VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2007 FAUST, o.s.. STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCI: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.:
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Finanční možností svépomocných skupin
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
občanské sdružení Prev-Centrum
ohroženým domácím násilím
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.:
Sdružení Podané ruce, o.s.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Minimální preventivní program školy
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Studium pro školní metodiky prevence
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.:
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
ROZVOJ SPOLEČNÉ PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKO SASKÉM/BAVORSKÉM REGIONU / ENTWICKLUNG DER GEMEINSAMEN PARTNERSCHAFTLICHEN ZUSAMMENARBEIT.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
„Násilí věc (ne)veřejná“ představení projektu konference k průběhu implementace EHP a NF, Praha Nositel projektuSPONDEA, o.p.s. Poskytovatel komplexu služeb.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Modrý kříž v České republice
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Terénní programy.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.

Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec

HISTORIE FAUST, O.S. FAUST, o.s. bylo založeno v říjnu roku K hlavním cílům činnosti sdružení patří:  pomoc rodičům a blízkým uživatelů návykových látek,  prevence zneužívání návykových látek a souvisejících nežádoucích společenských jevů, která je směrována k nejnižším věkovým skupinám,  pomoc uživatelům k návratu ke zdravému způsobu života,  osvěta veřejnosti. V roce:  2000 byla zřízena poradenská linka a poradenské centrum v Ostravě- Porubě,  2001 byl zahájen Kontinuální program specifické primární prevence nežádoucích jevů pro 1.stupně ZŠ a vznikla terapeutická skupina pro rodiče a blízké uživatelů a rizikových skupin dětí a mládeže a poradenská linka byla rozšířena o telefonickou krizovou intervenci,  2002 byla zřízena on-line poradna,  léta 2003 a 2004 byla ve znamení rozšiřování stávajících aktivit,  v roce 2005 bylo otevřeno další poradenské centrum v Ostravě Pískových dolech,  v roce 2008 byl Kontinuální program specifické primární prevence nežádoucích jevů rozšířen do vybraných mateřských škol v městském obvodu Ostrava- Jih.

KRIZOVÁ A PORADENSKÁ LINKA A ON-LINE PORADNA KRIZOVÁ A PORADENSKÁ LINKA A ON-LINE PORADNA www. faustos.cz Provozní doba poradenské a krizové linky je v pracovní dny od 8.00 do hod. Činnost linky je zaměřená na  krizovou intervenci,konzultace,  poskytování kontaktů a informací  potřebných k vyhledání další odborné pomoci,  zprostředkování osobních konzultací v poradně FAUST, o.s. V roce 2008 využilo služeb poradenské a krizové linky 463 klientů.

PORADENSKÁ CENTRA 1. Poradenské centrum se nachází v Centru volného času KLIKA na Bedrnově ulici 1 v Ostravě Pískových dolech 2.Poradenské centrum se nachází v prostorách Radnice městského obvodu Ostrava-Poruba, na ul.Klimkovická 26, v budově B. Poradenské centrum nabízí tyto služby: odborné sociální poradenství, systemickou terapii, sociálně-právní servis, otevřené terapeutické rodičovské skupiny. OBJEDNÁVKY K OSOBNÍM KONZULTACÍM NA KONTAKTECH: nebo v on-line poradně

PREVENCE Program Kontinuální specifické primární prevence nežádoucích jevů probíhá na 1.stupních základních škol v Ostravě a přilehlých regionech. Jeho základním principem je soustavná práce se skupinami dětí od jejich nástupu do školy. Pilíře programu: vytvoření bezpečného prostoru pro otevřenou komunikaci dětí s lektory o neznámých a rizikových jevech, respekt ke schopnostem dětí a jejich potřebě přijímat poznatky a formovat své postoje hravým a tvořivým způsobem, práce s rodinou a pedagogy, posílení komunikace v rodině.

ČINNOST SDRUŽENÍ V ROCE 2008 V ČÍSLECH Telefonické kontakty: 842 Osobní konzultace: 463 Počet terapeutických skupin: 6 Počet žáků v programu prevence: 2 850/ 1741 skupin. Počet frekventantů mateřských škol: 105 dětí / 7 skupin.

FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 Náklady Mater.náklady ,00 Služby ,00 Mzdové náklady ,00 Ostatní 5 000, Náklady celkem ,00 Výnosy Tržby z prodeje služeb ,00 Přijaté dotace a dary ,00 Úroky+ostatní , Výnosy celkem ,00

SPOLUPRACUJEME: Magistrát města Ostravy Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky Ministerstvo práce a sociálních věcí Krajský úřad Moravskoslezského kraje Úřady městských obvodů Ostrava-Poruba a Ostrava - Jih Fond ohrožených dětí Fakultní nemocnice s poliklinikou Ostrava Pedagogicko – psychologické poradny Základní a střední školy a jejich metodici prevence, Terapeuticko-léčebná komunita Grunt – Zlín Advokátní kancelář JUDr.Zouplny, Fa Skvely.cz a další zdravotnická i nezdravotnická zařízení návazné péče.

PODĚKOVÁNÍ Děkujeme všem spolupracovníkům, dobrovolníkům, sponzorům, poskytovatelům dotací a grantů, a příznivcům sdružení za jejich materiální i nemateriální podporu.