HIV testy. Virus HIV Chlapec se stará o svého sourozence, protože jejich matka před týdnem zemřela na AIDS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Priority prevence HIV/AIDS v ČR
Advertisements

Přenos infekcí Sexuální přenos
Novinky v prevenci HIV infekce
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Statistické metody pro testování asociace genů a nemocí
Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_02.
prosinec Světový den AIDS
Globální problémy lidstva
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Člověk a zdraví Výchova ke zdraví AIDS VY_32_INOVACE_01 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
ZMENA JE ZIVOT 1.Emigrace v 18 letech 2.Casta zmena kariery – od Estee Lauder (kosmetika) k Sybase (IT) 3.Casta zmenu lokalit na bydleni/praci/studium.
Edward Jenner se narodil v Anglii roku Jako malý chlapec se Edward zajímal o přírodní vědy. Na břehu řeky Severn trávil dlouhé hodiny hledáním zkamenělin.
Bayesův teorém – cesta k lepší náladě
AIDS.
Poznámky pro výuku Předmět: Výchova ke zdraví
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má zvláštního přítele. Každé ráno ji navštěvuje jelen, který přichází na zahradu. Majitel kočky.
VIRY.
Bratři Čapkové.
Příběh o štěstí. Jakou cenu má jeden rok ptá se student, který propadl u závěrečné zkoušky. Jakou cenu má jeden měsíc ptá se matka, která předčasně porodila.
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Napoleon Bonaparte (15.srpna května 1821)
HIV-Aids.
TAJEMSTVÍ CIBULE.
Nemoc AIDS v Africe.
Nebezpečí na internetu
AIDS Eva Ivánková.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka
SLOVNÍ ÚLOHY – TYP: S ČASOVÝMI ÚDAJI
Aids.
Aids HIV.
NEMOCI A IMUNITA Ema Volešová.
Tři Skoti sedí u baru. „Až umřu,“ říká starý Skot, „polejte můj hrob nejlepší skotskou whiskou.“ „To pro tebe uděláme,“ řekl jeden z mladších mužů,
STRATEGIE ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE ICT VE ŠKOLE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Klazar, Tupá, Masopust, Zatloukalová, Moravcová
Prezentace příkladu 7.3. z FIPV1
VY_32_INOVACE_VkZ.6.11-Péče o zdraví-prezentace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
MUDr. Miroslava Zavřelová Ústav preventivního lékařství
Syndrom získaného imunodeficitu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova Název materiálu VY_32_INOVACE_18_ Přenos HIV Autor Motejlková Věra.
Nově diagnostikovaný pacient: role sestry a potřebné dovednosti.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_14_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_KARLŮV MOST Název: KARLŮV MOST.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ TEMA: HIV - AIDS ČÍSLO PROJEKTU:
Téma: Aids Vypracoval: Bohumil Baroch Obor: Technické Lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce Hana Roháčová Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí, Nemocnice.
 1. Jak se do češtiny přeloží zkratky HIV, AIDS?  HIV – virus lidské imunitní nedostatečnosti  AIDS – syndrom získaného imunodeficitu  2. Kdy a kde.
Neparametrické testy  neparametrické pořadové testy  Chí-kvadrát kontingenční tabulky test dobré shody.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace Pražská 2817, Mělník tel.: EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický.
DOBRODRUŽSTVÍ ZMĚNY A SEBEPOZNÁNÍ. 3 HLAVNÍ TÉMATA:
mail.com Miláčku, ty jsi úžasný milenec – jsme spolu jen dva týdny a já jsem už ve třetím měsíci !
Smrt Vypracoval: Matěj Velen Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Části roku Mgr. Lenka Stará
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_05-06
HIV / AIDS MUDr. Miroslava Zavřelová Ústav preventivního lékařství
Mgr. Jana Drexlerová Mamma HELP
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Eliška Dětáková Jiří Krafka
TAJEMSTVÍ CIBULE.
TAJEMSTVÍ CIBULE.
Aplikace Bayesovy věty v biomedicíně (Vzorový příklad)
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
TAJEMSTVÍ CIBULE.
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Transkript prezentace:

HIV testy

Virus HIV Chlapec se stará o svého sourozence, protože jejich matka před týdnem zemřela na AIDS

Gerd Gigerenzer: Calculated Risks: How to Know When Numbers Deceive You. Příběh Susan svobodná matka Susan, 26 let, Virginie, 90. léta, test na HIV Susan užívala drogy, ale ne nitrožilně  pozitivní test – diagnóza smrtelné nemoci  kolegové se odmítali dotýkat jejího telefonu, ztratila práci.  ve středisku HIV, nechráněný sex „Proč se chránit, když virus už mám v sobě?“  za několik měsíců znovu podstoupila HIV test  TEST SE VRÁTIL NEGATIVNÍ!!!

Susanin test zaměněn s výsledkem jiného pacienta

Příběh Davida  v březnu 1991 se David nechal anonymně testovat na HIV  za dva týdny mu přišel pozitivní výsledek!  byl zničený, bylo mu 20 let a byl odsouzen k záhubě  prodělal deprese a uvažoval o sebevraždě  rozhodl se bojovat, odjel do Kalifornie  tři měsíce hledal lékaře, kterému by důvěřoval  lékař trval na dalším testu.  nový výsledek byl negativní!  18 měsíců, kdy si myslel, že má virus, úplně změnilo jeho život.

Zkusme spočítat pravděpodobnost chybných výsledků: - Okolo 0,01 procenta lidí (bez riskant. chování) je nakaženo virem HIV - když člověk má virus, je pravděp. pozitivního výsledku testu 99,9% - Když člověk není nakažen, je pravděp. negativního výsledku 99,99 % Uvažujme lidí, kteří nepatří do riskantní skupiny - jeden je nakažen a bude mít nejspíše pozitivní test - z ostatních lidí bude mít další jeden také pozitivní test - dva lidé budou mít pozitivní test a jen jeden HIV. Kolik lidí, kteří mají pozitivní test, je skutečně nakaženo?

Tedy když Vám vyjde pozitivní test na HIV, je 50% šance, že virus nemáte!