S handicapem zpět do zaměstnání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EURES Evropské služby zaměstnanosti
Advertisements

PREZENTACE PRO ITP Ing. Věra Bláhová, ITP Institut Trhu Práce.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Podnikatelské setkání 2013 Hotel ALLVET Ing. Jan Marek ředitel KOP ÚP ČR Vyškov.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Systém péče o ZP formou pracovní rehabilitace občanů evidovaných.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Evropský sociální fond v ČR
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
Úřad práce ČR Krajská pobočka v Ostravě Regionální individuální projekt PŘÍPRAVA +
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Organizace sociální správy
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Občanská nauka 2. ročník dvouletého učebního poměru SOU
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Poradenství ve službách zaměstnanosti v rámci celoživotního poradenství ČR Praha
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Legislativní rámec, možnosti a co to znamená nezaměstnávat OZP? JUDr. Nataša Randlová.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE úvodní informace + cvičení září 2013.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
1 Se sousedy k vzdělávání I, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Ing. Veronika Dostálková MBA
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Zpráva o činnosti ÚP ČR osnova
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

S handicapem zpět do zaměstnání ITP ÚP Jihlava – zprostředkování a poradenství S handicapem zpět do zaměstnání Ing. Silvie Křivská 28. - 29. 1. 2008

S handicapem zpět do zaměstnání 1.1.1/1 definovat cílové skupiny uchazečů ZoZ § 33 a) Fyzické osoby se zdravotním postižením b) Fyzické osoby se zdravotním postižením (ČID) – evidence delší než 3 roky c) Fyzické osoby starší 50 let věku

S handicapem zpět do zaměstnání Cíle: Aktivizace uchazečů Zvýšení orientace na trhu práce Posílení sebevědomí uchazeče s OZP Nenásilné uvědomění si, že situace uchazeče není ojedinělá, s handicapem ZP je na UP evidováno více uchazečů

S handicapem zpět do zaměstnání Cíle: Uchazeč by měl cítit, že referent je zde pro uchazeče a má na něj časový prostor Uvědomění si faktu – jsem evidován – bude se mnou pracováno – nemůžu se za ZP schovávat Opětovné začlenění do pracovního procesu

S handicapem zpět do zaměstnání a) Fyzické osoby se zdravotním postižením r. 2004 – zrušena kancelář pro OZP - uchazeči se ZP zařazeni dle vzdělání Skupinové poradenství - 1x měsíčně u nově evidovaných uchazečů - uchazeči se ZP, ČI a PI (b)

S handicapem zpět do zaměstnání Fyzické osoby se zdravotním postižením v rámci ITP Vedení skupinových schůzek Inovace informačního letáku pro OZP Individuální schůzky – typové pozice Doprovod k zaměstnavateli

S handicapem zpět do zaměstnání Uvítání Zopakování povinností uchazeče o zaměstnání Představení situace na trhu práce pro OZP Možnost přivýdělku IAP Rekvalifikace Poradenství – možnost zadání životopisu, Portal MPSV, ISTP, CHPD, volná místa na Internetu (adresy www stránek), EURES – Evropské služby zaměstnanosti Šance pro zdravotně handicapované-TARO, Konto bariery Činné personální agentury v Jihlavě Kontaktní centrum služeb zaměstnanosti Občanská poradna v Jihlavě Oblastní inspektorát práce pro kraj Vysočina Zdůraznění nutnosti platných rozhodnutí o OZP Seznámení s aktuálními VM pro OZP a možnými VM ESF, ITP Diskuze

S handicapem zpět do zaměstnání Pracováno se 46 uchazeči 28 uchazečů individuálně instruováno Portal MPSV, vytvořena ISTP, zadán životopis, možnost vložení inzerátu, hledání vhodného zaměstnání

S handicapem zpět do zaměstnání

S handicapem zpět do zaměstnání

S handicapem zpět do zaměstnání b) Fyzické osoby se zdravotním postižením (ČID) – evidence delší než 3 roky UP - nepracováno ITP - Skupinové poradenství - 1x měsíčně u dlouhodobě evidovaných uchazečů - uchazeči se ZP a ČID

S handicapem zpět do zaměstnání Uvítání Zopakování povinností a základních pravidel uchazeče o zaměstnání Možnost přivýdělku Poradenství – možnost zadání životopisu, Portal MPSV, ISTP, CHPD, volná místa na internetu (adresy www stránek) Informace o důchodovém zabezpečení Činné personální agentury v Jihlavě Občanská poradna v Jihlavě Neúčelnost evidence Rizika a výhody pokud ukončí evidenci na ÚP Seznámení s aktuálními VM pro OZP a možnými VM Diskuze

S handicapem zpět do zaměstnání Pracováno se 30 uchazeči 16 uchazečů individuálně instruováno Portál MPSV, vytvořena ISTP, možnost zadání životopisu, hledání vhodného zaměstnání

S handicapem zpět do zaměstnání Doprovod k zaměstnavateli 2 uchazeči s ČID - individuální poradenství - faktický doprovod k zaměstnavateli (probíhá)

S handicapem zpět do zaměstnání Přidaná hodnota Časový prostor pro individuální poradenství Seznámení uchazečů s informačními technologiemi i v případě, že sami nikdy např. s PC nepracovali Přímé oslovení zaměstnavatelů pro přijetí do zaměstnání konkrétního uchazeče s ZP

Z Á V Ě R Dosavadní úspěchy: Z celkového počtu 76 uchazečů našlo zaměstnání 9 uchazečů se ZP

DĚKUJEME ZA POZORNOST Ing. Silvie Křivská Vedoucí ITP ÚP Jihlava silvie.krivska@ji.mpsv.cz