Autotrofní organizmy, nejstarší organizmy s fotosyntézou rostlinného typu. Některé produkují toxiny, které způsobují alergie, ekzémy. Často váží plynný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŘASY V LESÍCH.
Advertisements

Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Virologie.
ČASTÉ NEINFEKČNÍ CHOROBY
Oxid uhelnatý Bc. Eliška Borůvková, 1. OVZN
Alergie Robert Navrátil 1.L SPŠE a VOŠ Božetěchova
Biomonitoring volných vod Schrems Kvalita vody – mikrobiologická fyzikální chemická biologická nezávadnost barva chuť zápach.
PLANKTON.
Základní vzdělávání - Člověk a příroda – Přírodopis - Biologie rostlin
M1: LESNICKÁ BOTANIKA BAKTERIE
Sinice jsou : Autotrofní organizmy, nejstarší organizmy s fotosyntézou rostlinného typu. Některé produkují toxiny, které způsobují alergie, ekzémy. Často.
Úkol č. 4, skupina č. 198 Odpovědná spotřeba Brněnská přehrada.
Kou ř ení a plodnost Kouření snižuje pravděpodobnost otěhotnění, má totiž prokázaný vliv na zhoršenou kvalitu spermií u mužů! U.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu opakování předchozího tematického.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2VY_32_INOVACE_599.
V jejich těle probíhá fotosyntéza V jejich těle probíhá fotosyntéza Existovali již před 3,5 miliardami let Existovali již před 3,5 miliardami let Obsahují.
Domácí rostliny Otakar Kvaček.
Srovnání prokaryotických a eukaryotických buněk
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Nemoc Důležitá slova, fráze.
Přírodní látky Mgr. Lenka Fasorová.
Abiotické faktory prostředí
Sinice a jejich vliv na člověka
Životní projevy rostlinné buňky Mgr. Helena Roubalová
JÁTRA Trávicí soustava.
M1: LESNICKÁ BOTANIKA SINICE
Rostlina = autotrofní eukaryotický organismus, který je schopen přeměnit světelnou energii v energii chemickou procesem zvaným fotosyntéza = organismy,
Směsi Opakovací otázky
Bakterie.
Výživa buňky.
Sinice jsou Sinice jsou velice jednoduché prokaryotické organismy - s jistým zjednodušením je možno říci, že se jedná o gramnegativní bakterie s chlorofylem.
LES ŘASY.
D E T O X I K A C E V E S N U Detoxikační masky s turmalinem pracují zatím co Vy spíte! Nejsou časově náročné Bez hladovění a vyčerpávajících diet Žádné.
JEDNOBUNĚČNÉ ROSTLINY SINICE
Eutrofizace vod Ing. Lenka Holišová.
Alergie je přehnaná reakce imunitního systému na určité, tělu cizí látky, nacházející se v okolním prostředí Alergie je přehnaná reakce imunitního systému.
KŘÍŽOVKA VIRY.
BAKTERIE.
Jednobuněčné organismy 2
ALERGIE.
2014 Výukový materiál MB Tvůrce: Mgr. Šárka Vopěnková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Brněnská přehrada made by Jiří Antonín, HG 3.. tak to je Brněnská přehrada.
Výskyt v ČR. Inkubační doba, tedy doba od nákazy člověka do rozvinutí příznaků onemocnění, je dní, nejčastěji 30 dní. Již koncem inkubační doby.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Bc. Radim Syrovátka CNP 1 ZSF JU v Českých Budějovicích.
 Léčiva jsou léčivé látky, které by měly mít pozitivní účinky na zdraví člověka  Léčiva mohou mít různou cestu podání injekčně (do svalu, do žíly, podkožně),
Novorozenecké, kojenecké a batolecí období Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_18_Novorozenecké,
Rostlinná plasmatická blána mitochondrie cytoplasma ribozomy jádro vakuola chloroplasty buněčná stěna buňka.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_33 Sada DUMVýchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Časté neinfekční choroby - alergie.
Základní škola Oskol, Kroměříž příspěvková organizace Přírodopis 7. ročník Autor: Ing. Eva Blešová Vytvořeno v rámci projektu „Škola hrou - počítače ve.
EKOSYSTÉM SPOLEČENSTVO ROSTLINY ŽIVOČICHOVÉ HOUBY MIKROORGANISMY PROSTŘEDÍ SLUNCE VODA VZDUCH PŮDA.
Základní znaky a rozmanitost života Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu
Přírodopis – 8. ročník, Kůže
Jednobuněčné organismy s nepravým buněčným jádrem
VY_52_INOVACE_01_Organizmy lidských sídel – učební text
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
DIDAKTICKÁ HRA PRO 6. ROČNÍK
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Alergie a anafylaktický šok
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
VY_52_INOVACE_53_Řasy – učební text
Imunita,poruchy metabolizmu
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lumír.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Rostliny a houby našich lesů  ŘASY - nejjednoduší rostliny.
BAKTERIE.
VY-52-INOVACE-67_Vodní ekosystém - učební text
Les 2. hodina Řasy LES – složitý ekosystém = společenstvo různých organizmů a jejich neživé prostředí Organismy z prostředí potřebují: světlo + teplo.
Botanika.
Transkript prezentace:

Autotrofní organizmy, nejstarší organizmy s fotosyntézou rostlinného typu. Některé produkují toxiny, které způsobují alergie, ekzémy. Často váží plynný dusík, který redukují na amonné soli. Buňka sinic může být velká do 10 µm.

okem pod mikroskopem

Fytoplankton

U koupajícího se člověka, podle toho, jak je citlivý a jak dlouho ve vodě pobývá, se mohou objevit vyrážky, zarudlé oči, rýma. Alergické reakce mohou vyvolat i některé řasy. Sinice také mohou produkovat různé toxiny (jedovaté látky). Podle toho, kolik a jakých toxinů se do těla dostane, se liší i projevy: od lehké akutní otravy projevující se střevními a žaludečními potížemi, přes bolesti hlavy, až po vážnější jaterní problémy.

Již při pohledu na vodní nádrž byste si měli všimnout, zda nejsou na hladině olejové skvrny, zda voda nezapáchá, má nepřirozenou barvu a je zakalená.