Ondrášková Markéta Kvarta

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Závěrečná práce E - learning
Advertisements

Žánry elektronické hudby
Název Dělení moderní hudby
Markéta Jelínková PC_ák 2013
Renesanční hudba (15. – 16. st.)
Daňková Daniela, C4B Gymnázium Jiřího Ortena
ICT 2 – 3 – 26 HV Karel Hašler Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. V prezentaci se nachází pracovní list a odkaz na poslechovou.
Hammondovy varhany, Syntetyzéry, Keyboardy
ICT – 2 – 3 – 36 HV Dětský sbor Anotace: Prezentace slouží k procvičení poslechových dovedností dětí a zopakování pojmů z hudební výchovy. Prezentace.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Indická hudba Anna Hájková.
JAZZ-ROCK Jan Procházka (24, H).
Klára Motlíčková, KVARTA
Zpracoval: Jan Kříž Izraelská hudba.
Americká hudba Petra Kloudová.
Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The.
Drum And Bass a Dubstep Tomáš Křivánek Tomáš Křivánek.
J-POP Adéla Felcmanová. J-pop = Japanese pop Počátky sahají až do 60. let Všeobecně se rozšířil v 90. letech.
Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost.
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Nela Chalupová.
Rap Tereza Janderková.
Dita Dufková.  Nejv ě tší a nejlidnat ě jší stát Ji ž ní Ameriky  Hlavní m ě sto: Brasília  Jazyk: portuglština  Státní z ř ízení: prezidentská federativní.
Funk Denisa Zouharová.
Klarinet.
 plný název: República de Chile  poloha: západní pobřeží Jižní Ameriky  rozloha: km²  hl. město: Santiago de ChileSantiago de Chile  jazyk:
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv05/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
ICT – 2 – 3 – 39 Poslech - Bedřich Smetana - Má vlast - Vltava
Blues Richard Malý.
Cimbál Vojtěch Vyorálek.
Moderní populární hudba
Bo ř ek Králík.  50. léta 20. století v USA  vytvo ř ili ho Afroameri č ané  objevil „ č ernou“ muziku pro bílé Ameri č any a Evropany.
Hudba.
Eva Ventrubová Sekunda
 Původ Braintree, Essex, Anglie!BraintreeEssexAnglie  Žánry techno hardcore alternative rock rave breakbeat big beat electropunk industrial Žánrytechno.
© Roman Martiš.
ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart
Housle Martin Otýpka sekunda.
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
Disco Barbora Králová.
ROMAN DVOŘÁK Kubánská hudba. Hudba vznik spojením tradic španělské a černošské hudby především taneční – habanera, bolero, rumba, claves, guaracha, bonga,
Lucie Pryclová, tercie.  demokratický stát v Malé Asii a z menší části v JV Evropě  hlavní město – Ankara  turecká kuchyně patří mezi nejvyhledávanější.
ARGENTINA Martin Saňka.
Vietnamská hudba.
Projekty podporující přírodní vědy a moderní výuku koordinované European Schoolnet, naše škola je pilotní školou projektů:
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Referát do HV VIKTOR ČANĚK
Keňa a její hudba Veronika Karasová.
Blahová Pavlína, Kvarta
  © Filip Ryšavý.  Narozen: v Bukurešti v Rumunsku  matka byla skladatelka, otec Theodor klavírista a dirigent a strýc skladatel a dirigent.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA Pojem populární a rocková hudba.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiáluVY_32_INOVACE_HV_02_SVO_Pop.
Počátky moderní populární hudby Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Hudební výchova – 8. ročník TÉMA: Swing ČÍSLO.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6
Vyorálek Vojtěch Kvarta
Tanec Vypracovala: Natálie Odehnalová 9. C ZŠ Masarova Garant: p. uč
Eliška Židlická, kvarta
Skrillex Eminem Stránky o Skrillex Stránky o Eminem Klip.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
David Šuba.
Funk Vítek Veverka Kvarta.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Michal Brabec.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Můj koníček Hra na klávesy.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Trance Jiří Pres, Kvarta.
Transkript prezentace:

Ondrášková Markéta Kvarta HOUSE Ondrášková Markéta Kvarta

Co je to house: Subžánr elektronické taneční hudby Oblíbený především v Evropě Opakované 4/4 beaty Základ skladby vytváří bicí automaty se zvýrazněným basovým bubnem

Vznik Chicago (hlavně), New York, Detroit, 1980 Vytvořili DJs upravováním disco, soulových a funkových písní Hlavní zakladatelé: Marshall Jefferson, Frankie Knuckles, DJ Pierre, Larry Levan a další

Pod styly Electro house Diva house – hudba populární v LGBT klubech Euro house Tribal house Dream house – typycky se objevuje piáno a housle Microhouse – kořeny v technu

Nejznámější interpreti David Guetta - https://www.youtube.com/watch?v=BPiW0tkWfeg Matin Garrix - https://www.youtube.com/watch?v=gCYcHz2k5x0 Dimitri Vegas a Like Mike – https://www.youtube.com/watch?v=9vMh9f41pqE Steve Aoki - https://www.youtube.com/watch?v=gl2p4G3CUrI

Dimitri Vegas a Like Mike David Guetta Martin Garrix Steve Aoki

DĚKUJI ZA POZORNOST