Jack London Americký spisovatel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Song Presentations. L12 nová slova Stupňování přídavných jmen viz: worksheet na webové stránce.
Advertisements

USA.  mluvčí americké „zlaté mládeže“  generace „jazzového věku“  v USA stoupá životní úroveň, lidé se stěhují do měst, jsou bohatší Povídky jazzového.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_16_CJL_2 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Jack LONDON ( ) Volání divočiny
Digitalizace výuky Příjemce
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
SKLOŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN
Rozbor uměleckého textu
Americký realismus Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
NĚMECKO POLSKO SEVERSKÉ LITERATURY USA SLOVENSKO Mgr. Michal Oblouk
FRÁŇA ŠRÁMEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Proč psi někdy napadnou svého pána aneb – jak jsme zdegenerovali vlky aneb – jak člověk, komik této planety, utváří přírodu k obrazu svému.
Božena Němcová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_483_Život a dílo Aloise Jiráska AUTOR: Mgr. Martina Ringová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Blokové vyučování 8. třídy
Portréty literárních osobností světové literatury.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/17/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvořeníLeden.
RUDYARD KIPLING Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Portréty literárních osobnostní světové literatury.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Ladislav Fuks životopis, romány,
Mgr. Jitka Polišenská.  bohém, žil s J. A. Rimbaudem, postřelil ho, vězení  symbolismus, citovost, hudebnost, náladovost, melancholie  sbírky: Saturnské.
Tadeáš Skála 3.A Moje kniha Moje kniha =PtWafYfzTIQ.
VY_32_INOVACE_ČJ _Karel Čapek, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Přídavná jména - množné číslo 1
KAREL POLÁČEK 9. ročník.
SVĚTOVÁ MEZIVÁLEČNÁ PRÓZA
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Britská literatura 20. století vybraní.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Mark Twain životopis, romány,
Michail Šolochov (1905 – 1984).
VLADISLAV VANČURA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Karel Čapek 9. ledna 1890 Malé Svatoňovice – 25. prosince 1938 Praha
Božena Němcová – povídka Karla
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Máte-li v sobě prostou krásu a nic jiného, máte asi to nejlepší, co Bůh stvořil. ( )
Eduard Petiška Český jazyk 6. ročník ZŠ
Ruský dramatik,povídkář a prozaik.  Narodil se 29.ledna 1860 ve státě na území Evropy i Asie v městečku Taganrog,kde později i vystudoval gymnázium.
(*2.července 1930 Praha +31.března 1973 Praha)
JULES VERNE
Michal Viewegh * 31.Března 1962 Praha.
Eduard Petiška Český spisovatel.
USA Mgr. Michal Oblouk REALISMUS. MARK TWAIN (1835 – 1910) - americký spisovatel, novinář a humorista - vlastním jménem Samuel Langhorne Clemens - vyrůstal.
Jaroslav Seifert ( )
Dobrodružná literatura
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Světová literatura pro.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
VY_32_INOVACE_12_Literatura 19. století Kritický realismus
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_02_ČESKÝ JAZYK
Autoři české a světové literatury 6.-9.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Šablona III/2 Božena Němcová Mgr. L. Junová, 1
Erich Maria Remarque VY_12_INOVACE_Rů_I_36
AUTOR: Světlana Havránková
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Jack Kerouac – Na cestě Název : VY_32_inovace_14 Český jazyk a literatura.
Český jazyk 9. ročník Česká próza 20. století.
ZÁJMENA – ON, JENŽ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Blokové vyučování 8. třídy
Božena Němcová (1820 – 1862).
Americká próza mezi válkami
VY_12_INOVACE_Jir_I_05 E.Hemingway Název projektu: OP VK
Transkript prezentace:

Jack London Americký spisovatel

ŽIVOT Narodil se roku 1876 a zemřel roku 1916. Vlastním jménem John Griffith Chaney, narodil se v San Franciscu. Žil od mládí dobrodružným životem. Byl námořníkem, zlatokopem, členem pobřežní rybářské hlídky i pirátským lovcem ústřic.

V době zlaté horečky se vydal na Aljašku, kde sice nezbohatl, ale později využil zkušeností ze severu ve svých povídkách a knihách. Byl socialistou, členem socialistické strany a odborů. Psal námořní povídky a povídky a romány z aljašské přírody. Stal se i válečným zpravodajem v Rusko-japonské válce. Zemřel na předávkování morfiem.

Díla: Volání divočiny a povídky z Aljašky - 1903, příběh psa Bucka, který odchází od lidí, aby se stal vůdcem vlčí smečky Mořský vlk a jiné příběhy z moře - 1904, román, ve kterém se autorovi podařilo spojit napínavost a básnické vylíčení mořského živlu Povídky rybářské hlídky - 1905, kniha je téměř autentickým vylíčením Londonova dobrodružství v době působení u námořní policie

Bílý tesák - 1905, kniha vypráví o vlku, v jehož žilách koluje psí krev a který se nakonec zásluhou čestného a trpělivého Scotta vrací k člověku http://www.youtube.com/watch?v=ghlRKu7jcGg DALŠÍ DÍLA Vlkův syn/Syn vlka, Bílé ticho, Volání divočiny a povídky z Aljašky, Láska k životu, Tulák po hvězdách, Uprchlíci z Clintonu, Za zlatem severu

DOPLŇOVÁNÍ Narodil se v ………… Byl ............, …………………, …………. Vydal se do ………., kde sice nezbohatl, ale později využil zkušeností ze severu ve svých povídkách a knihách. Psal ……………, …………………, ……………………… Stal se i …………………………………………… v Rusko-japonské válce. Zemřel na …………………………………….

PRÁCE S TEXTEM Buck nečítal, jinak by byl věděl, že se valí neštěstí nejen na něho, ale na každého silného svalnatého psa s teplou dlouhou srstí, co jich je na mořském pobřeží od průlivu Puget až k San Diegu. Urči počet vět. Udělej graf souvětí. Napiš antonyma ke slovům: teplá, dlouhá, vědět. Kde zhruba leží San Diego? Urči vidy u sloves Napiš druhé stupně přídavných jmen