Petr Gandalovič Zemědělství a rozvoj venkova v barvách ODS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Advertisements

PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
Z E M Ě D Ě L S T V Í NA ČESKÉM A MORAVSKÉM V E N K O V Ě
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
1 Tisková konference TOP březen 2010 Za účasti: Karla Schwarzenberga, Petra Gazdíka, Bedřicha Moldana, Karla Turečka a Jiřího Olivy.
Představení PS Lesnictví a zemědělství
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Český export a zrychlená bankovní a finanční integrace EU
 Ing. Josef Stehlík, předseda ASZ ČR.  - Kolektivizace venkova v padesátých letech  - Industrializace zemědělství v době normalizace  - Odtržení sedláků.
Zemědělství má budoucnost Ing. Jiří Papež Místopředseda zemědělského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
MAJETKOVÉ VYROVNÁNÍ STÁTU S CÍRKVEMI: PRÁVNÍ PERSPEKTIVA Jablonné v Podještědí 19. listopadu 2014.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
POZEMKOVÉ ÚPRAVY V ROCE 2008
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
W.P Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.
Využití GIS pro potřeby krizového managementu při nákaze ptačí chřipkou v Jihočeském kraji na jaře 2006 Jiří Bárta Mgr. Petr Horn GIS Krajského úřadu Jihočeského.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Eliminace rizik v zemědělství Žofínské fórum 25. březen
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
Odměňování (Compensation & Benefits) Occasion:FSS v Brně - Personalistika prakticky Date: Present:Jan Brol ík.
Společná zemědělská politika Transformace organizací v resortu.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Formy podnikání Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Skutečná role komunity v komunitních službách
Dr. Frank Schadlich/ Ing.Jiří Petr
Jakub Alexa Zita Dostálová
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
Společná zemědělská politika Mgr. Oldřich Hájek. Společná zemědělská politika Zemědělství obecně: Je základním sektorem ekonomiky Dnes nehraje tak důležitou.
24/09/2016 REFORMA ZEMĚDĚLSKÉ POLITIKY „ Vláda bude usilovat o vyvážený rozvoj venkova s cílem podpory zaměstnanosti a podnikání, zejména s využitím evropských.
Dopady nových byrokratických opatření do podnikání na venkově (EET, Kontrolní hlášení) Dopady nových byrokratických opatření do podnikání na venkově (EET,
Regionální potravina Konzultační seminář Olomouc
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Státní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D Ekonomika bydlení.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
JEDNOTA SÍLA ÚSPĚCH. Co je to IFA? (Organizace irských farmářů) Organizace byla založena v lednu 1955 Aby promlouvala jasným hlasem za všechny irské farmáře.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Výroční konference OP PIK
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Program rozvoje venkova
ODRAZILO SE NAŠE ZEMĚDĚLSTVÍ ODE DNA? Ing. Zdeněk JANDEJSEK, CSc.
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Krach českého zemědělství o konec rozvoje našeho venkova?
Vliv společné zemědělské politiky na finanční situaci v odvětví
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Aktuality ve vyjednávání v Bruselu k SZP 2020+
Stav výzev IROP, OPZ a PRV
Transkript prezentace:

Petr Gandalovič Zemědělství a rozvoj venkova v barvách ODS

Kde je prostor pro změny?  Reformy musíme prosazovat především v Bruselu  Zemědělství jako plně komunitarizovaná oblast  Diskuse o reformě Společné zemědělské politiky  Nezapomínáme na změny doma  Restituce, půda, lesy, byrokracie

Hájíme zájmy českých zemědělců v Bruselu  Umíme jednat, hledat kompromisy i tvrdě stát na svém  Nyní probíhá zahřívací kolo reforem  Cukr, víno, mléko  Hlavní diskuse v průběhu našeho předsednictví 2009  Podoba zemědělské politiky po 2013?

Čerpáme evropské peníze  V čerpání jsme úspěšní!  Program rozvoje venkova jako jedni z prvních v EU  Od léta přijímáme projekty  Zaměřujeme EU peníze správný směrem  Snížili jsme byrokracii na polovinu

Konkurenceschopnost českého zemědělství  Podporujeme konkurenceschopnost a kvalitu  Nepodléháme agrární lobby a zájmovým skupinám  Říkáme NE voláním po závodech v dotacích

Naše politika pro venkov  Ministerstvo zemědělství hájí zájmy venkova  Kvalita života na venkově  Podnikání, nikoli dotace  Mladí zemědělci

Narovnáváme vztahy k půdě  Jasné majetkové vztahy k půdě jsou zdravým základem zemědělství  Napravujeme křivdy minulosti  Řešení pro budoucnost:  Urychlení privatizace státní půdy  Rozhýbání trhu s půdou  Lepší výkon vlastnických práv

Zvládáme krizové situace  Zvládli jsme kalamitu v lesích  Odvrátili jsme žalobu EK na lesnické tendry  Zvládli jsme výskyt ptačí chřipky  Stabilizovali jsme podnik SETUZA  Připravujeme transformaci Budvaru

Reforma ve státních lesích  Dlouhé roky chybných rozhodnutí  Stabilizace podniku, komunikace s partnery  V budoucnu decentralizace, role krajů  Vymezení role státu, velikost státního podílu, částečná privatizace

Zeštíhlujeme resort zemědělství  Přetváříme v moderní a efektivní úřad  Snižujeme počet pracovníků  Snižujeme administrativní náročnost  Zjednodušíme systém zemědělských institucí

Děkuji za pozornost a na zdraví! Petr Gandalovič