+ E-Business & E-Procurement Pavel VŠFS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
• N ě mecký ekonom a myslitel • P ř edch ů dce marginalismu • Autor tzv. Gossenových zákon ů z roku 1854.
Advertisements

Asociace hotelů a restaurací České republiky o.s.
Úvod do ESY Edita Marečková. Představení Exact Synergy Enterprise = ESY propojení jednotlivých oblastí podnikových IS „balík chytrých podnikových řešení“
 m ě sto s nejslavn ě jší historií na sv ě t ě, které je uctíváno jak bohy, tak lidmi. Okouzlující hlavní m ě sto Ř ecka bylo odedávna kolébkou civilizace.
Poznejte jak je skvělé Mít to pod Kontrolou Trendy v IT a strategie spol. Microsoft Martin Hruška Solution Partner Team Lead Microsoft ČR.
Business partnering a role (v) HR Iva Pechová Leden 2008.
Grafické zobrazení příkladu RETURN MANAGEMENT J.Skorkovský KPH.
VY_32_INOVACE_EKO_04 MARKETINGOVÝ MIX. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova: marketingový.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
…měření asi nenahradí personální práci… HR P r e s e n t a t i o n
 Výukový materiál vytvo ř en v rámci projektu EU peníze školám „U č íme aktivn ě “  Registra č ní č íslo CZ.1.07/1.4.00/  Č íslo materiálu: VY_32_INOVACE_.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM Business Communications/Inquiries 06C8 AutorLadislava Pechová Období.
SBS 2008, EBS 2008 Radim Petratur Microsoft Č R. Řešení pro každou firmu Midsize BusinessSmall Business CorporateEnterpriseHome
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
Systém p ř ijímaní a vy ř izování objednávek Sony Czech Ivana Plevková, Kristýna Kňapová, Daniela Vojtová, Zdenka Borová.
VOLYNĚ a FAIR TRADE SŠ a JŠ – 1. Fairtradová škola Volyně - 3. Fairtradové město.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Daně Co si myslíš o daních ty? Je v pořádku, že existují?
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
Porada profesionálních knihoven okresu Blansko Městská knihovna Rájec-Jestřebí * WEBOVÉ STRÁNKY KNIHOVEN Standard pro dobrou knihovnu a realita.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 KOMUNIKACE Vnitřní předpisy ČIŽP Martin Baranyai ČIŽP – Hradec.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
EU_62_A_sada 1_11_M_Na poště_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Prezentace.
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_62_INOVACE_36 Jméno autora: Ing. Gabriela Hautová Název.
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Autor: Mgr. Roman Havlíček 2.1 GPS a Geocaching - praxe Kde se GPS využívá? START.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Občanský výchova 9. ročník
2 Marketingové koncepce
Obchod, trh Základy hospodaření.
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
model fungování a praxe
Výzkum veřejného mínění v otázce výstavby obchodního centra
Agendy IISSDE z pohledu veřejnosti Možnosti využití internetu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Socioekonomická situace a chudoba seniorek a seniorů
Webová stránka, nástroj pro komunikaci a distribuci
Integrace cizinců v Brně
Spolupráce s obcí a dalšími partnery při transformaci sociální služby
Situační analýzy prostředí – v konečném sestavení SWOT
Finanční část Praha, 25. července 2017.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Tvorba marketingového mixu
Výpočet Q – obchod se zbožím OBCHODNÍ MARŽE, PŘIRÁŽKA
Název projektu: Moderní škola
Název projektu: Moderní škola
Průmysl Game Changer ? Kdo jsem ? Proč tu jsem ? Matěj Včelák
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Elektronické informační zdroje pro obor pedagogika
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_13_ČESKÝ JAZYK
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Finanční gramotnost Inflace ZŠ Hejnice Mgr. Jan Kašpar.
Anotace Žák se seznámí s problematikou národa, národnostních menšin a vztahu majority a minorit Autor Mgr. Petr Stonawski Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
-v tržním hospodářství zaujímá klíčovou pozici
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
M-Commerce Šárka Přibíková 3MA
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Introduction to MS Dynamics NAV (Non stock Items-Neskladové zboží)
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
E-Goverment Zdeněk Hanák.
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Výpočet Q – obchod se zbožím OBCHODNÍ MARŽE, PŘIRÁŽKA
Transkript prezentace:

+ E-Business & E-Procurement Pavel VŠFS

+ Agenda B2B a B2C typologie e-businessu Typologie E-procurementu

+ Rozcvi č ka Co znamená? B2B B2C Co znamená C2G a ř ekn ě te správný p ř íklad!

+ Za hranice B2B a B2C B2B a B2C není všecho Co třeba G2B? P2P? Pojďme se tedy podívat na všechny typy vztahů E-Businessu

+ P ř ehled vztah ů E-Business

+ B2B Business 2 Business Nejv ě tší forma dnešní komerce V tomto vztahu jsou jak prodejce, tak kupující obchodní entity a nejedná se o koncové individuální zákazníky. P ř íklad:

+ B2C Business to Customer V tomto komern č ím vztahu jsou zapojeni firma a individuální, koncový zákazník Firmy prodávají ve ř ejnosti typicky prost ř ednictvím pomocí prodejního katalogu a nákupního košíku P ř íklad:

+ B2G Business to Government Business dodává zbo ž í a slu ž by vládním organizacím P ř íklad : Č eská pošta dodává poštovní slu ž by všem vládním organizacím

+ C2B Consumer to Business relation Také znám jako model napln ě ní vyvolané poptávky Dovoluje kupujícím nastavit akceptovanou cenu, kterou je kupující ochoten maximáln ě zaplatit za pot ř ebnou slu ž bu nebo zbo ž í P ř íklad: poptávky na mikroslu ž by -

+ Dotaz Které servery č eských mikroslu ž eb znáte?

+ C2C Customer to Customer service Vztah kdy individuální č lov ě k dodává zbo ž í a slu ž by dalšímu individuální osob ě ani ž by byla n ě která obchodní entita v ů bec zapojena Aukro není p ř íkladem C2C, ale osobní inzerce na mém osobním webu je C2C P ř íklad: Speciální p ř íklad: Kiva –

+ C2G Consumer to Government Citizen to Government Vztah mezi ob č anem a vládnou P ř íklad: Da ň ové p ř íznání odeslané p ř es internet

+ G2B Government to Business Vztah mezi státem provozovanou institucí a business entitou P ř íklad: granty, dotace, ve ř ejné slu ž by ???

+ G2C Government to Citizen Jedná se o nejtesn ě jší spojení mezi vládou a ve ř ejností P ř íklad: Státem financované portály pomáhající ob č an ů m p ř i ř ešení n ě kterých ž ivotních situací

+ G2G Government to government Vztah mezi dv ě ma č i více vládami P ř íklad: Vým ě na dat v rámci Schengenu

+ A zde jsou další B2E – Business to Employee B2A – Business to Administration B2R – Business to Reseller P2P – Peer to Peer M2M – Machine to Machine (Mobile 2 Mobile)

+ Domácí úkol Najdete p ř íklady: M2M P2P

+ E-Procurement Value Chain Indent management Indent management is the workflow involved in the preparation of tenders. eTendering eAuctioning Vendor management Catalogue management Purchase Order Integration Order status Ship Notice eInvoicing ePayment And Contract Management