Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FALL ILL HEALTH AND ILLNESS.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE  ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ  projekt v rámci vzdělávacího.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FALL ILL HEALTH AND ILLNESS.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE  ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ  projekt v rámci vzdělávacího."— Transkript prezentace:

1 FALL ILL HEALTH AND ILLNESS

2  ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE  ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ  projekt v rámci vzdělávacího programu  VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST  ŠABLONA ČÍSLO: III/2  NÁZEV: INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT  PŘEDMĚT: ANGLIČTINA  ROČNÍK: IV.  TÉMA: FALL ILL  AUTOR: MGR. HANA KOLÁČKOVÁ  DATUM VYTVOŘENÍ: 25. 1. 2012  VY_32_INOVACE_55_HK

3 ANOTACE Prezentace je vytvořena jako doplněk k učivu gramatického jevu přítomného času prostého a základních sloves, zařazeného do 4. ročníku angličtiny. V rámci prezentace se žáci seznámí: - S novou slovní zásobou tematického celku zdraví a nemoc. - S jednoduchými konverzacemi, které lze použít v praktickém životě. - S názvy některých běžných dětských nemocí. Zkušenosti z pilotování: Žáci si osvojili novou slovní zásobu a zapsali si ji do slovníčků. Vyzkoušeli si dialogy a praktické scénky k tématu „ U lékaře“. Pracovní list vyplnili správně.

4 WRITE NEW VOCABULARY Ill [il] – nemocný Health [helØ] – zdraví Medicine [medsin] – lék Vitamin [vit Ə min] – vitamin Hurt [h Ə :t] – bolet Doctor [dokt Ə ] – lékař Heal [hi:l] – hojit se nurse [n Ə :s] – zdravotní sestra Fall ill [fo:l il]

5 Illness and health AT A DOCTOR HEALTHY GIRLS

6 WRITE NEW VOCABULARY Hospital [hospitl] – nemocnice Cold [k Ə uld] – rýma Headache [hediek] – bolest hlavy Toothache [tu:Øeik] – bolení zubů Fever [fi: v Ə ] – horečka Cough [kof] – kašel Flu [flu:] - chřipka Lie [lai] – ležet Rest [rest] - odpočívat

7 Translate Nurse: How are you feeling? I´m nurse. What´s up? Have you got a fever? Medcine for you.

8 Translate Patient: I feel bad. I have a hadache and a cold and a cough too. I don´t want to be ill. This cough syrup is horrible!

9 DISEASES Broken leg – zlomená noha A flu – chřipka A toothache - bolest zubů A jaundice [džo:ndis] – žloutenka A runny nose – rýma A headache – bolest hlavy A cough – kašel A cold – nachlazení A sore throat – bolení v krku A fever - horečka

10 Do you know?- Match! Thermometer Medicine - pills A cup fo hot tea Injection

11 COMPLETE

12 ANSWERS WHAT´S WRONG? 1.I have a cough. 2.I have a hadache. 3.I have a runny nose. 4.I have a fever. 5.I have sore neck. 6.I have infectious disease.

13 MAKE THE DIALOGUE Tom has got broken leg. The doctor want to know some information.

14 CITACE: Obrázky : www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "FALL ILL HEALTH AND ILLNESS.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE  ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ  projekt v rámci vzdělávacího."

Podobné prezentace


Reklamy Google