Čepování piva Stolničení, KC3
Cíl dnešní hodiny Seznámit se s různými způsoby čepování piva používanými v ČR Vyznat se v nejčastějších chybách při čepování
Čepování piva Různé pivovary doporučují různé způsoby čepování Vliv na kvalitu pěny i piva.
Obecná zásady čepování piva sklenice by měla být pod úhlem 45° pivo by mělo téct po stěně sklenice sklenice by měla mít teplotu piva a měla by být dobře umytá
http://www.stream.cz/peklonatali ri/804473-spatne-cepovani-piva 5:20
Jak správně načepovat pivo Umýt sklenici, použít houbičku Opláchnout Vychladit na teplotu piva Vylít vodu Nechat odtéct trochu pěny Čepovat pod úhlem 45 °C
Způsoby čepování piva S čepicí (čepování na dvakrát nebo na třikrát)
Na hladinku (na jeden zátah)
Mlíko Čochtan Šnyt (košt)
http://www.stream.cz/peklonataliri/804442- cepovani-piva-pro-pokrocile
Otázky k videu 1. Který způsob čepování piva je v ČR nejrozšířenější? 2. U kterého piva bude sladší pěna? U piva s hladinkou nebo s čepicí? 3. Kolik piva je v „mlíku“? 4. Kolik piva je v „šnytu“? 5. Který způsob čepování zaručuje největší říz (nejvíc bublinek CO2)?
Chyby při čepování piva
Opakování
Pojmenujte
čochtan
mlíko
šnyt
S čepicí (na dvakrát, na třikrát)
Jaké znáte chyby při čepování piva? Neumyté ve sklenici Přelévání piva Pohybování se sklenicí Špinavé Moc a nebo málo sklenice
Cíl dnešní hodiny Seznámit se s různými způsoby čepování piva používanými v ČR Vyznat se v nejčastějších chybách při čepování