Management sportu Obsah kurzu pro trenérskou školu – 2. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Systém péče o nadané a talentované jedince v ČR
Advertisements

ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk.
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
SPORTOVNÍ PRODUKT Brigita Stloukalová.
Finanční možností svépomocných skupin
ZALOŽENÍ TJ/SK Brigita Stloukalová. Nastudujte si sami: Šimková, E. Základy managementu a marketingu pro neziskové organizace. Kap. 5. Manažer v organizaci.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
ÚVOD Management a marketing
Komerční a nekomerční pojištění
MARKETING Brigita Stloukalová. Nastudujte si sami: Šimková, E. Základy managementu a marketingu pro neziskové organizace. Kap. 8. Marketing v neziskové.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
PRÁVNÍ VZTAH SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ
POJISTNÉ NA SOCIÁLNÍM ZABEZPEČENÍ Zákon č. 589/1992 Sb.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
EKONOMIKA BYDLENÍ úvod
VY_32_INOVACE_SVF36060DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Zdanění subjektů terciárního sektoru
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Mikro a makroekonomické aspekty tělesné kultury
Finanční a rozpočtové právo
Sociální pojištění Veřejný systém založený na rozpočtovém, nikoli pojistném principu. SZ a VZP.
Ekonomika bydlení Ing. Katarína Poluncová Katedra veřejné ekonomie
Marketing sportu Průvodce studiem. Úvod Tato prezentace má sloužit k lepší orientaci ve studijních materiálech Předmět je koncipován jako navazující na.
Základy práva Ing. Mgr. Tomáš Klusák
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
1 Optimalizace daní a odvodů podniku VŠFS, Zima 2006 Jiří Přibyl.
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 5 Obecná problematika rozpočtového práva Rozpočtové právo hmotné.
1 Neziskové organizace Neziskovky jsou nedělitelnou součástí občanské společnosti a jako takové mají nezastupitelnou roli v rozvoji demokracie a řešení.
Základy sociální politiky PVZASP Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý.
Legislativa.  Které orgány veřejné správy provádějí určité úkony v oblasti sportu?  Co je to veřejná správa?  Jak dělíme veřejnou správu?  Znáte některé.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
ÚČETNICTVÍ 2 7. KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ 2 7. KAPITOLA: ZÚČTOVÁNÍ SE ZAMĚSTNANCI A INSTITUCEMI SOCIÁLNÍHO A ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Vysoká škola technická a.
ÚČETNICTVÍ 1 3. KAPITOLA: ZDROJE KRYTÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ODMĚNY A SRÁŽKY ZE MZDY VY_32_INOVACE_20_1_5 ODMĚNY A SRÁŽKY ZE MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím.
Systém sociálního zabezpečení Úvod. Používané zkratky ÚP – úřad práce OSVČ – osoba samostatně výdělečně činná OBZP – osoba bez zdanitelných příjmů ČSSZ.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu
Financování NO Systém veřejného financování - financování z veřejných rozpočtů Finance z neveřejných zdrojů (tuzemských i zahraničních) Nadace tuzemské.
Předmět Marketing BP522 Kontaktní údaje: Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. Středa.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Rostislav Navláčil Název prezentace (DUMu): 5. Sociální politika státu Název sady: Občanská nauka Ročník: 1.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Autor bakalářské práce:Martin Šíma Vedoucí bakalářské práce:Ing. Marta Hortová Oponent bakalářské práce:Mgr. Hana Bartošová DAŇOVÉ A ODVODOVÉ ZATÍŽENÍ.
Správa sociálního zabezpečení
Neziskový sektor. Neziskový sektor Cílem neziskových organizací je uspokojení řady lidských potřeb: Ochrana lidských práv Ochrana přírodního prostředí.
7. Přednáška do předmětu Projektový management ve sportu FSpS MU
Sociální systém České republiky
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
BLEP061p Řízení ekonom. a právo
Název projektu: Moderní škola
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
Tělesná kultura EVSE Ing. Marek Pavlik, Ph.D.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
člen Asociace občanských poraden
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Transkript prezentace:

Management sportu Obsah kurzu pro trenérskou školu – 2. ročník

Literatura 1.Čáslavová, E. Management a marketing sportu. Praha : Olympia 2009, 224 s. Doporučená literatura: 1.Topinka, J., Stanjura T. Občanská sdružení ve sportu. Právní, účetní a daňové problémy. Praha : Olympia (vybrané kapitoly)

Seznam lekcí 1.Úvod do managementu Literatura: Čáslavová, kap Neziskové organizace v oblasti sportu Literatura: Čáslavová, kap. 3 Topinka, Stanjura, kap.1 3. Ziskové organizace v oblasti sportu Literatura: Čáslavová, kap.3 4. Postavení sportovce z hlediska zákona o dani z příjmu, zákona o pojištění na sociální zabezpečení a politiku státní zaměstnanosti, zákona o všeobecném zdravotním pojištění Přednášky

5. Využití marketingu ve sportu 5.1. Sponzorování a dary Literatura: Čáslavová, kap.6 Topinka, Stanjura kap Sportovní reklama Literatura: Čáslavová, kap Marketingové koncepce sportovních organizací Literatura: Čáslavová, kap.4