ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Audioknihy na rozhraní EBSCOhost - Tutoriál 3. července 2013.
Advertisements

Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Práce s okny.
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Operační systém MS Windows xp
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Vizuální Systém Fotbal
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Polycom® RealPresence® Desktop
Jak vytvořit složku. Menu Pokud chceme vytvořit složku, máme 2 způsoby. První způsob : Druhý způsob : Krok 1 Krok 2 Krok 3.
AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum8. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Jak zašifrovat složku.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Webové rozhraní u Prezentace formou sejmutých obrazovek ukazuje, jak je možné přihlásit se ke schránce elektronické pošty z jakéhokoliv počítače.
Manažerská informatika 1 - 4MSDN AASnímek 1 Manažerská informatika MSDN AA … DreamSpark
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
WINDOWS II Jak co otevřít v daném programu
Manažerská informatika 1 - 4MSDN AASnímek 1 Manažerská informatika MSDN AA doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Ing. Markéta.
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
(úložiště dat pro žáky a učitele naší školy)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Hromadná korespondence, makro
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Postup stáhnutí programu ActivInspire legální cestou
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Za prvé musíte mít připojení k internetu Za druhé zajděte za panem učitelem Hůlkou a poproste ho aby vám umožnil přístup do vašeho domovského adresáře.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
AKCENTA CZ, a.s. Služba SMS OLB – Uživatelský manuál pro klienty.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Internet– přenos dat Bohumil Bareš. Přenos dat – pomocí E-meilu 2 Jak vidíte k e-meilu můžete přiložit různé soubory, jako je obrázek, pdf soubor, prezentaci.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Popis a ovládání Plocha I
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Základní prvky internetového prohlížeče
Základní pojmy v informatice –II.
Žákovská knížka Základní škola Osečná.
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Návrh interiéru Pokoj, ve kterém by mi bylo dobře... ZADÁNÍ ÚKOLU.
Manažerská informatika 1 - 4
Informační a komunikační technologie 1.8 Nastavení počítačové sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník,
Základy použití počítačů II Autor a hlavní přednášející předmětu: Doc. Ing. Mgr. Petr Klán, CSc. ( ) Kromě.
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
SIMPLE freehosting UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta elektrotechniky a informatiky projekt pro ISPWE.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.02 Téma: PowerPoint Číslo.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV10 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
GORDIC ® spol. s r. o. Prvotní spuštění aplikace Gordic DSO - ISDSlite Nástroje pro snadnou správu Datových zpráv z Informačního systému Datových schránek.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Synchronizace dat na iPadu Co se všechno naučíme??? iFiles.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Postup instalace - GALAXY
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Transkript prezentace:

ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce

ALFTPv4.1beta1 - stručný průvodce 2 Co je to FTP? FTP je protokol, pomocí kterého můžete spolupracovat s FTP serverem Slouží především pro přenos větších dat Laicky řečeno – potřebuješ to, abys mohl nahrávat stránky na internet

ALFTPv4.1beta1 - stručný průvodce 3 Slovníček pojmů PC (Personal Computer) – osobní počítač UPLOAD – nahrávání souborů z PC na internet (tedy na FTP server) DOWNLOAD – stahování souborů z internetu (v našem případě z FTP serveru) ALFTP – program pro komunikaci mezi PC a FTP serverem FAQ (Frequently Asked Questions) – často kladené dotazy

ALFTPv4.1beta1 - stručný průvodce 4 Stáhnutí programu ALFTP Dá se zdarma stáhnout z:   Po kliknutí na následující odkaz se začne stahovat samotný soubor:  d.html d.html

ALFTPv4.1beta1 - stručný průvodce 5 Instalace Jako každá instalace produktu na Windows Stačí klikat na tlačítko Další, Další, Další

ALFTPv4.1beta1 - stručný průvodce 6 1. spuštění programu ALFTP Objeví se okno programu a jakási úvodní obrazovka, kterou odklikneme tlačítkem Cancel

ALFTPv4.1beta1 - stručný průvodce 7 Práce s programem – PROSTŘEDÍ Takto vypadá okno programu: Lišta nástrojů Struktura složek pro FTP server Obsah složky pro FTP server Struktura složek pro vaše PC Obsah složky pro vaše PC

ALFTPv4.1beta1 - stručný průvodce 8 Práce s programem – POPIS Úplně nahoře je lišta nástrojů V horní polovině jsou 2 okna pro FTP server:  1) Struktura složek  2) Obsah složky V dolní polovině jsou 2 okna pro vaše PC:  1) Struktura složek  2) Obsah složky Prostředí je uživatelsky příjemné, jistě si naň brzy zvyknete

ALFTPv4.1beta1 - stručný průvodce 9 Připojení k serveru - ÚDAJE Na horní liště klikneme na ikonku Connect Políčka vyplníme následovně: FTP Adress: ftp://ftp.hosting90.cz User ID: volejbal_sokol_jinonice_org Password: ******  Zaškrtneme možnost Save Password pro uložení hesla (heslo se ukládá na počítači a je to naprosto bezpečné)  Vše ostatní necháme beze změny  Klikneme na tlačítko OK

ALFTPv4.1beta1 - stručný průvodce 10 Připojení k serveru - OVĚŘENÍ Mělo by se nám objevit okno Server Message o to, že jsme skutečně připojeni. Tuto zprávu můžeme zavřít – tlačítko Close

ALFTPv4.1beta1 - stručný průvodce 11 Práce s programem - UPLOAD Možnost č. 1:  V dolním okně si najdeme požadovaný soubor  Přetáhneme jej pomocí myši Možnost č. 2:  V dolním okně si najdeme požadovaný soubor  Nahoře na liště klikneme na ikonku upload Jistě ještě přijdete i na jiný způsob ;-)

ALFTPv4.1beta1 - stručný průvodce 12 Práce s programem - DOWNLOAD Možnost č. 1:  V horním okně si najdeme požadovaný soubor  Přetáhneme jej pomocí myši Možnost č. 2:  V horním okně si najdeme požadovaný soubor  Nahoře na liště klikneme na ikonku downlaod Jistě ještě přijdete i na jiný způsob ;-)

ALFTPv4.1beta1 - stručný průvodce 13 Problémy a jejich řešení – FAQ (č. 1) Problém: Po delší odmlce mezi UPLOADEM nebo DOWNLOADEM souborů může dojít k automatickému odhlášení z důvodů bezpečnosti Řešení: Jednoduše se znovu připojíme pomocí ikonky Connect, zobrazí se nám přihlašovací údaje (uložili jsme i heslo), stiskneme OK a pokračujeme v práci

ALFTPv4.1beta1 - stručný průvodce 14 Problémy a jejich řešení – FAQ (č. 2) Problém: Říkalo se, že se na internet budou nahrávat soubory. Kde je seženu? Řešení: Webovou prezentaci vytvoříme na svém PC v nějaké složce. Tu pak najdeme v programu ALFTP a nahrajeme její obsah na internet.

ALFTPv4.1beta1 - stručný průvodce 15 Problémy a jejich řešení – FAQ (č. 3) Problém: Vůbec nerozumím, co se v programu píše Řešení: Program je v angličtině, takže se naučte anglicky ;-)