imobilní žáci, žáci s poruchou autistického spektra, žáci se zrakovým postižením). Škola má celkem 14 odloučených pracovišť. Součástí školy je internát, školní družina, školní klub, školní jídelna. V letošním školním roce navštěvuje naší školu 307 žáků. Zajišťujeme také kurzy na doplnění základního vzdělání a doplnění základů vzdělání. Škola zajišťuje pro žáky rehabilitaci, hipoterapii, logopedii a canisterapii. Vzdělávání žáků probíhá podle vzdělávacích programů: ŠVP pro základní vzdělávání žáků s lehkým mentálním postižením „Spolu se měníme k lepšímu“, 79-01-C, 01 Základní škola Vzdělávací program Pomocná škola a přípravný stupeň pomocné školy č. j. 24 035/97-22 Rehabilitační vzdělávací program č. j. 15 988/2003-24 Vzdělávací program Praktická škola č. j. 16 735/93-24 Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Vedení školy usiluje o rovnoměrné rozvíjení všech součástí školy. Pozornost věnuje materiálnímu rozvoji, zkvalitňování vyučovacích metod, individuálnímu přístupu k žákům, spolupráci s podpůrnými institucemi, realizaci legislativních změn, tvorbě školního vzdělávacího programu, rozvoji péče o děti s více vadami. Pedagogický sbor má vysokou kvalifikaci, kterou doplňuje samostudiem, práci metodických sdružení, dalším vysokoškolským vzděláním i účastí na různých kurzech a seminářích. Učitelský tým tvoří celkem 48 učitelů, 19 vychovatelů a 8 asistentů pedagoga, kteří vzájemně spolupracují. Jsou tvůrčí, iniciativní, rozvíjejí školu po stránce materiální i vzdělávací. Celý učitelský sbor a vedení školy spolupracuje s institucemi: Policií ČR, Městskou policií, SPC pro mentálně, tělesně, sluchově a zrakově postižené, PPP Znojmo…

Koncepce rozvoje školy (výchova a vzdělání) Mateřská škola při Nemocnici Znojmo poskytuje předškolní vzdělání dětem se zdravotním postižením. Mateřská škola Svatopluka Čecha Mateřská škola speciální při Dětském centru, ul. Mládeže 10 Základní škola při Nemocnici Znojmo poskytuje vzdělání žákům se zdravotním postižením. Základní škola praktická poskytuje vzdělání žákům se zdravotním postižením, zejména s mentálním postižením. Základní škola speciální poskytuje vzdělání žáků se středně těžkým mentálním postižením, se souběžným postižením více vadami, autismem, žáků se zdravotním znevýhodněním. Praktická škola dvouletá poskytuje střední vzdělání žákům se zdravotním postižením, především mentálním postižením. Přípravný stupeň základní školy speciální poskytuje přípravu na vzdělávání dětem s těžkým mentálním postižením. Kurz pro doplnění základního vzdělání při výchovném ústavu Višňové Kurz pro doplnění základů vzdělání při Oblastní Charitě Znojmo

Zabezpečení výuky Škola je otevřená i žákům s jiným zdravotním postižením. Ve škole pracují kvalifikovaní speciální pedagogové, třídu pro zrakově postižené žáky vede kvalifikovaný tyfloped, třídu pro tělesně postižené žáky kvalifikovaný somatoped. Ve třídě pro žáky s poruchou autistického spektra pracují pedagogové vyškolení SPC Brno formou přednášek a praxe. Kromě pravidelných kazuistických a metodických seminářů se zúčastnili i celostátního sjezdu k otázkám autismu. Pro vzdělávání těchto žáků škola zajišťuje speciální materiálně technické vybavení a asistenty pedagoga. Samozřejmostí je i snížený počet žáků ve třídách a individuální vzdělávací plány vycházející z potřeb a možností každého jednotlivého žáka. Péče o žáky se specifickými poruchami učení je realizována v rámci hodin individuální logopedické péče a hodin českého jazyka. Zabezpečení výuky žáků se speciálními vzdělávacími potřebami je podporováno nákupem speciálních didaktických pomůcek i celkovým rozvojem vybavenosti školy.

Aktivity Výuka cizích jazyků anglický jazyk německý jazyk jako nepovinný předmět Individuální logopedická péče Rehabilitační péče poskytovaná zdravotníky Dětského centra v zařízení školy Hipoterapie Canisterapie Muzikoterapie Náboženství Zájmové kroužky: Sportovní Počítačový Kroužek stolního tenisu Hudební Aerobic

Tradiční akce školy Den otevřených dveří Pedagogický den Školní akademie Sportovní akce (SHM, vytrvalostní běh, lyžařský výcvikový kurz, turnaj ve florbalu a basketbalu…) Výtvarné soutěže Jarní drozd a zpívání Projektové dny Plavání