Atlasová díla Bc. Jindřich Poledňák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kartografická zobrazení použitá na mapách ČR.
Advertisements

Moravské kartografické centrum Velké Opatovice. Fosili je dostavbou zámku ve Velkých Opatovicích podle návrhu architekta Zdeňka Fránka. Stavba je výrazným.
Aktuální Státní mapové dílo
VY_52_INOVACE_PRV.3.19_Česká republika_pracovní list
Grafická média ve vyučování dějepisu LS AR
příklady státních hranic
Geometrická podstata map
Popisové pole Na výkresu se kreslí do pravého dolního rohu, 5 mm od okraje.
Obecné kartografické zásady a zásady pro tvorbu v ESRI ArcMap
politické formy států a příklady
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Zpracovala: Kateřina Pipeková
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Mapa – obraz Země Mapa = zmenšený obraz planety Země.
Geoinformační technologie Geografické informační systémy (GIS) Výukový materiál pro gymnázia a ostatní střední školy © Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Druhy map.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
4.1 Vyhledávání v atlase a na globu
Autor: Mgr. Libor Sovadina
Poloha, rozloha, lidnatost
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: 32_01Sada: 02 Ověření ve výuce: Vlastivěda Datum: Třída:
Bc. Ivana Řezníková ČVUT Fakulta stavební Praha 6 Thákurova 7
Ministerstvo životního prostředí České republiky Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky Krajina v mapovém vyjádření Mgr. Peter Mackovčin
Jak mapa vzniká v minulosti – ručním zakreslováním
Základy kartografie Základní pojmy a třídění map Ing. Tomáš Dolanský.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_DEJ296 Jméno autora:Mgr. Karel Šonka Třída/ročník1. ročník.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Mapové podklady Vyhláška č. 500/2006 Sb. Mapovými podklady pro zpracování územně analytických podkladů a územně plánovací dokumentace (dále jen "mapové.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Úvod do systému rostlin
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
DRUHY MAP.
Název projektu: Ostrava a okolí Zpracovatel projektu : Michal Popiolek Vedoucí projektu : Dr. Ing. Jiří Horák Odborný konzultant :Ing. Aleš Poláček Analýza.
TVORBA TÉMATICKÝCH MAP
Statistika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
etail.htm?id= podle pravidel AACR2 -řešení popisné a inventární jednotky -chyby v evidenci a jejich řešení.
KATASTR NEMOVITOSTÍ. Je soubor údajů o nemovitostech v ČR, který zahrnuje jejich soupis a popis a jejich polohové a geometrické určení. Tvoří ucelený,
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jana Vaňková NÁZEV:VY_32_INOVACE_02A_02_TVORBA MAPY TEMA:Přírodní obraz Země.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jana Vaňková NÁZEV:VY_32_INOVACE_02A_03_OBSAH MAPY TEMA:Přírodní obraz Země.
Šablona. Anotace: žák získá nové informace o kartografii Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: získá nové informace a základním.
GEOGRAFICKÁ KARTOGRAFIE Jaro 2012 Monika RUSNÁKOVÁ Hana KOČOVÁ 2.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Státní mapové dílo Petr Dvořáček Plzeň
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
* Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov * Autor : Mgr. Irena Nešněrová * Datum : září 2012 * Název :VY_52_INOVACE_5.2.4.
Geoinformatické modelování RNDr. Blanka Malá, Ph.D.
GEOGRAFICKÁ KARTOGRAFIE jaro Monika Rusnáková.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autorské právo !.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Mapa – obraz Země Mapa = zmenšený obraz planety Země.
Geografická kartografie
KARTOGRAFICKÁ VIZUALIZACE
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_07_Mapy
GEOGRAFICKÁ KARTOGRAFIE
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_04_07_mapy.
Jak mapa vzniká v minulosti – ručním zakreslováním
Geografická kartografie
Geografická kartografie
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
GEOGRAFICKÁ KARTOGRAFIE
Porada KrÚ JMK s úřady územního plánování
6. a MAPA Mapa je zobrazením zemského povrchu do roviny ve zmenšené podobě Existují mapy celého světa světadílů států menších území.
Předmět: Zeměpis Ročník: 6. Tématický celek: Glóbus a mapa
Informatika – Práce s grafy
Transkript prezentace:

atlasová díla Bc. Jindřich Poledňák

atlas = mapový soubor soubor map vyhotovených a uspořádaných podle jednotné koncepce a vyjadřující postupně informace o celém vymezeném území či zvolené obsahové problematice

mapový soubor v rámci mapového souboru mají jednotlivé mapové listy jednotný znakový klíč a systém značení mapy v mapovém souboru mají zpravidla stejné zobrazení i měřítko, mohou se však lišit rozměrem v závislosti na zobrazovaném území

mapové dílo zvláštní případ mapového souboru na rozdíl od mapových souborů jednotná velikost mapových listů a souvislé pokrytí zájmového území státní mapové dílo – ve státním zájmu, za státní prostředky

atlas systematicky sestavený soubor tematických a topografických map z určitého prostoru nebo soubory map podávajících systematicky informace o stejných jevech v různých územích soubor map spojených účelem, tematikou, měřítkem či měřítkovou řadou, generalizací, způsobem zpracování, zájmovým území

atlasy podle zobrazovaného území podle účelu podle velikosti podle obsahu podle tematických okruhů

historie první atlasy na sklonku 1. století našeho letopočtu v Alexandrii nejvýznamnějším autorem map a atlasů té doby byl Klaudios Ptolemaios vytvořil nejstarší do dnešní doby dochovaný zeměpisný atlas

historie

historie V Katalánském atlase, který vznikl kolem roku 1375 na Mallorce je poprvé vyobrazena i Praha, Labe a Vltava

historie

v součastné době přebírají funkci klasických tištěných atlasů atlasy digitální případně nejobsáhlejší všeobecný atlas světa - internet

děkuji za pozornost