ADRESÁŘ (SLOŽKA). ADRESÁŘ - SLOŽKA „pořádek“ na disku  ukládáni do složek „pořádek“ na disku  ukládáni do složek soubory, které k sobě logicky patří.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Soubory a adresáře Soubor Adresář Kořenový adresář Stromová struktura
Advertisements

Obecně o operačních systémech
Struktura dat v počítači
PEVNÝ DISK POČÍTAČE.
Disky, adresáře (složky) a soubory
Vytváření, použití dávkových souborů
Příkazy pro práci se soubory ATTRIB DEL COPY REN MOVE XCOPY EDIT FC.
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Windows - základy Jiří Beran Windows - základní Jiří Beran.
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_20_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Diskový oddíl Souborový systém RAID 9/2012.
NázevSoftware – soubory a složky Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly.
VY_III/2_INOVACE_35_Složky, soubory a programy Složky, soubory a programy Miroslav Kaňok.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Ukládání dat – stromová struktura
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_19_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Vyhledávání souborů VY_32_INOVACE_10_1_11_AP.
Identifikátor materiálu: EU
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
INFORMATIKA 7 Ukládání dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Práce s operačním systémem
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Cvičení ve Windows Commanderu 1.ve wc vytvořte následující adresářovou strukturu (do D:\semináře Kavecký), To by zvládlo i mé prasátko..
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
Operační systém Windows - - organizace dat na disku
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha Uspořádání dat na disku
Základy práce s počítačem – lekce III. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
OPERAČNÍ SYSTÉMY ICT – Mgr. Milan Šimek. Nejznámější operační systémy DOS – textové rozhraní OS/2 – podobný Windows, ovládán hlasem UNIX – stabilní, otevřený,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Základy operačních systémů
© BBMP: BAM015, BAR487, MAL305, POH015 1 Prezentace projektu Adresář kontaktů Autoři: Kateřina Bambušková, BAM015 Martina Bartošíková, BAR487 Alena Malovaná,
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Systém souborů. Množina souborů různých typů – Data – Spustitelné programy – Konfigurační a pomocné informace – I/O zařízení Způsob organizace množiny.
Systém souborů. Množina souborů různých typů – Data – Spustitelné programy – Konfigurační a pomocné informace – I/O zařízení Způsob organizace množiny.
Adresářová struktura Střední odborná škola Otrokovice
doc. RNDr. Zdeněk Botek, CSc.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
OPERAČNÍ SYSTÉM.
Kontakty slajdy: ftp://ulita.ms.mff.cuni.cz/predn/POS.
Operační systémy OS.
SOFTWARE I Operační software. BIOS Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci celého počítače Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Diskový oddíl. Diskové oddíly (partition) slouží k rozdělení fyzického disku na logické oddíly, se kterými je možné nezávisle manipulovat jeden disk se.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_05.
Název školyStřední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Zdeněk Šebestík AnotacePrezentace slouží k seznámení se strukturou.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Základy tvorby www stránky v HTML kódu. © Mgr. Petr Loskot, leden Časopis PPK Časopis PC World.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_04 ORGANIZACE DAT V PC Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Paměti PC HDD, CD/DVD, USB Flash RAM a ROM Vnější paměť Disková paměť
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Důležité pojmy pro práci s operačním systémem Windows
Informační a komunikační technologie
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Souborové systémy 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
SOUBOR Souborový systém (anglicky file system) je v informatice označení pro způsob organizace dat ve formě souborů (a většinou i adresářů) tak, aby k.
OPERAČNÍ SYSTÉMY ICT – Mgr. Milan Šimek.
Soubor, adresář, stromová struktura
INFORMATIKA – složky a soubory
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Systém souborů 1.
Souborové systémy 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Transkript prezentace:

ADRESÁŘ (SLOŽKA)

ADRESÁŘ - SLOŽKA „pořádek“ na disku  ukládáni do složek „pořádek“ na disku  ukládáni do složek soubory, které k sobě logicky patří soubory, které k sobě logicky patří libovolný počet podsložek libovolný počet podsložek musí být pojmenovány musí být pojmenovány název složky - stejná pravidla jako soubor název složky - stejná pravidla jako soubor Poznámka: adresář na disku = složka Poznámka: adresář na disku = složka

Název nesmí obsahovat znaky \ : ? „ “ * ~. \ : ? „ “ * ~.

KOŘENOVÝ ADRESÁŘ adresář, nadřazený všem ostatním adresář, nadřazený všem ostatním označuje se - \ označuje se - \

STROMOVÁ STRUKTURA

Příklad: Skříň košile trička ponožky bavlněné vlněné ctitelky dopisy Katka Zuzka fotografie Alena Zuzka

CESTA Pokud potřebujeme najít dopis od Aleny, zapsaný jako soubor vylet.doc, měl by se nalézt na této cestě: Pokud potřebujeme najít dopis od Aleny, zapsaný jako soubor vylet.doc, měl by se nalézt na této cestě: C:\ctitelky\Dopisy\Alena\vylet.doc C:\ctitelky\Dopisy\Alena\vylet.doc

ATRIBUTY SOUBORU

velikost souboru velikost souboru typ souboru typ souboru data změny souboru data změny souboru