Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: 22.04.2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_04_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: 22.04.2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_04_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková."— Transkript prezentace:

1 Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: 22.04.2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_04_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Tematický okruh: Zdraví a nemoci Téma: U lékaře Metodický list/anotace: Prezentace určená pro opakování pomocí projekce PC nebo formou vytištění pracovního listu s následnou kontrolou. Vhodné k procvičování a doplnění slovní zásoby.

2 Distinguish  Maternity centre. X Maternity hospital.  Health resort. X Spa.  To be ill. X To be sick.  To operate on somebody. X To operate somebody.  To cure a patient. X To treat a patient.

3 Translate these sentences  Moje babička jezdí každý rok do lázní.  …  Nejsi nemocný?  …  Lékaři musí operovat denně hodně pacientů.  …  Moje sestra pracuje v soukromé porodnici.  …  Astmatici se léčí v ozdravovnách.  …

4 Translate these sentences Solution  Moje babička jezdí každý rok do lázní.  My grandmother goes to the spa every year.  Nejsi nemocný?  Aren‘t you sick?  Lékaři musí operovat denně hodně pacientů.  Doctors have to operate a lot of patients daily.  Moje sestra pracuje v soukromé porodnici.  My sister works in a private maternity centre.  Astmatici se léčí v ozdravovnách.  Asthmatics are treated in health resorts.

5 Citace:  Zdroj obrázků: MS Office, Verze: 14.0.6129.5000 (64bitová verze)


Stáhnout ppt "Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: 22.04.2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_04_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková."

Podobné prezentace


Reklamy Google