Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Dům zahraničních služeb a Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
ECVET v Programu celoživotního učení
Možnosti studia v zahraniční prostřednictvím evropských vzdělávacích programů Jana Pávková 27. října 2011 v Praze.
INFORMAČNÍ SEMINÁŘ Možnosti studia v Asii, Střední a Jižní Americe 4
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Studium v zahraničí Petra Taušl Procházková Markéta Kohoutková
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Evropské vzdělávací programy - Dům zahraniční spolupráce Petr Chaluš –
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Možnosti mezinárodní spolupráce v rámci Programu celoživotního učení (LLP)
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
Dům zahraniční spolupráce Seminář IPC UK v Praze „Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy“
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Stipendijní pobyty v zahraničí na základě mezinárodních smluv A AKADEMICKÁ I INFORMAČNÍ A AGENTURA.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
ZAHRANIČNÍ MOBILITA MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ A ZÍSKÁNÍ PRAXE
Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, Tento.
GRUNDTVIG VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Zuzana Kozáková/
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Central European Exchange Programme for University Studies
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
FREE MOVERS Fakulta filozofická Mgr. Jana Ovsjanniková, Pavlína Bínová 1.
AIA Akademická informační agentura a možnosti studia v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky Zpracovala: Eva Jermanová.
AIA Akademická informační agentura Zahraniční stipendia na základě mezinárodních smluv.
Mobility Day MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí.
AIA Akademická informační agentura a možnosti studia v Číně pro zájemce z VŠE Zpracovala: Eva Jermanová.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
Informační seminář k projektům, programům a stipendiím pro podporu mezinárodní spolupráce.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Informační schůzka k programu
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Dům zahraničních služeb

Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.  Zajišťuje mezinárodní spolupráci v oblasti školství a vzdělávání.  Webové stránky

Součástí Domu zahraničních služeb je Národní agentura pro evropské vzdělávací programy

Nabízíme:  Granty na mezinárodní vzdělávací projekty.  Zprostředkování stipendijních pobytů v zahraničí.  Konzultace a odbornou pomoc jednotlivcům a organizacím k zapojení do vzdělávacích projektů a získání mezinárodních zkušeností.  Zprostředkování mezinárodní spolupráce vzdělávacích institucí v Evropě i mimo Evropu.  Propagaci českého školství v zahraničí.  Konference, semináře, školení a poradenství v oblasti vzdělávání.  Publikace a informační materiály.

Programy a aktivity NAEP  Program celoživotního učení (Lifelong Learning Programme - LLP);  e-Twinning;  Erasmus Mundus;  Tempus;  SCIEX-NMS ch (Scientific Exchange Programme between the New Member States of the EU and Switzerland) Program švýcarsko-české spolupráce – Fond na stipendia SCIEX-NMS CH;  Euroguidance. více informací na:

Program celoživotního učení (LLP) Program celoživotního učení (LLP)  Comenius – primární vzdělávání;  Leonardo da Vinci – odborné vzdělávání a příprava;  Erasmus – vysokoškolské vzdělávání;  Grundtvig – vzdělávání dospělých a celoživotní učení;  Průřezový program:  SVES – studijní návštěvy pro experty ve vzdělání;  Evropská jazyková cena LABEL;  informační a diseminační technologie;  diseminace;  Jean Monnet – podpora výuky v oblasti studií evropské integrace.

Fond na stipendia SCIEX-NMS ch  Cílová skupina: doktorandi a post-docs  Délka výzkumného pobytu:  doktorandi: 6-24 měsíců  post-docs: 6-18 měsíců  Výše grantu:  doktorandi: max. 50tis. CHF v 1. roce  post-docs: max. 80tis. CHF/rok  Termín: vždy 1.11.

Programy a aktivity DZS:  Akademická informační agentura (AIA);  AKTION Česká republika - Rakousko;  CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies);  Program podpory českého kulturního dědictví v zahraničí: Krajanský vzdělávací program; Lektoráty;  European Schoolnet;  Studium cizinců v ČR.

Akademická informační agentura  Stipendijní pobyty v zahraničí na základě mezinárodních (bilaterálních) smluv pro studenty a pedagogy veřejných vysokých škol.  Stipendia pro středoškoláky.  Pedagogické a hospitační stáže pro učitele ZŠ a SŠ.  Stipendia nabízená nadacemi, školami, ústavy aj.

Stipendijní pobyty v zahraničí na základě mezinárodních smluv V nabídce je více než 40 zemí světa: a/ Argentina, Belgie, Bulharsko, Estonsko, Francie, Indie, Itálie, Izrael, Japonsko, Korejská lidově demokratická republika, Korejská republika, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Mexiko, Mongolsko, Německo, Nizozemí, Peru, Polsko, Portugalsko, Rakousko (stipendia programu Aktion), Rumunsko, Slovensko, Španělsko, Švýcarsko, Ukrajina, Vietnam. b/ Čína, Egypt, Finsko, Chorvatsko, Irsko, Island, Itálie, Lucembursko, Makedonie, Malta, Portugalsko, Rusko, Řecko, Slovinsko, Švédsko. Nabídka je rozdělena podle způsobu přidělování:

a/ Výběrová řízení  Stipendijní místa nejsou přidělena konkrétním školám.  Hlásit se mohou uchazeči ze všech veřejných vysokých škol v ČR.  Přihlášky podávají prostřednictvím AIA (s výjimkou některých zemí).  Nominace provádí výběrová komise ( složená ze zástupců zahraničního partnera a pracovníků MŠMT, případně i z odborníků z dalších institucí).

b/ Rozpis kvót  Určité počty stipendijních míst do konkrétních zemí.  MŠMT přiděluje místa pro daný akademický rok jednotlivým vysokým školám.  Uchazeči z těchto škol se hlásí prostřednictvím svých rektorátů.  O nominacích svých uchazečů rozhoduje škola.

Podmínky pro uchazeče o stipendium  Nabídka je určena pro studenty a pedagogy veřejných vysokých škol v ČR.  Zájemci si sami vyhledávají zahraniční VŠ v souvislosti se svým studijním oborem.  Přihlášky se podávají v akademickém roce, který předchází roku případné realizace stipendijního pobytu. více na

AKTION Česká republika - Rakousko AKTION Česká republika - Rakousko Poskytuje podporu pro studenty a VŠ učitele v terciárním sektoru vzdělávání na:  Studijní a výzkumné pobyty v partnerské zemi.  Projekty spolupráce českých a rakouských VŠ.  Letní jazykové a odborné školy.

AKTION Česká republika - Rakousko Stipendia:  1 – 5 měsíců pro studenty magisterských a doktorských studijních programů do 35 let na zpracování diplomové či doktorské práce.  1 – 3 měsíce pro VŠ pedagogy do 35 let na konkrétní výzkum.  Jednoměsíční stipendia pro VŠ pedagogy do 60 let až 3 x během kal. roku.  Zpracování disertační práce v tandemu.  Habilitační stipendia pro postdoktorandy.

AKTION Česká republika - Rakousko Podpora ve formě dotace je poskytována na:  Projekty pedagogické a vědecké spolupráce dvou vysokoškolských pracovišť.  Třítýdenní letní jazykové školy němčiny pro české a češtiny pro rakouské studenty.  Letní odborné školy v němčině nebo angličtině z různých oborů.

CEEPUS Středoevropský výměnný univerzitní program  Cílové skupiny:  studenti: Bc., Mgr. i Ph.D. cyklu  Učitelé  Délka mobility  Krátkodobá: 21 dní – 3 měsíce (jen za účelem psaní Bc./Mgr. práce) Doktorandi min. 21 dní – max. bez omezení  Dlouhodobá: měsíců

CEEPUS  Typy mobilit:  V rámci sítě Kritéria si určují univerzity samy  Freemovers Sami si domlouvají podmínky na zahraniční univerzitě  Termíny:  na ZS v rámci sítí  na LS v rámci sítí  Freemovers na LS

Program podpory českého kulturního dědictví v zahraničí  Krajanský vzdělávací program – DZS na základě každoročních výběrových řízení vysílá učitele ke krajanským komunitám Čechů v Evropě a Jižní Americe, tyto učitele vybavuje učebními pomůckami, spoluorganizuje letní kurz češtiny pro krajany, kurz metodiky výuky češtiny pro krajany z řad vyučujících, semestrální pobyty na veřejných vysokých školách a středoškolské studium pro krajany z Banátu.  Lektoráty českého jazyka a literatury na zahraničních pracovištích (hlavně univerzity) po celém světě.  DZS organizuje společná setkání učitelů a lektorů a vydává občasník Krajiny češtiny.

European Schoolnet (EUN) je síť evropských ministerstev školství, která podporují:  mezinárodní spolupráci učitelů a škol v těchto předmětech: matematika, přírodní vědy a informační technologie. Zajímavé evropské projekty, soutěže a kampaně naleznete na a

více informací nalezete na: více informací nalezete na: Děkujiza pozornost. Děkuji za pozornost.