Přehled projektu Název projektu: Centrum celoživotního vzdělávání s knihovnou manželů Tomanových Investor: Město Rožmitál pod Třemšínem Společný regionální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Komplexní řešení metropolitních sítí
Rekonstrukce historického areálu FF MU
Stavební úpravy fary a vytvoření otevřeného depozita starých liturgických předmětů Pavel Lazárek – administrátor farnosti Olešnice na Moravě.
Architektura knihoven KIC FAST
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Expozice muzea v památkově chráněném objektu čp. 1.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Společný regionální operační program Obchodní akademie, Česká Lípa, nám. Osvobození 422, příspěvková organizace.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Komunitní centrum Římskokatolické farnosti Olešnice
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Květen 2004Architektura knihoven1 Moravská zemská knihovna v Brně.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Rekonstrukce historického areálu FF MU Druhá etapa 2013 –
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ S KNIHOVNOU MANŽELŮ TOMANOVÝCH ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM Dana Súlovcová.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Multitechnik divize II, s.r.o. Na příkopech 1782, Chomutov Vybudování chodníku v ul. F. Chlouby Ing. Kamil Šlachta, Louny 2010.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Rekonstrukce bývalé textilní továrny v Hejnicích Ještědská stavební společnost spol. s r.o.
Umístění Věznice Nové Sedlo V současné době realizuje Vězeňská služba ČR ve Věznici Nové Sedlo projekt, který je financován z EHP a Norských fondů 2009.
Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
„TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA V BÝVALÝCH KASÁRNÁCH KPT
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Novinky z IROP.
Informace o výzvě pro školy
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Vazba na Operační programy
Michal Šperling - EUREDIS
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
ATELIÉR I Azylový dům.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Transkript prezentace:

Přehled projektu Název projektu: Centrum celoživotního vzdělávání s knihovnou manželů Tomanových Investor: Město Rožmitál pod Třemšínem Společný regionální program (SROP) Priorita 3. Rozvoj lidských zdrojů v regionech Opatření 3.1. Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů v regionech Autoři projektu: Ing. Martin Pazderník a Akad. Arch. Michal Dostál Jméno přednášejícího: Dana Petrášková, Ing. Martin Pazderník

Cíle projektu Konečný cíl projektu: Cílem projektu je vytvořit Centrum celoživotního vzdělávání s knihovnou manželů Tomanových, které bude sloužit všem občanům města a regionu. Investiční záměr: Cílem investičního záměru je rekonstrukce budovy vedle radnice na prostory pro knihovnu a centrum celoživotního vzdělávání. Vznikne tak zařízení se školícími kapacitami, počítačovou učebnou, veřejně přístupnými Internetovými stanicemi a informačním centrem regionu. Současně budou v pobočkových knihovnách obcí pořízeny PC stanice napojené bezdrátovou sítí na centrální systém a Internet. Rozpočet projektu: Celkem Kč, z toho dotace ze Strukturálních fondů EU Kč, dotace z programu MMR ČR Kč a prostředky z vlastních zdrojů Kč.

Popis Projektová dokumentace řeší přestavbu – stavební úpravu části stávajících objektů a to Měšťanského domu a části objektu Radnice Náměstí v Rožmitále pod Třemšínem. Účel stavby : Město Rožmitál pod Třemšínem je historickým, kulturním a správním centrem regionu Třemšínska. Prvořadým účelem vybudování centra celoživotního vzdělávání s úzkou provazbou na informační centrum regionu, jehož úlohu do jisté míry v současnosti plní místní středisková knihovna manželů Tomanových. Dalším záměrem investora je vybavit město moderním informačním systémem na bázi internetových technologií. Centrem informačního systému bude informační centrum v Palackého ulici. K tomuto centru budou připojena další satelitní pracoviště v jednotlivých obcích mikroregionu Třemšín. Dále rekonstruované prostory budou v rámci možností rekonstrukce objektu v památkové zóně řešeny jako bezbariérové a tudíž přístupné osobám se sníženou schopností pohybu a orientace. V současné době je pro plně imobilní osoby prakticky nemožné knihovnu navštívit a pro skupinu lidí se sníženou schopností pohybu a orientace ve stávajících prostorech knihovny v Brdském památníku je návštěva vzhledem ke stavebně technickému provedení problémem a odrazujícím faktorem.

Postupy Harmonogram projektu: Projekt je rozdělen do tří etap. Zahájení etapy: 4/2005 Ukončení etapy: 8/2006 Stručný popis časové realizace: Vlastní realizaci předchází zpracování PD, ekonomických podkladů, účast ve SROP. V I. etapě se bude realizovat I. PP a I. NP, a to přípravné a bourací práce, hrubá stavba, technické zařízení budov, vzduchotechnika, elektro, plyn, společné stavební náklady pro I. PP a I. NP. Ve II. etapě se bude realizovat II. NP (opět hrubá stavba, technické zařízení budov, vč. příslušné části společných nákladů stavby týkajících se II. NP. Ve II. etapě se bude realizovat také střecha, fasády, rampa ve dvoře, venkovní úpravy, interiéry. Ve III. etapě se bude realizovat vybavení objektu IT, vč. vybavení pobočkových stanic centra regionu, náleží sem propagace, marketing, výběr nových pracovních sil, příprava před otevřením centra. celkem podlahová plocha 1.NP ( včetně rampy )219,71m2 celkem podlahová plocha 2.NP ( včetně terasy )215,59m2 celkem podlahová plocha 1.NP v objektu „Radnice“ 95,08m2 Celkem podlahová plocha „Centra celoživotního vzdělávání s knihovnou manželů Tomanových“ ( včetně terasy a suterénu )577,80 m2

Popis rekonstruovaného objektu Zjednodušený popis stávajícího objektu : Dvoupodlažní budova s podkrovím, částečně podsklepena, lichoběžníkového půdorysu s přízemní přístavbou na jižní fasádě. Budova je zděná ze smíšeného a cihelného zdiva založená pravděpodobně na kamenných základových pasech, stropní konstrukce nad 1.NP je řešena cihelnými klenbami a nad 2.NP dřevěné stropní konstrukce různého stavebně technického provedení, ramena schodiště jsou dřevěné, mezipodesty jsou položeny dlažbou na klenutý cihelný strop. Konstrukce střechy je řešena dřevěným krovem s tesařskou stojatou stolicí s vaznicí, střecha je provedena nová krytinou z šablon Beronit sytě červeného odstínu. Na jižní fasádě je proveden pultový vikýř zhruba přes polovinu šířky střechy. Fasády jsou provedeny hladkou štukovou omítkou, severní ( uliční ) fasáda je pak doplněna četnými štukovými římsami a šesti dominantními vertikálními pilíři v nepravidelném rastru „podpírajícími“ masivní podokapní římsu. Hlavní plochy fasád jsou opatřeny fasádním nátěrem v zelené barvě, štuky pak v bílé barvě. Okna jsou dřevěná dvojitá, opatřená krycím ovým nátěrem v odstínu lomené bílé, v podkroví jsou osazeny eurookna z tvrdého dřeva s transparentním lakem.

Aktuální stav Podrobný přehled postupu v porovnání s plánem –Vypracování a schválení investičního záměru projektu 10/2003 zahájeno – 1/2004 dokončeno –Zadání zakázky na vypracování projektové dokumentace 1/2004 zahájeno – 1/2004 dokončeno –Vypracování a schválení projektové dokumentace 2/2004 zahájeno – 8/2004 dokončeno –Zadání projektu (stavební části stavby) 1/2005 – 3/2005 –Zadání technologické části stavby (strojů a zařízení) 1/2005 – 3/2005 –Realizace projektu (stavební části stavby) 4/2005 – 4/2006 –Realizace technologické části stavby (strojů a zařízení) 4/2006 – 7/2006 –Závěrečné vyhodnocení projektu 8/2006 – 1/2007

Marketingová strategie Marketingová strategie projektu: Projekt výrazně navýší nabídku knihovnických a informačních služeb v mikroregionu. Vytvořením pobočkových stanic knihovny v obcích a připojením stávajících vesnických knihoven pomocí PC stanic dojde k rozšíření a výraznému zkvalitnění knihovnických služeb pro občany. Zlepší se i přístup veřejnosti k veřejným Internetovým stanicím, ze stávajících dvou na osm a dalších 12 nově zřízených pobočkových pracovišť v okolních obcích. Dojde dále k vytvoření nových školících kapacit – školících místností a počítačových pracovišť. Fungováním informačního centra mikroregionu se předpokládá zlepšení informovanosti místních obyvatel, a dále pak významné zlepšení propagace mikroregionu.

Závěr Městská knihovna manželů Tomanových Náměstí Rožmitál pod Třemšínem Dana Petrášková Tel Děkujeme za pozornost.