Pražské analytické centrum inovací CZ.04.3.07/4.2.01.1/0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Advertisements

Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
CZ / / Interaktivní portál pro řízení a sdílení znalostí Česká zemědělská univerzita v Praze ČMA, AMSP, ICN, Epax Ludmila Dömeová,
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Cesta k modernímu vzdělávání
CZ / /0016 – Školící a informační centrum pro technologické inovace v pilařském a návazném zpracování dřeva ČZU v Praze Partner: ČDZ Praha,
CZ / /0317 – Pražská firemní fakulta eLearningu Czech Efficient Learning Node, o.s. HKČR, APM, ČSSI Michal Zálešák, ,
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Síť podpory dalšího vzdělávání ve zdravotnické telematice a eZdraví CZ / /0013 MEDTEL o.p.s. 1.LF UK Praha, OMI ÚI AV ČR, Hospodářská komora.
CZ /4.2.01/0009 Senzory a biosenzory pro biotechnologii, lékařskou diagnostiku a životní prostředí VIDIA spol. s r.o. MFF UK, VŠCHT, URE AV ČR,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 CZ / /0001 Optimalizce plánování letů ESF – JPD 3 Grantové.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CITT Praha – Akademie kosmických technologií oblast Galileo, GMES
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CZ / /0007 Pražské centrum transferu znalostí při ČVUT ČVUT v Praze, Fakulta elektrotechnická Partner: Česká společnost pro kybernetiku a.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora inovací Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0005 Inovace metod hodnocení existujících stavebních konstrukcí ČVUT v Praze, Kloknerův ústav Satra, Diagnostika staveb koordinátor.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0355 EU Management – Vzdělávací kurzy a podpůrný nástroj pro projektový management a administraci projektů s vazbou na SF ČR
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Mgr. Filip Týc.
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací

2 Žadatel Vysoká škola chemicko-technologická Ústav analytické chemie Partnerské organizace Univerzita Karlova v Praze Spektroskopická společnost Jana Marka Marci Česká společnost chemická EURACHEM-ČR Ústav analytické chemie AV ČR, pracoviště Praha Ústav fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR

3 1 Zdůvodnění projektu Projekt je zaměřen na spolupráci analytických pracovišť na území Prahy Cíle 1.přispět ke zvýšení kvalifikace pracovníků v oboru analytické chemie 2.rozvinout těsnější spolupráci mezi akademickými pracovišti a podnikatelskými subjekty 3.ukázat cesty a možnosti komercializace výsledku analytické chemie

4 Cíl 1. Zvýšení znalostí a dovedností v nejmodernějších instrumentálních technikách Realizace: ucelený systém výukových kurzů, zaměřený na know-how v moderních analytických technikách přípravných kurzů pro certifikaci podle norem ISO , a 15189

5 Cíl 2. Orientace na tvůrčí pracovníky v podnikatelské sféře Ukázat vlastní výsledky výzkumu na akademických pracovištích a technologický pokrok, který ovlivňuje či ovlivní analytické techniky a přispěje k jejím inovacím. Akademická pracoviště by naopak měla získat informace o potřebách praxe. Realizace: cykly přednášek a pracovních setkání

6 Cíl 3. Orientace na univerzitní pracoviště Ukázat možnosti a předpoklady podnikání v akademickém prostředí možnosti zakládání „spin-off“ společností Realizace: formou přednáškového kurzu Přenos zahraničních zkušeností: společnost Isis Innovations Ltd. ve vlastnictví University of Oxford

7 2 Cílové skupiny poskytovatelé či konzumenti analytických služeb dodavatelé analytických přístrojů výrobci analytických přístrojů potenciální výrobci analytických přístrojů studenti magisterského a doktorského studia

8 3 Typy činností realizované projektem semináře kursy přednášky pracovní setkání

9 4 Vnitřní postupy řízení Rada projektu složená ze zástupců všech zapojených pracovišť (a několikrát též ISIS Enterprise) - internet + schůzky Problémy - nezbytné úpravy harmonogramu blokové kurzy vs. jednotlivé přednášky - značný počet paralelně probíhajících (a nekoordinovaných) akcí - Přípravný kurz pro certifikaci v managementu environmentálních systémů jakosti

10 5 Zajištění publicity články letáky postery cílená propagace oslovením vytipovaných institucí ústně, dopisem, elektronickou poštou reklama

11

12

13 6 Přidaná hodnota Přidaná hodnota financování projetu z ESF? akce podobného rozsahu by bez podpory ESF nebylo možno provádět V čem je projekt inovativní? orientace na současné trendy přenos zkušeností ze zahraničí – zapojení ISIS/University of Oxford Multiplikační efekty projektu? nákup ELN pro účely výuky

14 7 Udržitelnost činností Udržitelnost činností projektu? Byla započata spolupráce, která má šanci pokračovat i po skončení projektu Synergie a návaznost projektu? Zájem o další projekty RLZ v oblasti inovaci ? Ano, zatím platonický Zájem o jiné než strukturální fondy? Ano

15 8 Výstupy a Výsledky Výstupy (podpořené osoby / organizace) Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY ORGANIZACE6053

16 Výsledky (inovované produkty) Výchozí hodnota Plánovan á hodnota Současný stav PRODUKTY kurzů 3 semináře 1 přednáška 1 skripta 6 studijní materiály tisk 1 studijní materiály CD propagační letáky 1 plakát 4 články v odborných časopisech

17 9 Další výstupy/výsledky Horizontální témata, Partnerství Horizontální témata? Informační společnost ELN Výpočet spektra jako analytický nástroj Životní prostředí Moderní trendy v oblasti laboratorní kontroly chemické bezpečnosti: analýza „nových“ environmentálních a potravinových kontaminantů / toxinů

18 10 Doporučení pro další programovací období Zjednodušení administrativy – půlroční monitorovací zprávy?