Pohyb tělesa Klid a pohyb tělesa

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pohyb tělesa opakování
Advertisements

Pohyb tělesa.
nerovnoměrného pohybu tělesa
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhPohyb tělesa.
C) Slovní úlohy o pohybu
Pohybová (kinetická) energie
Co je pohyb?.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
7. ročník Pohyb Klid a pohyb tělesa Křivočarý a přímočarý pohyb Dráha
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Fyzika Klid a pohyb.
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast: Fyzikální vzdělávání Tematická oblast:Mechanika Téma:Kinematika Ročník:1. Datum vytvoření:srpen.
2.1-3 Pohyb hmotného bodu.
Vytvořil: Robert Kunesch
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova
2 MECHANIKA 2.1 Kinematika popisuje pohyb.
Klid a pohyb tělesa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Inerciální a neinerciální vztažné soustavy
Člověk a příroda Fyzika Člověk a příroda Klid a pohyb VY_52_INOVACE_01 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
Fyzika 7.ročník ZŠ K l i d a p o h y b t ě l e s a Creation IP&RK.
Mechanický pohyb: Jestliže tělesa mění svoji polohu vzhledem
Změny atmosférického tlaku (Učebnice strana 138 – 139) Atmosférický tlak přímo vyplývá z hmotnosti vzduchu. Protože se množství (a hustota) vzduchu nad.
NEINERCIÁLNÍ VZTAŽNÁ SOUSTAVA
INERCIÁLNÍ A NEINERCIÁLNÍ VZTAŽNÉ SOUSTAVY
Přímočarý Křivočarý Rovnoměrný Nerovnoměrný Posuvný Otáčivý
Co je to pohyb ZŠ Velké Březno. Co budu na konci hodiny znát? Poznám definici pohybu a klidu. Zjistím, že pohyb je relativní. Pochopím význam pojmu vztažná.
POHYB A KLID.
Eva Voříšková Radek Straka Lucie Klejnová Jiří Huněk
Jak můžeme popsat pohyb?
Fyzika 7. ročník Pohyb tělesa Anotace
Rudolf Novák Jiří Čáha Petra Vančurová Michala Procházková.
Definice rovnoměrného pohybu tělesa:
Pohyb a klid.
Gravitační síla. Gravitační pole
Nerovnoměrný a rovnoměrný pohyb
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
Rychlost rovnoměrného pohybu
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_155_klid a pohyb těles-otázky Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká.
KINEMATIKA - popisuje pohyb těles - odpovídá na otázku, jak se těleso pohybuje - nezkoumá příčiny pohybu.
B) Mechanika I) Kinematika Základní pojmy Kinematika je část mechaniky, která se zabývá pohybem, bez ohledu na to, co jej způsobuje. Pro jednoduchost.
Pohyb tělesa Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Shrnutí učiva III Autor: Mgr. Barbora Pivodová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Pohyb a klid Šach Mádl Janatková.
Základní škola Benátky nad Jizerou,Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název : Inovace.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_54_POHYB TĚLES TEMA: FYZIKA.
Gravitace a proč satelity nespadnou.. Co je to gravitace Gravitace je síla která drží všechno, co se nachází na povrchu Země. Udržuje pohromadě Zemi a.
Klid a pohyb tělesa Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkSedmý - sekunda.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 7 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co se na obrázku pohybuje? Z tohoto pohledu. Z pohledu, když budeš sedět.
Jak můžeme popsat pohyb.
Mgr. Eliška Nováková ZŠ a MŠ Nedašov
Ing. Michaela Štainbruchová
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_16_FYZIKA
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Fyzikální veličiny - opakování
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_18 Fyzika.
KLID A POHYB TĚLESA.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Průměrná rychlost ZŠ Velké Březno.
Pohyb těles-fyzika hrou
POHYB Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_16_29.
Fyzika 7.ročník ZŠ K l i d a p o h y b t ě l e s a Creation IP&RK.
Pohyb tělesa Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Co je pohyb?.
Rychlost Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Klid a pohyb tělesa NÁZEV ŠKOLY
Klid a pohyb tělesa.
Transkript prezentace:

Pohyb tělesa Klid a pohyb tělesa (Učebnice strana 8 – 9) Předměty kolem nás, ať už molekuly nebo planety na oběžných drahách, jsou v neustálém pohybu. Karel sedí na motorce a sjíždí z kopce. Pohybuje se nebo je v klidu? Co by pozorovala Marta z letadla? Co pozoroval Bubu na stromě?

Karel sedí na motocyklu. Karel je vzhledem k motocyklu v klidu. Motocykl je vzhledem ke Karlovi v klidu. Karel jede na motocyklu po silnici. Karel je vzhledem k motocyklu v klidu. Karel je vzhledem k silnici v pohybu. Motocykl je vzhledem ke Karlovi v klidu. Motocykl je vzhledem k silnici v pohybu. Silnice je vzhledem ke Karlovi v pohybu. Silnice je vzhledem k motocyklu v pohybu. Pohyb a klid je relativní. Záleží na tom, vzhledem k jakému tělesu pohyb či klid posuzujeme.

Těleso se pohybuje, mění-li svou polohu vzhledem k jinému tělesu. Rozhodnout zda se těleso pohybuje, nebo je v klidu, můžeme jen tehdy, uvedeme-li, vzhledem ke kterému tělesu pohyb vztahujeme. Když se více zamyslím a uvědomím si, že se celá naše planeta neustále pohybuje vzhledem k vesmíru,  musím usoudit, že všechny věci na Zemi se s ní vlastně pohybují. Totéž těleso může být v pohybu vzhledem k jednomu tělesu a současně v klidu vzhledem k jinému tělesu. například: dům je v klidu vzhledem k Zemi, ale se Zemí se pohybuje kolem Slunce řidič automobilu je v pohybu vzhledem k silnici, ale v klidu vzhledem k sedadlu automobilu cestující v rozjíždějícím se vlaku je v klidu vzhledem k oknu vlaku, ale v pohybu vzhledem k nádraží Otázky a úlohy k opakování – učebnice strana 9.