Svatomartinská konference 2010 11.-12.11.2010 ENERGETIKA Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jihomoravská plynárenská, a.s.
Advertisements

NEREGULOVANÝ BUSINESS REGULOVANÝ BUSINESS NEREGULOVANÝ BUSINESS
Faculty of Mechanical Engineering – Department of Power Engineering VŠB – Technical University of Ostrava Inovace studijních programů strojních oborů jako.
PRAŽSKÁ ENERGETIKA, a.s. PRE v nové situaci 11. září 2003 Ing. Drahomír Ruta.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Ekonomická závislost Stálo 10 let čekání.
Jednotné kontaktní místo Praha 1 Jednotné kontaktní místo.
První zkušenosti ze vstupu ČR do EÚ Dopady na energetiku a průmysl Pohled ERÚ konference AEM 14. a 15. září 2005 Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Řešení protisoutěžních opatření ze strany orgánů veřejné moci Mgr
Pohled průmyslové energetiky na teplárenství a elektroenergetiku včetně obchodování s povolenkami skleníkových plynů Petr Matuszek XVII. seminář energetiků.
Veřejné podniky a státní monopoly
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Novela OHS zákonem č. 155/2009 Sb.
Vztah sektorové regulace a soutěžní politiky
Energetika a hospodářská soutěž Petr Zákoucký Clifford Chance LLP Konference UOHS, 12. listopadu 2010 A co bude dále.
Co nového v hospodářské soutěži? Více ekonomický přístup
Ekonomická regulace Jiří Schwarz.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
První zkušenosti s aplikací novely energetických zákonů a vyhlášek Role ERÚ v novelizované energetické legislativě seminář AEM , Brno Josef.
Svatomartinská konference 2009 Zpráva o ochraně soutěže 2008 – 2009 Robert Neruda první místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Ještě jedna novela OHS Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 11. listopadu 2008, Brno.
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Judikatorní mezníky uplynulého roku Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 11. listopadu 2008, Brno.
KONKURENCE, HOSPODÁŘSKÁ SOUTĚŽ
1 Role české energetiky (doma a) na evropském trhu Petr Karas, ředitel Ústavu pro energetiku při Vysoké škole finanční a správní v Praze.
Spolehlivost dodávek a velcí spotřebitelé v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Jarní konference AEM Poděbrady 21. – 22. března 2007.
Otevírání trhu s elektřinou základní pravidla a informace
1 Co nového v hospodářské soutěži? Více ekonomický přístup Milan Brouček hlavní ekonom Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže SVATOMARTINSKÁ KONFERENCE.
Taures, a.s. Základní informace o společnosti. Obsah Základní informace o společnosti Typické projekty Vybrané reference Pracovní příležitost Co nabízíme.
SVATOMARTINSKÁ KONFERENCE 11. – 12. LISTOPADU 2010 ODBOR VÝROBY A SLUŽEB.
AEM, Praha Ing. Ladislav Špaček, CSc.1 IPPC Role Ministerstva průmyslu a obchodu. Systém výměny informací o nejlepších dostupných technikách.
Elektroenergetika úvod do předmětu.
Liberalizace energetiky a její vliv na PRE
Systém kontrolní činnosti SEI
1 Sdružení velkých spotřebitelů energie Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky z pohledu dominantního výrobce ČEZ, co odběratelé mohou očekávat, jak.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Soutěžní právo III. Dominantní postavení Michal Petr.
Příprava úprav zákona 458/2000 Sb. v oblasti elektroenergetiky a teplárenství.
PROBLÉMY ČESKÉHO TRHU S ENERGIEMI Martin Pecina Předseda Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
ELEKTROENERGETIKA Z POHLEDU SOUTĚŽNÍHO ÚŘADU Robert Neruda ředitel Sekce hospodářské soutěže Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Ochrana hospodářské soutěže v oblasti těžkého průmyslu po vstupu do EU Mgr. Ing. Ludvík Juřička 4. května 2005 Ambruz & Dark, advokáti, v.o.s.
Problémy českého a evropského trhu s energiemi Robert Neruda místopředseda Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Praha,
Novela energetického zákona – část plynárenství Ing. Jan Zaplatílek © 2008 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Ústecký kraj, člen evropské sítě chemických regionů Ing. Petr Fiala, Zastupitel Ústeckého kraje, předseda finančního výboru Mezinárodní rok chemie 2011.
CYGNI SOFTWARE, spol s r.o Opletalova 23, Praha 1 O společnosti Partnerské společnosti Zaměření na IT v energetice.
Komentář ERÚ k cenovým rozhodnutím, kterými se stanovují ceny plynu, tepla, elektřiny a souvisejících služeb seminář AEM , Praha Josef Fiřt.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2010 Úřad a Vy Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Asociace energetických manažerů Brno, 20. září 2004 Energetický zákon ELEKTROENERGETIKA A TEPLÁRENSTVÍ Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2010 Co nového v oblasti posuzování dopadů spojení soutěžitelů Martin Vitula Úřad pro ochranu.
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Centrální zdroj tepla versus jeho substituční zdroje
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
Hodnocení členství ČR v EU z pohledu velké průmyslové energetiky Ing. Petr Matuszek Konference AEM 2005 Praha 14. – 15. září 2005.
Soutěžní právo EU: přehled vývoje v uplynulém roce Svatomartinská konference ÚOHS Brno, 11. listopadu 2015 Petr Zákoucký.
Městský úřad Odolena Voda má následující odbory Odbor tajemníka ( administrativa a organizace činnosti úřadu, právní služba města, správa Základních.
Sdružení podnikatelů v teplárenství Ochrana práv spotřebitelů a zákazníků na energetickém trhu Pohled teplárenství na vývoj energetického trhu.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu Státní energetická koncepce 11 Ochrana práv spotřebitelů a zákazníků na energetickém trhu Konference.
Svatomartinská konference 2015 Trendy a vývoj soutěžního práva Michal PETR.
Kontrolní činnost ERÚ v kontextu legislativních změn Pavel Maďar Energetický regulační úřad
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže1 Ing. Martin Pecina, MBA předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Fungování energetických trhů v ČR a EU Budoucnost.
Energetický průmysl. Co to je? Energetika je průmyslové odvětví, které se zabývá získáváním, přeměnou a distribucí(rozdělování) všech forem energie Jedná.
Weil, Gotshal & Manges 12/11/2015 Footer / document number goes here 1) I Komise se může mýlit – ke kauze Expedia 2) Když dva dělají totéž není to totéž.
VINCI Energies VINCI Energies: Zkušenosti dodavatele elektromontážních prací 4. Ročník konference Fungování energetických trhů v ČR a EU 22. října 2008.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže S o u t ě ž n í p r á v o II. Dominantní postavení , ESF MU Michal Petr.
Ing. Martin Pecina, MBA Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Zadávání veřejných zakázek na pomezí práva soukromého a veřejného
Vývoj trhu s elektřinou v ČR versus působení velkých hráčů
Transatlantic Trade and Investment Partnership
«Էլեկտրամատակարարման հուսալիություն» վարկային ծրագիր
Transkript prezentace:

Svatomartinská konference ENERGETIKA Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

2 1. Představení řečníků Jiří Kindl, Weil, Gotshal & Manges Jiří Nováček, EP Holding a.s. Antonín Panák, ERÚ Petr Zákoucký, Clifford Chance LLP

3 2. Energetika je důležitá

4

5 Sektory, kde nedostatek konkurence způsobuje nejvíce problémů spotřebitelům

6 Správní řízení o povolení spojení soutěžitelů v energetice v r a 2010  ÚOHS vedl 7 správních řízení o povolení spojení a jedno o uskutečnění spojení bez povolení 1. ČEZ Teplárenská, a.s./MARTIA, a.s. - oblast teplárenství 2. Lumius, spol. s r.o./Českomoravská energetická a.s. - oblast elektroenergetiky a plynárenství 3. LIBUTE INVESTMENT Ltd./International Power Opatovice, a.s. - oblast elektroenergetiky 4. ČEZ, a.s./Lumius, spol. s r.o. - oblast elektroenergetiky a plynárenství, nebylo uskutečněno 5. TIMEWORTH HOLDINGS LIMITED/MACAKREL ENTERPRISES LIMITED/MILEES LIMITED/Energetický a průmyslový holding a.s.- mj. oblast elektroenergetiky 6. ČEZ, a.s./Dalkia Ústí nad Labem, a.s. - oblast elektroenergetiky 7. Radiance Energy Holding SARL/NATLAND Investment Group N.V./GIHG LimitedúEnergy 21 a.s. - oblast elektroenergetiky

7 Správní řízení, která vedl Odbor výroby a služeb v energetice v r a 2010 ÚOHS vedl 4 správní řízení v oboru energetika 1. ČEZ, a.s. 2. RWE Transgas, a.s 3. Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s. 4. Mostecká uhelná a.s.

8 Svatomartinská konference ENERGETIKA Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže