Personalizace výuky prostřednictvím e-learningu. Struktura učebnice pro e-learning Obsah učebnice = struktura předmětu, kapitol cíleTabulka aktivni slovesa.docTabulka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Struktura e-learningových výukových programů a možnosti jejího využití
Advertisements

Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Ukázka písemné zkoušky z TZD
Přednáška č. 3 Normalizace dat, Datová a funkční analýza
CSS a HTML 5. HTML 5 HTML5 je nová verze specifikace značkovacího jazyka HTML, která přináší podstatné změny v technologiích webových stránek. HTML5 umožňuje.
Databáze.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Jak vytvářet studijní texty SPŠ Olomouc, Cíle  Objasnit pojem studijní text;  Uvést charakteristické rysy studijního textu;  Navrhnout strukturu.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Teorie zpracování dat Ukázková písemka. Kapitola 4 Je dána tabulka Zam (login, jmeno, plat, funkce), implementovaná je v SŘBD používajícím indexové soubory.
Otázky k absolutoriu HW 1 - 5
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
Školení autorů distančních opor Inovace kombinovaného studia.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Databáze Jiří Kalousek.
Prostředí pro tvorbu strukturovaných učebních textů Ing. Jiří Přibil Fakulta managementu VŠE Rozvojový grant Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
Tutoriál jako forma výuky na vysoké škole a na pracovišti PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D. PedF UK v Praze
Microsoft Access Prezentace základních uživatelských nástrojů
Využití programu Learning Space při přípravě výukové jednotky pro distanční vzdělávání Kateřina Kostolányová.
Využití počítačové techniky a internetu ve výuce ZSV Seminář pro učitele základů společenských věd a občanské výchovy.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
STRUKTURA OSNOVY KURZU
1 PDIS Táborský Otakar Výhody systému nástroj pro ovlivňováni chování pacienta ISO, CEN, ČSN, HL7 rozvoj eHealth spolupráce se zdravotní.
Implementace konceptu ECDL do výuky ZKVALITŇUJEME CESTU K POZNÁNÍ.
Distanční studijní texty
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Informatika pro ekonomy II přednáška 10
RozšÍŘEnÍ IIS NZZ Konference projektu NZZ_
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
Praha, 23. ledna  Zahájení (Štěpán Blahůšek)  Studijní opory a jejich závazná osnova (Vladimír Kaucký)  Přestávka  Editace interaktivní osnovy.
Teorie zpracování dat KONCEPTUÁLNÍ SCHÉMA.
Úvod do managementu 1. seminář
Jak pracovat s miniprojekty Metodický návod Zpracovala: PhDr. Alena Štěpánková.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Úvodní informace Mgr. Miroslav Kučera; Úvod do databázových systémů MIROSLAV KUČERA.
Databázové modelování
Databáze teorie.
Konference škol vyučujících IT a IE
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
Databázové systémy Informatika pro ekonomy, př. 18.
1.1. Podpora prodeje TUTORIAL Ing. Vilém Kunz,Ph.D.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Databázové systémy Přednáška č. 5 Datové typy a Fyzická organizace dat.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci CZ.1.07/2.2.00/
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 4 didaktických pojmů + 2 otázky.
Teorie zpracování dat RELAČNÍ DATOVÝ MODEL.
MS ACCESS Databáze pro každého. Základní pojmy  Data  určitá fakta, vztahující se k objektům z reálného světa, uložená v paměti počítače  Informace.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
Případová studie Seminář 2014.
E-learning v ISu Kontakt na e-technika:
Databázové systémy Normalizace dat.
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
TVORBA STUDIJNÍCH TEXTŮ V DISTANČNÍM VZDĚLÁVÁNÍ Simona F e i t o v á Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci.
Úvod do databází zkrácená verze.
1 Dopravní simulace Lekce 1:Úvod. 2 Představení Ondřej Přibyl, Ph.D. Schůzky: Konzultační hodiny: dohodou.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze ČÍSLO.
OPERAČNÍ SYSTÉMY Část 4 – správa souborů
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Obecná didaktika ÚVOD.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr
Možnosti audio-vizuálních aplikací v IS MU Mgr. Jitka Daňková
(finanční gramotnost)
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_276_ČJ8
Informatika pro ekonomy přednáška 8
(finanční gramotnost)
Transkript prezentace:

Personalizace výuky prostřednictvím e-learningu

Struktura učebnice pro e-learning Obsah učebnice = struktura předmětu, kapitol cíleTabulka aktivni slovesa.docTabulka aktivni slovesa.doc čas ke studiu vlastní výklad = teorie, vysvětlení teorie, příklady, praxe shrnutí základních pojmů odkazy na rozšiřující literaturu otázky úlohy k řešení klíč k řešení rejstřík - slovník

Hodnocení pedagogické I. Základní vlastnosti textu 1. Průvodce kurzem – v úvodu a jednotlivých kapitolách 2. Rozčlenění kurzu na kapitoly 3. Vyjádření cílů ve výkonu studenta u celého kurzu i kapitol 4. Orientační Přehlednost kurzu 5. Srozumitelnost sdělovaného obsahu pro studenty, krátké věty 6. Celkový design kurzu ovlivněný autorem, ne LMS – obrázky, schémata, grafy 7. Využití multimédií – prezentace, video, audio 8. Kvalita a přiměřenost doplňujících zdrojů – uvedení Základní literatury 9. Nápaditost II. Aktivizace studujících 10. Používání pokynu „Zamyslete se“ přímo v textu kurzu a aktivizujících otázek 11. Aplikace učiva na příkladech z praxe, případové studie z praxe 12. Podpora komunikačních nástrojů – diskuse, chat, mail 13. Pracovní skupiny studentů a řešení společných projektů

III. Plánování a organizace studijních aktivit 14. Sylabus 15. Požadavky – kalendář 16. Využití základních prvků podle průvodce pro kapitolu IV. Zpětná vazba a hodnocení 17. Klíčová slova – nové pojmy na začátku kapitoly 18. Shrnutí na konci kapitol 19. Opakovací a aktivizující otázky v textu 20. Vyřešené úlohy v textu 21. Úlohy k řešení – krátké úlohy v textu 22. Úlohy k řešení – náročnější úlohy se shrnutím kapitoly – korespondenční úlohy 23. Testy 24. Autotesty 25. Klíč k úlohám textu 26. Slovníček

Texty otázek pro automatické vyhodnocení Typy- variantní tvořené speciální

Příklad otázky s variantními odpověďmi Je dáno univerzální schéma relace části databáze NEMOCNICE s evidencí hospitalizací, časového plánu operací, evidencí pacientů a jejich umístění na pokojích a evidencí lékařů a jejich specializací (obor). Pacient může být operován několikrát, ale nikdy ve stejný den. NEMOCNICE (jmeno_lek, rod_cis_lek, obor, jmeno_pac, rod_cis_pac, obec_pac, ulice_pac, psc_pac, datum_od, datum_do, diagnoza, cis_pokoj, poc_luzek, datum_oper, hodina_oper) Datum_od a datum_do znamenají datum přijetí a propuštění pacienta z nemocnice. Vyberte platné funkční závislosti mezi zadanými atributy:

[ ] rod_cis_pac, jmeno_pac --> cis_pokoj [ ] rod_cis_pac --> rod_cis_lek [ ] rod_cis_pac --> jmeno_pac, datum_oper, hodina_oper [x] rod_cis_pac --> obec_pac, ulice_pac, psc_pac [ ] rod_cis_lek --> obor, diagnoza [ ] rod_cis_pac --> diagnoza [x] rod_cis_lek --> jmeno_lek, obor [ ] rod_cis_lek --> rod_cis_pac [ ] rod_cis_lek, rod_cis_pac --> datum_oper, hodina_oper [ ] jmeno_pac --> hodina_oper, datum_oper [ ] rod_cis_pac --> hodina_oper, datum_oper [x] rod_cis_pac, hodina_oper, datum_oper --> jmeno_lek [x] hodina_oper, datum_oper --> jmeno_lek, rod_cis_pac [x] hodina_oper, datum_oper, rod_cis_pac --> rod_cis_lek [x] jmeno_lek, hodina_oper, datum_oper --> rod_cis_pac …

Příklad otázky s tvořenou odpovědí Je dána tabulka Dite (rod_cis, jmeno, dat_nar, mesto, ulice, pcs), implementovaná je v SŘBD používajícím přímé adresování s nejednoznačnou hašovací funkcí adresa=hash(rod_cis). Dívka Eva Krupová s rodným číslem byla vyřazena z evidence. Z následujícího seznamu operací vyberte a uspořádejte do optimální správné posloupnosti ty, které realizují v této fyzické organizaci databáze uvedenou operaci. Výsledek zapište jako posloupnost pořadových čísel vybraných operací, oddělených čárkou (např. 5,12,14,22). Pokud není nutné porušit vzrůstající pořadí operací, zachovejte pořadí z nabídky.

1. vyhledej v datovém souboru Dite sekvenčně záznam se jménem „Eva Krupová“, zapamatuj si jeho adresu v proměnné Dadresa 2. vyhledej v datovém souboru Dite binárně záznam se jménem „Eva Krupová“, zapamatuj si jeho adresu v proměnné Dadresa 3. vyhledej v indexovém souboru binárně záznam se jménem „Eva Krupová“, zapamatuj si jeho adresu v proměnné Aadresa 4. pomocí hašovací funkce vypočti adresu záznamu s rod_cis = v datovém souboru Dite a ulož do proměnné Hadresa 5. přenes vyhledaný záznam z indexového souboru Ijmeno do paměti 6. počítače do proměnných Ijmeno, Iadresa 7. vyhledej v datovém souboru Dite přímo záznam s adresou Hadresa 8. vymažvyhledaný záznam v Dite 9. je-li v Dite na adrese Hadresa jediný záznam, označ jej jako neplatný 10. je-li v Dite na adrese Hadresa více záznamů, najdi ve zřetězeném seznamu těchto záznamů záznam s rod_cis = a označ jej jako neplatný … Odpověď: 4,6,8,9