Zákady MTB a cyklistiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ROMAN KALABUS TERÉNNÍ CYKLISTIKA.
Advertisements

F I A L O V Á D a n a kategorie ženy U 23, ELITE Odchovankyně chebské cyklistiky PREZENTACE 2008 PROFI SPORT CHEB, KC Slávia Praha a UNIGA GRAZ.
OLYMPIC VENUES LONDON 2012 OLYMPIJSKÁ SPORTOVIŠT Ě LONDÝN 2012.
SKK LIPNÍK NAD BEČVOU.
TOUR MORAVA, 0. ročník SPRING SCOOTER CLASSICS, Tour Morava není závod. Jde o přátelské jarní putování. Celkem cca 333km rozděleno do.
MILČOVO KOLEČKO 2013 Amatérský závod k uctění památky bosonožského profesionálního cyklistického závodníka Miloše Hrazdíry, jehož spoluorganizátorem byl.
Sportovní zařízení a akce
Vendula Mazalová Vás vítá Ve své PREZENTACI.
HODNOCENÍ OBECNÝCH A SPECIÁLNÍCH TRÉNINKOVÝCH UKAZATELŮ V ROČNÍM TRÉNINKOVÉM CYKLU TRIATLONISTŮ ZAŘAZENÝCH DO SCM Mgr. Daniela Širůčková Laboratoř sportovní.
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Biatlon.
Sportovní zařízení a akce
Žacléřská HALDA 2014 II. ročník neoficiálního mistrovství ČR těžařů o pohár Těžební unie v cross-country MTB PŘEDSTAVENÍ.
Tělesná výchova. Obsah Tělocvična Fitko Sportovní kurz Lyžařský kurz Sportovní den Gymnastické závody Ostatní soutěže.
X-Cup 2006 ČESKÝ POHÁR FREESTYLE BMX. Co to je : X-cup je série závodů tykající se sportu na kolech tzv. Freestyle BMX.
ATLETIKA - CHŮZE.
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
Trénink atletických skoků
Downhill Downhill - Co je to downhill - historie
Bližší informace jsou u těchto součástí: vidlice kliky a pedály sedlo a rám řidítka brzda zadní a přední kolo řetěz.
MĚSTA MORAVSKÁ TŘEBOVÁ
Olympijské hry v Sotchi Olympijští medailisté  Martina Sáblíková  Martina Sáblíková je česká rychlobruslařka specializující se na dlouhé tratě,  dvojnásobná.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
SEZONA * Eva Nývltová. * Davos 42. a 37. místo * Rogla 40. a 45. místo * Oberhof 31. a 25. místo * Oberstdorf 24. a 34. místo * Toblach 28.,
BIATLON.
Tato prezentace byla vytvořena
SHORT TRACK.
Fyziologické aspekty cyklických sportů: SILNIČNÍ CYKLISTIKA SILNIČNÍ CYKLISTIKA PhDr. Michal Botek, Ph.D. Fakulta tělesné kultury, UP Olomouc.
Měření anaerobní kapacity
Jiří Daler.
ICT triatlon - 5. ročník triatlonu pro pracovníky ICT Račice června 2010.
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
Běhy na lyžích a Biathlon Naši sportovci. Běhy na lyžích.
Sobotu 26.dubna 2014 Jarní K-C Bejkování se uskuteční v sobotu 26.dubna 2014 Trasa je nádherná, vhodná pro libovolná kola. Akce je určena pro zaměstnance.
Summer Olympic Disciplines Gymnázium a SOŠ, Lužická 423, Jaroměř Ing. Daniela Řípová VY_32_INOVACE_3B4.
Giro d’Italia Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
Michal Jáně - vodní slalom
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
Articles /členy/ Articles /členy/ 1. The definite article /určitý/ : The sun The sun 2. The indefinite article /neurčitý/ : A car An apple A car An apple.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Disciplína: M2- zJan Schindler zJakub Makovička Zodpovědný trenér: Milan Doleček.
Dirt Biking 4 ever!!! Downhill Downhill je sjezd s vysokého kopce dolu,trasa obsahuje různé lávky a skoky např. přes potok Vidlice.
Skateparky,grafity,bmx !!!A vše kolem toho!!!. BMX-FREESTYLE Historie Pokud chceme psát o historii freestyle BMX, tak pochopitelně nelze vynechat odvětví.
Project by ADRENALINE RACE tvář léta Richard Gasperotti
Název a kód: FYZIOLOGIE ZÁTĚŽE PRO RVS (bp2236, bk2236) Rozsah: Konzultační hodiny: Ukončení: Bernaciková: Út: prezenční: 1 hod př./1 hod.
Název a kód: FYZIOLOGIE SPORTOVNÍCH DISCIPLÍN PRO RVS (bp1236, bk1236) Rozsah: Konzultační hodiny: Ukončení: Bernaciková: St: – , Pá:
Služba pořádkové a dopravní policie KŘP Libereckého kraje.
Praha – Modřany, Základní informace o akci Název akce : Škoda Cycling Challenge 2011 Termín konání akce : (7-22hod) Místo konání.
Přírodní víceboje. Oblasti lidských pohybů (účelovost pohybu) ► Základní motorika člověka ► Pracovní – profesionální motorika ► Vojenská motorika ► Kulturně.
Neboli můj život… Dominik Prok 2009/2010 Základní škola a mateřská škola Regionu Karlovarský venkov.
Název projektu: Digitalizace výuky oboru Kosmetické službyČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Soukromá střední odborná škola Břeclav, s.r.o.,
ORIENTAČNÍ BĚH (SILVA O´ CAMP - )
Martina Bernaciková A33/dv.305
Ivo KOBLASA Projekt 23letého paralympijského reprezentanta, vicemistra světa, mistra ČR OD RIO DE JANEIRA PO TOKIO „Za 4 roky, při Paralympic.
DŮM KULTURY MLADÁ BOLESLAV
Lyžaři TJ Žďár nad Sázavou
Regenerace Cyklistika – BMX, 4X Jan Bartoš TVS-RVS
Fyziologie sportovních disciplín
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
PRAHA LANCE ARMSTRONGA
Zahraniční testové baterie
VÝBĚR Z FYZIOLOGIE, PATOFYZIOLOGIE A ZDRAVOTNÍ PROBLEMATIKY CYKLISTIKY
Martina Bernaciková Lukáš Olejníček Milan Mojžíš
Fyziologie sportovních disciplín
Aritmetický priemer.
Transkript prezentace:

Zákady MTB a cyklistiky II. – cyklistika – sportovní disciplíny

sprinterské disciplíny (individuální sprint, teamový sprint, kilometr, keirin) vytrvalostní disciplíny ( individuální stíhací závod, teamový stíhací závod, bodovací závod, madison, scratch) kombinované závody (omnium) dráhová cyklistika silniční závod časovka etapové závody (časovka jednotlivců, teamová časovka) silniční cyklistika Individual downhill - DHI Massed-start downhill - DHM Fourcross - 4X Cross-country Olympic - XCO Cross-country marathon - XCM Cross-country point-to-point - XCP Cross-country short circuit - XCC Cross-country eliminator - XCE Cross-country time trial - XCT Cross-country team relay - XCR Cross-country stage race - XCS horská cyklistika Cyklokros BMX BMX Supercross BMX Freestyle Bicycle Moto Cross (BMX) Biketrial kolová krasojízda Indoor cyklistika

Dráhová cyklistika sprinterské disciplíny sprint keirin team sprint 1 km s pevným startem sprinterské omnium stíhačské 4km jednotlivci /družstva bodovací závod jednotlivců/ dvojic scratch stíhačské omnium

Dráhová cyklistika – sprinterské disciplíny Individuální sprint Týmový sprint  Kilometr s pevným startem   (resp. 500m pro ženy)  Keirin  http://www.youtube.com/ucichannel Individuální sprint V této disciplíně následuje po kvalifikaci, která se jezdí na 3,5 kola s měřeným 200m letmým úsekem, vyřazovací jízda (2-3 kola). Nejlepší 2 jezdci bojují ve finále. Sprint je dlouhý 3 kola, vítězí první v cíli Týmový sprint Tato disciplína s pevným startem se jezdí v tříčlených týmech na tři kola (v ženské kategorii 2 jezdkyně a 2 kola). První z kol absolvují všichni tři na předem určených pozicích. Jednotliví jezdci se střídají v čele skupiny, po odjetí jednoho kola z čela i závodu odstupují. Podle času je poté složena finálová šestice, resp. čtveřice jezdců.  Kilometr s pevným startem   (resp. 500m pro ženy) je individuální jízdou proti chronometru (časovka). Vítězem se stává závodník s nejrychlejším časem.  Keirin Závod v Keirinu má svůj původ v Japonsku a zde se těší také největší oblibě. Závodu se účastní 3-7 jezdců. Po hromadném startu je rychlost jezdců regulována vodícím motocyklem – demou. Z celkem 8 kol dema s jezdci absolvuje za plynule se zvyšující rychlosti (až na 50, resp. 45km/h) pět a půl kola. Poté dema odstupuje a jezdci mohou absolvovat poslední kola závodu v individuální rychlosti a především taktice. První v cíli je vítěz.

Dráhová cyklistika – vytrvalostní disciplíny Individuální stíhací závod na 4 km Stíhací závod družstev na 4km Bodovací závod  Madison    Scratch   http://www.youtube.com/ucichannel Individuální stíhací závod na 4 km Závodníci startují na opačných stranách velodromu, jedou ve stejném směru. Distance pro ženy je 3 km. Vítězem je jezdec, který zaznamená rychlejší čas v cíli nebo předjede soupeře.   Stíhací závod družstev na 4km video  Soutěží proti sobě vždy 2 týmy o 4 jezdcích (ženské kategorie 3) na 4, resp. 3 kilometry. Vítězný tým je ten, který zaznamená rychlejší čas nebo dostihne druhé družstvo. Bodovací závod Závod jednotlivců nebo dvojic se jezdí na distanci 40 v mužské kategorii, resp. 25km pro ženy. Konečný výsledek se určuje podle bodů, získaných v průběhu závodu na základě výsledků ve sprintu (každé 10. kolo na trati 250m). Madison video  Tohoto závodu se účastní až 18 dvoučlenných týmů, které si předávají štafetu. Zatímco jeden člen týmu závodí, druhý zpomalí a odpočívá. Klasifikují se získané body podle ujeté vzdálenosti a počtu vítězných sprintů. Madison se jezdí podle konkurence na 25 – 50km. Scratch video Individuální závod pro maximálně 24 jezdců nad 15km pro mužskou a 10 km pro ženskou kategorii. První kolo se nepočítá. (zd roj: XY).  http://www.youtube.com/watch?v=lNpfLyzXRdE&feature=relmfu (sh11)  video madison, dráha http://www.youtube.com/watch?v=TiienLPFsBk (sh12)  http://www.uci.ch/templates/UCI/UCI1/layout.asp?MenuId=MTUxMjY&LangId=1 (sh13)

Kombinované disciplíny Omnium muži ženy letmé kolo bodovací závod na 30km bodovací závod na 20km eliminační závod individuální stíhací závod na 4km individuální stíhací závod na 3km scratch časovka na 1 km časovka na 500m

Silniční cyklistika Silniční závod Etapové závody MS, OH Paris Roubaix 22 stájí Leader Tour de France, …. Individuální časovka Teamová časovka

Mountainbiking XCO XCE XCM DH 4X

Cyklocross 80-90% sjízdnost Les, asfalt, terén závod SP UCI Namur (Bel) 2011

BMX BMX BMX Supercross BMX freestyle Park, Vert, Flat, Street a Dirt. X games

Biketrial

Indoorcycling Kolová Krasojízda

Další cyklistické disciplíny Triatlon X-terra MTBO Bikeadventure Adrenalin Cup Dolomitenmann