Název akce: Seminář softskills pro oblast VaV a spolupráce (inovační management) Datum a místo konání: 15.10.2012 Prezentující: Daniela Tkačíková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
(Spolu)Práce s doktorandy na ČVUT Věra Pilecká, Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Advertisements

Bibliometrie v praxi 15. Března 2011 Bibliometrie v praxi 15. Března 2011 Analýza dat ve Web of Science a Scopus PhDr. Ondřej Fabián.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
UŽIVATELSKÉ STATISTIKY IEEE/IET ELECTRONIC LIBRARY A ACM DL Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT v Praze.
Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.
SUAleph 27. dubna 2011 SUAleph 27. dubna 2011 Portál pro podporu vědy a výzkumu UTB SFX Ing. Lukáš Budínský.
Databáze citačních rejstříků Web of Science.  Online akademická služba provozovaná společností Thomson Reuters.Thomson Reuters  Databáze citačních rejstříků,
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra experimentální biologie rostlin PřF UK SciVerse - plnotextové vyhledávání.
Open Access Week 24. – 30. října 2011 ciks.vse.cz/oa Open Access: podporujeme citační ohlasy 24. – 30. října 2011 Mezinárodní akce na.
Analýza zastoupení českých a slovenských časopisů z oblasti přírodních věd v databázi Web of Science (1998 – 2006) Věra Kroftová, Agrotest fyto, s.r.o.
Vyhledávání a orientace ve vědeckých informacích z pohledu citační analýzy Mgr. Jakub Szarzec Národní technická knihovna.
Zpřístupnění plných textů vědeckých publikací v prostředí systému Medvik Helena Bouzková, Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Eva Lesenková, Ondřej Horsák, Adéla.
Pomoc knihovny s vykazování výsledků výzkumu a vývoje Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Praktické dovednosti při psaní bakalářské práce
Bibliografická a rešeršní činnost Web of Science + Journal Citation Reports Scopus Science Direct.
Informační zdroje GEOLOGIE.
Identifikace Mendelovy univerzity v Brně ve vědeckém světě Lukáš Plch Informační centrum
Citační databáze Mgr. Zdeňka FIRSTOVÁ Univerzitní knihovna Seminář pro doktorandy FST
Open Journal System Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna UPa 5. setkání českých uživatelů systému Dspace Prosazování politiky otevřeného přístupu Vysoká.
Evaluation of Performance Based on Information in Documents‘ Databases Hana Pessrová Tomáš Cahlík.
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra experimentální biologie rostlin PřF UK iHOP - plnotextové vyhledávání Pubmed.
Publikace a hodnocení Publikace a vládní hodnocení vědy 2007.
Název akce: Seminář softskills pro oblast VaV a spolupráce (inovační management) Datum a místo konání: Prezentující: Bc. Filip Valder Téma:
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
1 Základní informační zdroje pro zubní lékařství Cvičení – týden 4 Mgr. Jarmila Potomková Knihovna Lékařské fakulty Ústav lékařské.
Návod pro vkládání výsledků vědy a výzkumu do IS.MUNI Mgr. Michal Petr Oddělení pro výzkum, rozvoj a projektovou podporu LF MU Platné pro rok 2011.
JAK SE MĚŘÍ KVALITA VĚDY ? Jaroslav Flegr: Pozor, Toxo. Box 28 Jak se měří kvalita vědy, str. 100.
210 mm Národní technická knihovna podporuje.... OPEN ACCESS WEEK
Základy práce s informačními zdroji pro mgr. studenty ENS Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 18. března 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Rejstřík informací o výsledcích výzkumu a vývoje RIV
CITAČNÍ REJSTŘÍKY Web of Knowledge Scopus Journal Citation Reports.
ISI Web of Knowledge Produkt a platforma firmy Thomson Reuters. Zahrnuje báze: - Web of Science (převážně bibliografické záznamy odborných článků, lze.
Příležitost pro mladé výzkumníky CZ.1.07/2.3.00/ Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.
Elektronické informační zdroje Bc. Radmila Kouřilová.
Práce s informačními zdroji pro mgr. studenty FSS420 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 10. října 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední.
1 Jak získat nejlepší důkaz: Multizdrojové vyhledávání a kritické hodnocení Merck Manual of Diagnosis and Therapy Scholar Google Medline (PubMed) Cochrane.
Jak vyhledat kvalitní dokumenty a správně je citovat Bc. Radmila Kouřilová.
Informační zdroje nejen pro vědu a výzkum FSS420 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 14. října 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední.
Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský.
MODERNÍ METODY PUBLIKOVÁNÍ A HODNOCENÍ VAV Lucie Vavříková Elsevier, B.V.
Predátorské, ukradené, podvodné, podezřelé, zkrátka nekvalitní publikace a konference M. Skovajsa, PRVOUK 19, leden 2016.
ELEKTRONICKÉ INFORMAČNÍ ZDROJE K HODNOCENÍ VĚDY A VÝZKUMU Mgr. Zdeňka Civínová Ústřední knihovna ČVUT v Praze Březen 2010.
Predátorské časopisy: odvrácená strana Open Access Václav Štětka Institut komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK Predátoři, lovci a sběrači: jak smysluplně.
Elektronické informační zdroje k hodnocení VaV Fakulta strojní, Mgr. Věra Pilecká, Mgr. Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Základní pravidla pro hodnocení vědeckých výsledků 2015 Marek Skovajsa OVV, FHS UK.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Články uznávané do RIVu (rejstřík informací o výsledcích)
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
Bibliometrie v praxi Lucie Vavříková
Bibliometrie v praxi Lucie Vavříková
Citační databáze Mgr. Zdeňka Firstová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni
Ústřední knihovna FSS MU Závěrečné práce – část II. - Jak citovat
Predátorské praktiky vydavatelů
Web of Science - Web of ScienceTM Core Collection
Citační a bibliografické databáze:
Nástroje otevřeného publikování
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Podpora Vědy a Výzkumu Služby Knihovny PhDr. Ondřej Fabián.
Elektronické informační zdroje (VIKBA25)
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Elektronické informační zdroje Katedra porodní asistence 18
Predátorské praktiky vydavatelů
„Predátoři“ v publikování
Web of Science – Journal Citation Reports
Otevřený časopis: standardy vědeckého publikování
Predátorské časopisy a jak jim čelit PhDr. Ondřej Fabián
Praktické dovednosti při psaní bakalářské práce
M. Skovajsa, PRVOUK 19, leden 2016
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Transkript prezentace:

Název akce: Seminář softskills pro oblast VaV a spolupráce (inovační management) Datum a místo konání: Prezentující: Daniela Tkačíková Téma: Komercializace výzkumu a vývoje projekt Spolupráce pro budoucnost CZ 1.07/2.4.00/ Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.

Akademické publikování: často kladené dotazy Publikování a hodnocení VaV Publikování versus hodnocení VaV Publikování kvůli hodnocení VaV Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.

Kde publikovat časopisy s IF: Journal Citation ReportsJournal Citation Reports Scopus otevřené časopisy (OA journals); DOAJDOAJ – mají prestiž?; mají IF? (mají) – OA predatory publishers; seznam: Jeffrey BeallJeffrey Beall – Lambert Academic Publishing ( Lambert Academic Publishinghttp:// – InTech Open InTech Open Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.

Jak publikovat manuály (The Chicago Manual of Style aj.) manuályThe Chicago Manual of Style katalog ÚK -> předmětová skupina -> Publikační činnost katalog ÚK From Research to Manuscript: A Guide to Scientific Writing From Research to Manuscript: A Guide to Scientific Writing Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.

Co je to? ISBN ISSN DOI impakt faktor h-index... h-index vše na knihovna.vsb.czknihovna.vsb.cz Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.

Jak dostat časopis nebo sborník do databáze Thomson Reuters – Journal Selection and Evaluation Process Journal Selection and Evaluation Process – Conference Proceedings Selection Process Conference Proceedings Selection Process Scopus – SciVerse Scopus: Content Selection SciVerse Scopus: Content Selection – Kritéria pro zařazení zdrojů do báze dat Scopus Kritéria pro zařazení zdrojů do báze dat Scopus Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.

Jak opravit údaje v databázi Opravit je možné pouze chyby způsobené zpracovatelem; časově náročné a dlouhodobé – jména autorů, pracoviště, typy dokumentů... Web of Science: Suggest a correction Web of Science – If you would like to improve the quality of the data in this record, please suggest a correction (Data Change Request). SCOPUS: Scopus Author Feedback WizardScopus Author Feedback Wizard Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.

Příští seminář: čtvrtek , 13:00 hod. za účasti zástupce společnosti Thomson Reuters Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.

Děkuji za pozornost Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.