Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Meal AND DRINKS Stay healthy!.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Meal AND DRINKS Stay healthy!."— Transkript prezentace:

1 meal AND DRINKS Stay healthy!

2 ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONA ČÍSLO: III/2 NÁZEV: INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PŘEDMĚT: ANGLIČTINA ROČNÍK: IV. TÉMA: MEAL AND DRINKS AUTOR: MGR. HANA KOLÁČKOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: VY_32_INOVACE_58_HK

3 ANOTACE Prezentace je vytvořena jako doplněk k učivu slovní zásoby tematického okruhu jídlo, podtéma potraviny a nápoje, zařazeného do 4. ročníku angličtiny. V rámci prezentace se žáci seznámí: S jednotlivými druhy nejběžnějších nápojů. S jedním méně známým výrazem pro jídlo –“ barbie“. Dozvědí se zajímavosti o anglické snídani. Odpoví na otázky v jednoduchém dotazníku. Doplní cvičení s vynechanými slovíčky. Zkušenosti z pilotování: Pomocí obrázků si žáci velmi rychle osvojili novou slovní zásobu. Bez problémů zodpověděli otázky z dotazníku týkajícího se zdravého životního stylu. Všech osm výrazů do doplňovacího cvičení vybrali správně.

4 PICTURE DICTIONARY Cocoa Lemon juice coffee Orange juice Milk

5 PICTURE DICTIONARY Glass Soda Coke Mug Cup Tea pot

6 LEARN NEW WORDS Cocoa [kƏukƏu] kakao Tea [ti:] čaj Coffee [kofi] káva
Coke [kƏuk] kola Juice [džu:s] džus Soda [sƏudƏ] limonáda Water [wo:tƏ] voda Milk [milk] mléko

7 LEARN NEW WORDS Cup [kap] šálek, hrneček Glass [gla:s] sklenice
Bottle [botl] láhev Cold [keuld] studený Hot [hot] horký Fresh [freš] čerstvý Sweet [swi:t] sladký

8 AN ENGLISH BREAKFAST An english food is a very big meal. They usually have a big breakfast at the weekend. This breakfast has got sausages, mushrooms, beans, toast, tomatoes and eggs. Yum yum!

9 What is your breakfast? Write your typical breakfast: Draw it:

10 What´s a ´barbie´ It´s not a doll. It´s the Australian word for barbecue. People cook meat, fish and vegetables on a barbecue.

11 How healthy are you? Choose.
What do you eat every day? a) chocolate b) chips c)vegetables What do you drink? a) water b) coke c) juice How often do you exercise? a) every weekend b) every day c) twice a week

12 COMPLETE: Eat fruit and ………. Drink a lot of ….. Don´t drink …..
Milk is in a…… Can I have a … of tea? One …. of orange juice. In …… they usually have a big breakfast. Barbecue is typical for …..

13 RIGHT ANSWERS Eat fruit and vegetables. Drink a lot of water.
Don´t drink coffee. Milk is in a bottle. Can I have a cup of tea? One glass of orange juice. In England they usually have a big breakfast. Barbecue is typical for Australian.

14 Learn the rhyme Fruit and vegetables every day Keep the doctor far away! Lots of sleep and exercise Makes you healthy, Rich and wise!

15 ZDROJE [on line] dostupné z www:


Stáhnout ppt "Meal AND DRINKS Stay healthy!."

Podobné prezentace


Reklamy Google