Viet Nam.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_20 Jižní Amerika - Karibské, Andské, Laplatské státy
Advertisements

Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
AUSTRÁLIE Hospodářství
Kanada.
Velká Británie.
Vypracovala: Iva Nejezchlebová
Oficiální název: Malajsijská federace Hlavní město: Kuala Lumpur Rozloha: km2 Počet obyvatel: 24,5 mil. (2002) Oficiální jazyk: Malajština (Bahasa.
VENEZUELA Veronika Jeřábková.
VENEZUELA.
Východní Evropa – Ukrajina
ANDSKÉ STÁTY Charakteristika: Oblast kolem rovníku
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_180 NázevVietnam Téma hodinyJihovýchodní.
Polsko Eliška Pokorná.
SRBSKO.
Rumunsko.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
USA Rozlohou 3. největší stát na světě (9 mil km2)
JIHOVÝCHODNÍ ASIE zahrnuje státy, které leží východně od Indie a jižně od Číny je geograficky rozdělená do dvou oblastí, jmenovitě Indochina a Malay souostroví.
VY_32_INOVACE_14 Asie - Jihovýchodní Asie
JIHOVÝCHODNÍ ASIE.
Austrálie.
ASIJŠTÍ TYGŘI. Tyto státy se nacházejí v monzunové oblasti. Mají dobrou polohu na pobřeží Tichého oceánu. V posledních letech se velice rychle zlepšilo.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Střední Amerika.
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
PORTUGALSKO.
NORSKÉ KRÁLOVSTVÍ.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
Austrálie.
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Kambodža (Cambodia) Rozlohou poměrně velká, avšak ne příliš významná země s minimálními nerost. zdroji…
RUMUNSKO.
Čína Jan Dušek.
Německo.
Bulharsko България / Bălgarija
Hospodářství - průmysl a zemědělství Soňa Medlová, 3.C
Počítačová prezentace
Malajsie.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena Jižní Afrika.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
Jihoamerické státy Peru Chile Bolívie.
11. STŘEDNÍ AMERIKA PEVNINSKÁ ČÁST VY_32_INOVACE_12_Z5
AMERIKA Ekvádor, Peru, Chile. Ekvádor krajina je velmi různorodá – dá se rozdělit do 3 částí, které se od sebe liší klimatem, biotypem, zvyky,… 1.Pobřežní.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_JIHOVÝCHODNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Jiří Korec Sexta 2008/2009. VENEZUELA Hlavní město: Caracas Rozloha: km² Nejvyšší bod: Pico Bolivar- 5007m.n.m Počet obyvatel: Hustota.
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Urči státy, které podle tebe patří do východní Evropy  Rusko, Ukrajina, Moldavsko, Bělorusko, Estonsko, Lotyšsko, Litva __ __ __ __ __ __ __ __ __ __.
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Mexiko.
Název učiva: Amerika severní
Antonín Košíček Sára Šobková
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
VY_32_INOVACE_Fi_I_10 Název Brazílie
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Autor: Mgr. Irena Rutarová
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
RUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_2 Název projektu: OP VK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
JAPONSKO. POLOH A Japonsko má 4000 ostrovů v Tichém oceánu.Jap. od pevniny dělí Japonské moře a Korejský průliv. Rozloha: km2.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Pobřeží slonoviny Stát ve střední Africe, na pobřeží Guinejského zálivu Rozloha – km2 Počet obyvatel – 23,7 mil obyvatel (2016) Státní zřízení.
Transkript prezentace:

Viet Nam

Oficiální název VN je Vietnamská socialistická republika. Má rozlohu přes 330 000 km2 Nyní už má VN přes 85 milion obyvatel Od severu k jihu je dlouhý téměř 2000 km Hustota zalidnění je dvojnásobně větší než v ČR 230 ubyv./km Hlavní městem je Ha Noi

Přírodní poměry ¾ území tvoří lesy a nížiny Jih je spíše nížinatý a sever hornatý Východní část je obklopen čínským mořem, který je velmi znečištěn lodní dopravou. Pouze některá místa jsou nedotčena, jsou to většinou místa, kam se turisté těžko dostávají. Malou výjimkou je pobřeží v Nha Trang. Nejvyšší horou Vietnamu je Fa Si Pan (hoan Lien Son) Nejvýznamnější řekou je Mekong, který pramení v Číně.

Hospodářství Viet Nam bohužel stále patří do zemí třetího světa. Ačkoliv jeho HDP stoupá rychlostí 7%, což je velmi dobré číslo, bude dlouho trvat, než se dostane na úroveň států, jako je Korea nebo Malajsie. Hlavním důvodem současného stavu je „mladost státu“. Začala se formovat na konci 1975, kdy zde skončila americko – vietnamská válka. Ačkoliv v zemi vládnou stále komunisti (jediná politická strana v zemi), země se prosperuje a dobře komunikuje se světem. Nedávnou VN vstoupilo do WTO, což je velmi pozitivní zpráva pro zahraniční investory. Těží se zde černé uhlí, železní rudy, chrom, titan, mangan, zlato, olovo, bauxit a také zemní plyn a ropa. Válka způsobila, že VN je největším dodavatelem kovového šrotu

Zemědělství Hlavní plodinou je samozřejmě rýže, která se taky exportuje do celého světa. VN je však na druhém místě v exportu rýže. Na prvním místě je Thajsko. Dalšími významnými plodinami jsou cukrová třtina, banány, ananas, káva, čas, tabák, bataty.

Fauna a flora V zemí žije velké množství zvířat – od hmyzu až po tygry. Slon je v této zemi už domestikován. Biodiverzita je velmi vysoká. Už z důvodu, že v zemi jsou pralesy s nedotčené místa, kam se se turisti nedostanou. Právě turisti jsou hlavními ničiteli vn přírody.

Pictures