Vojtěch Grebeníček. 1. O jakého panovníka se jedná? Byl to Přemyslovský kníže. Za manželku měl Ludmilu. Jeho sídlo bylo na Pražském hradě a po něm se.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČECHY V DOBĚ KNÍŽECÍ.
Advertisements

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Dobrý den, má tu pro Vás malý test Doufám že se bude líbit Doufám že se bude líbit.
Honza Korba CZCH prosince 2006
Sv.Václav Podle legend byl vychováván svou babičkou svatou Ludmilou a vzdělával se v písmu na Budči. Jako kníže, po porážce saským králem Jindřichem Ptáčníkem,
Přemyslovci ( st.n.l.) pro 4. ročník ZŠ
CZ 1. kolo 6.ročník KVÍZ.
vypracoval: David Šuman 5 . ročník
VY_32_INOVACE_ 02_ Lidé a čas
CO VÍŠ O ČR Práce ve skupinách. 1. Otázky a úkoly 1. Napiš hlavní město ČR. 2. Vypiš všechny kraje ČR. 3. Kolik obyvatel má ČR? 4. Jak se nazývá nejrozsáhlejší.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Slovensko Kateřina Kunová 2010.
Česká republika Horopis V.
Praha.
Literatura 20 Literatura 30 Literatura 40 Literatura 50 Pohádky 10 Pohádky 20 Pohádky 30 Pohádky 40 Pohádky 50 Všeobecné 10 Všeobecné 10 Všeobecné 20 Všeobecné.
Česká republika Horopis II.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
PORTUGALSKO.
Jak se jmenuje tento hrad? Kdo ho založil? V blízkosti které řeky leží?
Wales a hlavní město Cardiff.
PROJEKT VEGETAČNÍ PÁSY SVĚTA ( BIOSFÉRA) savany
PRVNÍ STÁTNÍ ÚTVARY NA NAŠEM ÚZEMÍ
1. kolo 7.ročník
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová 1756, Čáslav
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Praha Andy Poláková.

Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Naše vlast Prvouka – 3. ročník
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
ČECHY V DOBĚ KNÍŽECÍ.
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
Česká republika Horopis VI.
RUSKO.
Slovenská republika 5. ročník
BULHARSKO.
Spojené Státy Americké
PRVNÍ STÁTNÍ ÚTVARY NA NAŠEM ÚZEMÍ
PÁLAVA. Pálava je skutečným přírodním klenotem České republiky, chráněnou krajinnou oblastí byla vyhlášena v roce CHKO Pálava leží v nejteplejší.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_13_RUDOLF II. TEMA:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
AutorJitka Jerhotová ŠkolaZŠ a MŠ Stožec, okres Prachatice TémaSousední státy ČR Název materiáluVY_52_INOVACE_05_RAKOUSKO Sada 2 PředmětVlastivěda Ročník5.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr. Kateřina SÁLOVÁ ZŠ a MŠ MALÝ ÚJEZD VY_32_INOVACE_17_VL_PRAHA 1. část.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Královéhradecký kraj Jan Staněk. Informace o kraji  Královéhradecký kraj leží v severovýchodní části Čech.  Krajským městem je Hradec Králové  V Královéhradeckém.
Důležitou část přírody tvoří stromy a keře. Strom má tyto části:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.5 Zvířata na podzim Název sady: Člověk a jeho svět Číslo projektu:
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Člověk a jeho svět (Vlastivěda pro 4. ročník)
Česká republika – Jihočeský kraj
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Kdo rozhoduje v ČR Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/
Evropa 2 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Světadíly
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Přemyslovská knížata Vlastivěda 4. ročník
Karel IV *14.května listopadu Karel IV *14.května listopadu 1378.
Evropa 1 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Kdo chce být milionářem?
Transkript prezentace:

Vojtěch Grebeníček

1. O jakého panovníka se jedná? Byl to Přemyslovský kníže. Za manželku měl Ludmilu. Jeho sídlo bylo na Pražském hradě a po něm se stal knížetem Spytihněv.

2. Máme k dispozici tento pozemek: První část pozemku o rozloze 24 m 2 bude využita pro výsadbu jahod, další část o rozloze 16 m 2 využijeme pro pěstování mrkve, zbytek pozemku bude sloužit jako pastva pro ovce. Kolik ovcí si můžeme pořídit, když k chovu jedné ovce potřebujeme 10 m 2 trávy? 13 m 2 5 m 2

3. Hádanky: Stromy opadávají na podzim, ale kdo opadává každý den? Kdo skáče střemhlav ze skály, ale bouli si nikdy neudělá?

4. Kolik je na obrázku trojúhelníků?

5. O jaké druhy ryb se jedná?

6. Kolik let maximálně může být ve funkci prezident ČR? Jak se jmenuje současný prezident ČR?

7. Jak se jmenuje nejvyšší hora světa (pokud víte, uveďte anglický i tibetský název). V jakém leží pohoří? Je tato hora vyšší než 8,5 km?