Technologická agentura ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Informativní schůzka k programu 1M Praha
Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Možnosti podpory aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje v odpadovém hospodářství Ing Jaroslav Váňa, CSc.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Grantová agentura ČR Projekty na podporu Excelence v základním výzkumu Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
Informační seminář pro uchazeče ve veřejné soutěži v roce 2015 o podporu na projekty výzkumu a vývoje v programu Komplexní udržitelné systémy v zemědělství.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Česko-norský výzkumný program. Uzávěrka přijímání návrhů projektů: 14:00 hod Uzávěrka přijímání návrhů projektů na UTB: (nutno.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Dotační možnosti pro výzkumníky aktuální i plánované Miloslava Náplavová Lektor projektu Mendelova univerzita v Brně Projektové centrum.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Seminář pro žadatele Výzva 02_16_041 VOŠ
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Úkoly TA ČR v oblasti aplikovaného výzkumu
Individuální projekt OP VVV
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Ing. Martina Dvořáková ředitelka odboru výzkumu a vývoje MK
Výroční konference OP PIK
Program MŠMT VIII v roce 2017
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Charakteristika a nástroje
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Technologická agentura ČR CENTRA KOMPETENCE - soutěž 2013 Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU VĚDECKO-VÝZKUMNOU KARIÉRU CZ.1.07/2.3.00/20.0005

Obsah 1. Vyhlašované soutěže TAČR 2013 2. Program CENTRA KOMPETENCE 3. Porovnání s předchozí výzvou 4. Bez čeho nemá smysl projekt podat 5. Jak projekt nepodávat 6. Dofinancování 7. Co je možné doplnit jednotně 8. Časový harmonogram soutěže

Technologická agentura ČR TAČR Typy vyhlašovaných soutěží: Alfa, Beta, Omega, Centra Kompetence Soutěže 2013 1. ALFA - Ubývající zdroje nedávají záruku na zajištění finanční podpory na nové projekty 2. CENTA KOMPETENCE – poslední výzva, bude podpořeno jen 8-12 center (v předchozí výzvě 22), 1 kolová soutěž, 6 oponentů (3+3), musí splňovat priority orientovaného výzkumu ČR 3. OMEGA – už výzva nebude, poslední byla vyhlášena v lednu 2013, právě probíhá věcné hodnocení. 4. Nově připravovaný program TINA – podpora zahraniční spolupráce

Centra Kompetence Srovnání soutěží CK 2011 CK 2013 Dvoustupňová soutěž Délka řešení: 8 let Podpořeno bylo 22 center Podávání výhradně v AJ CK 2013 Jednostupňová soutěž Délka řešení: 48 – 72 měsíců Naplňování národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací Důraz na zajištění udržitelnosti center (financování centra po ukončení řešení projektu, plán státních, soukromých a zahraničních zdrojů) Alespoň jeden výsledek VaV musí mít významný ekonomický přínos Přísnější hodnotící kritéria – mj. účinná spolupráce, věkový průměr realizačního týmu, udržitelnost 5 let 70% maximální podpora z TAČRu Dofinancování z neveřejných zdrojů Průměrná hodnota projektu: 284 mil. Kč Průměrně zapojeno 8 subjektů do centra Smlouva o spolupráci už u návrhu

Centra Kompetence Centra Kompetence nejsou Výzkumná centra (LM, 1M - MŠMT) Výzkumná centra – základní výzkum Centra Kompetence – aplikovaný výzkum Pro základní výzkum je možné podávat GAČR Centra excelence – bude vyhlášeno po skončení aktuálních soutěží GAČR

Centra Kompetence Délka řešení: v rozmezí 1.1.2014 – 31.12.2019 48 – 72 měsíců Maximální částka projektu: 10 mil. EUR (7,5 mil. EUR) Uchazeči: Výzkumné organizace, Podniky – preferované malé a střední Počet organizací projektového týmu: doporučení 8

Centra Kompetence Čím je limitováno podání projektu? ! Dofinancování pouze z neveřejných zdrojů ! Zapojení v průměru 8 subjektů Průměrný věk pracovníků do 35 let Alespoň jeden výsledek aplikovaného výzkumu musí být aplikovatelný tak, aby měl významný ekonomický přínos Udržitelnost centra 5 let po skončení projektu Priority orientovaného výzkumu - přiloženo

Centra Kompetence Ad1) Dofinancování pouze z neveřejných zdrojů Doporučená průměrná hodnota projektu: 284 mil. Kč na 4 roky Min. míra spolufinancování z neveřejných zdrojů (30%) – 86 mil. za celý projekt, výzkumná organizace může až 100% financování, ale někdo z projektových partnerů to musí za ní zaplatit  Projekt může získat bonifikaci za účinnou spolupráci ( t.j 10% podílu na celkových nákladech u výzkumné organizace) – tj. 28,4 mil. Kč 30% spolufinancování – 8,4 mil. Kč za 4 roky z neveřejných zdrojů V případě, že v projektu je více výzkumných organizací, může podmínky účinné spolupráce naplnit jen jedna. Co z toho vyplývá? Kolik projektů navrhovat? Vzhledem k výsledkům a dofinancování zvolit např. mezifakultní projekt ----------------------------------------------------- TAČR Omega umožňuje dofinancování z veřejných zdrojů, Centra Kompetence NE

Centra Kompetence Ad2) Doporučení zapojení v průměru 8 subjektů V ZD je uvedeno koncorsium menší. Doporučení zapojení v průměru 8 subjektů – proč? Je to indikátor, který TAČR musí splnit vůči státnímu rozpočtu, tedy bude projekty s více partnery upřednostňovat Co z toho vyplývá? Kdo již partnery nemá, nestihne to Kdo partnery má, měl by začít okamžitě pracovat na návrhu úprav vzájemných vztahů vůči výsledkům projektu

Centra Kompetence Ad3) Doporučení pracovníci průměr 35 let Podrobněji dr. Havlíček

Centra Kompetence Ad4) Výsledky aplikovaného výzkumu Projekt bude generovat alespoň jeden aplikovaný výsledek, který bude realizován v praxi nejpozději do 5ti let po ukončení projektu Podrobněji dr. Havlíček

Centra Kompetence Finance – uznatelné náklady Osobní náklady Investiční náklady hrazené pouze z neveřejných zdrojů Služby Ostatní náklady Nepřímé náklady (režie)

Centra Kompetence Za co získáte bonifikaci? 1. Motivační účinek podpory (výzkumná organizace 10% z rozpočtu) – návaznost bod 2 Ekonomická způsobilost (neveřejné zdroje x finanční ukazatele) Zavedení dosažených výsledků do praxe (implementační plán) Doložení potřebnosti řešení – předvýzkum Popsání spolupráce uchazeče a dalších účastníků – návrh rozdělení práv k výsledkům Doložení zájmu o využití výsledku ze strany odběratelů

Centra Kompetence Co je u všech projektů stejné? Finanční ukazatele Spolupráce VaV Zkušenosti z oblasti transferu technologií Obecné informace o uchazeči Je třeba mít také v AJ, již požádáno PC. ------ Přiloženo v listinné podobě, na vyžádání zašlu elektronicky, bude na webu projektu Doktorandi

Centra Kompetence 1. Co nezapomenout uvést? Popsání spolupráce uchazeče a dalších účastníků Řídící výbor koncorcia a jeho řízení Osoba projektového manažera Motivační účinek podpory Analýza rizik a způsoby řešení rizik Ekonomická způsobilost (neveřejné zdroje x finanční ukazatele) Zavedení dosažených výsledků do praxe (implementační plán) – není povinné

Centra Kompetence 2. Co nezapomenout uvést – Povinná příloha - Průzkum trhu? Osnova: Popis stávajícího stavu techniky (patentová rešerše) Rozsah a popis trhu Prognóza poptávky po produktu nebo službě Charakteristika spotřebitelů Způsob a uvedení produktu na trh Doporučení: PEF

Centra Kompetence Prokazování způsobilosti při podávání projektů Čestné prohlášení rektora Oprávnění k činnosti organizace – kopie Výpis z trestního rejstříku statutárního zástupce (ne starší jak 3 měsíce) Dodává se 1x za univerzitu. Zajistí PC ----------------------------------------------------- Prokazování způsobilosti při přijatých projektech (před podpisem smlouvy)

Centra Kompetence Odeslání/odevzdání finalizovaného projektu na TAČR Prostřednictvím elektronického on-line systému V listinné podobě dohromady s přílohou (podepisuje rektor) – v jedné obálce vždy jeden návrh Musí být finalizovaná verze, stejná podepsaná a v on- line systému. Na všech stranách kód, datum a čas ------------------- 3. Prokázání způsobilosti

Centra Kompetence Jak správně svázat projekt? Viz Obrázek

Centra Kompetence Časový harmonogram soutěže: Vyhlášeno bylo: 27.3. 2013 (směnný kurz 1 EUR – 25,810 Kč) Ukončení na TAČRu: 20.5.2013 v 16:30 hod. Zveřejnění výsledků: 22.11.2013 Termín AF: 15.5.2013 10:00 hod.

Centra Kompetence Co je dobré ještě vědět: Seminář pořádaný TAČRem: Praha: 18.4.2013 Brno: 23.4.2013 Simulace rozpočtu web HelpDesk Shromažďování dotazů na seminář 23.4.2013 Často kladené dotazy - přiloženy

Centra Kompetence Očekávám dotazy k přednesené problematice