Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Practice Vocabulary and your MEMORY and your MEMORY.
Advertisements

Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady03Číslo DUM.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
In the grocery Autor: Mgr. Alžběta Fojtů Předmět Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
15.1 Countability of nouns, food and drink
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Holidays and festivals – test
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 01Číslo.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady31Číslo DUM.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
FOOD – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-21-Jídlo a nápoje Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-13-Vzdělávání Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_21_May_Day.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Food - collocation Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-26 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ27 Název školySPŠ a.
Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_AJ.7.A+B.08_countable_and_uncountable_nouns Název: Countable and.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ Jazyk anglický TEMA: Food and drink ČÍSLO PROJEKTU:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Lenka Hrnčířová VY_32_INOVACE_14_Konverzace v Aj 6.ročník_Shopping Téma: Shopping CZ.1.07/1.4.00/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_12 TÉMA:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ24 Název školy SPŠ a.
Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_16 PL-3 ZŠ a MŠ Nedašov.
G Traditional cooking vs. Fast food Adam Hlavatý Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 5 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová MORNING AFTERNOON I get up at …. I have a shower and breakfast.
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Typical daily meals Food in the past Jakub Jambor, Jakub Baštinec Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
Jídlo(Food, Meals) B1 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAngličtina: ústní zkouška Datum vytvoření
Typical Czech dishes Drápalová Tereza, Kuklová Klára, Havlíková Veronika, Dubová Veronika Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Lenka Kulhavá NÁZEV: VY_32_INOVACE_ O 11 TEMA: ANGLIČTINA ČÍSLO PROJEKTU:
Anotace – Food and drinks
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
1 ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Cooking and restaurants
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu) TOPIC: Meals
FOOD AND MEALS - GEOGRAPHY
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Název školy: Základní škola, Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_Potraviny Anglický.
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
ZDRAVÍ – OVOCE, ZELENINA
Describing photos. Food
Digitální učební materiál
British Typical Meals and Meal Times
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Meal AND DRINKS Stay healthy!.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Food TEMA: Food
Transkript prezentace:

Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/ 2.1 Transport/ Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová

Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/Food and cooking / Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová Název sadyFood and cooking Předmět Anglický jazyk Anotace Výukový materiál připravuje žáky na konverzaci zaměřenou na téma jídlo a vaření Očekávaný výstup Žáci si procvičí slovní zásobu k danému tématu, přiřazují k obrázkům druhy masa, obalový materiál, vkládají druhy potravin do skupin, přiřazují pokrmy ke slovesům dle jejich přípravy a odpovídají na dané otázky k tématu Autoři Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová Druh učebního materiálu Prezentace, pracovní list pro žáka Cílová skupinaŽáci 17 – 19 let Stupeň a typ vzdělávání střední, humanitní

Match the pictures of the following animals with the appropriate kinds of meat and fish. Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/ Food and cooking/ Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová carp game rabbit turkey trout salmon pheasant beef duck chicken pork lamb

Put the following words below the right heading. Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/ Food and cooking/ Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová fruit vegetablesdairy products avocado banana pineapple orange apple peach apricot pear lemon mango raspberry cherry melon grapes onion potato beans carrot cauliflower aubergine tomato lettuce peas pepper garlic courgette broccoli milk cheesebutter eggs

What containers do you use for the following items of food and drink. Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/ Food and cooking/ Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová wine coke juice tuna popcorn gherkins chocolates a bottle of wine a can of coke a carton of juice a tin of tuna a packet of popcorn a jar of gherkins a box of chocolates

Match the items of food at the bottom with the verbs according to how you usually prepare them. Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/ Food and cooking/ Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová fry melt boil chop stir slice bake mix peel mince a loaf of bread a pancake meat to prepare a meat loaf fateggs the carrots all common spices the onion the soup with a ladle a birthday cake

Answer the following questions. Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/ Food and cooking/ Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová What meal is said to be typical for Czech cuisine? What do Italian people eat very often? Where do you usually have lunch at school? What do Czech people usually eat at Christmas? What do you have to do when you lay the table? How do we call a kind of diet that keeps you fit? What do you usually have for breakfast? Have you ever been on a diet ? It is pork with sauerkraut, dumplings and a pint of beer. Italian people eat many different kinds of pasta. We usually have lunch in a school canteen. Czech people usually have vegetable soup, carp and potato salad. You have to prepare cutlery, plates, glasses and napkins. It is called a well-balanced diet. I usually have a bowl of cereal, a slice of bread with butter and a glass of fruit juice. Yes I have. I have been on a low-cholesterol diet for two years.

Zdroj obrázků: Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/ Food and cooking/ Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová