Norbert Elias (kon)figurace. konfigurace 1. život lidí ve společnosti má tvar, vytvářený silou vzájemných závislostí 2. vzájemné závislosti (interdependence)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Personální řízení v malých podnicích
Advertisements

Základní pohybový systém
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
Řízení lidských zdrojů
Odborný text: základy Judikáty a jejich struktura
Bezpečnost, bezpečnostní hrozby a rizika
Sociální systém organizace
Hra a její atributy doc. PhDr. D. Tomajko, CSc..
Personální řízení a jeho úloha v podniku
Faktory prosperity Tvrdé a měkké faktory.
TEORIE HER. analýza konfliktů TEORIE HER analýza konfliktů kooperace.
TEORIE HER A ROZHODOVACÍ MODELY
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
Vyrovnání časové řady OA a VOŠ Příbram.
Herní systémy Zásadní způsoby vedení hry celého družstva v útoku a v obraně, s předem vymezenými úkoly jednotlivcům, skupinám hráčů i celému družstvu po.
Úvod do sociální a kulturní antropologie
Jak lépe rozumět týmům? Michal Osuský Cyril Hoschl Veronika Langrová.
PSYCHICKÉ JEVY.
Seznamuje žáky s procesem lidské socializace a společenským statusem.
Projekt Kreativní města Future City Game Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.
Pracovní skupina Pracovní skupinu tvoří určitý počet osob na jednom pracovišti, kteří jsou spjatí společnou činností, vnitřní strukturou sociálních pozic.
Sociální mobilita Sociální mobilita je pohyb sociálních subjektů (jednotlivých osob) v sociálním prostoru tvořeném soustavou sociálních pozic. P. Sorokin.
Taktická příprava Michal Lehnert.
Žijeme ve společném světě Stav, vývoj, rizika a možnosti v soudobé „multikulturní“ společnosti a globálním světě.
Strategický leadership
Kritická analýza různých přístupů k vyučování SH
Podnikatelský institut PYRAMIDA s.r.o.
PER – Burgetová Zuzana.  Jak vybrat vedoucího týmu.  Profil vedoucího týmu  Složení týmu  Co vede ke špičkovému výkonu týmu  Rozdíl mezi skupinou.
Management and Marketing Firemní kultura a její změna
Příprava na utkání. Delegace Omluva Životospráva Psychika –zapomeňte na předcházející negativní zážitky, ale ne na poučení z nich –očekávejte úspěšný.
Anotace: Výklad spojený s diskusí JMÉNO AUTORA: MGR. VLASTA KOLLARIKOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: ČÍSLO DUMU: VY_32_INOVACE_20_OSZV_ON Ročník: I. Vzdělávací.
Sociální vztahy Percepce a komunikace Sociální a masová komunikace Interakce Interpersonální vztahy Sociální vztahy.
Business partnering a role (v) HR Iva Pechová Leden 2008.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
TEORIE HER.
Psychologie II Sociální psychologie
6 Příloha č. 3 Strategie rozvoje NNO v kraji Vysočina Strategický rozvoj NNS kraje Vysočina © Dalimil Vítek, AD Vision PRIORITY CÍLOVÉ HODNOTY PROGRAMY.
 Proměny vnímání inkvizice ve středověku a v moderní době.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
„Řízení lidských zdrojů /HR/ je jedním z hlavních úkolů managera a nikdo to za něho nemůže udělat“ Roman Vacho© City Hotel Park Dolný Kubín.
Řízení sportovního tréninku
VÝCHODISKA SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
Hodnoty, normy Konformismus, deviace
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Projekt DP – POT MKH DIS1 téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku autor: Petr Kuchař,
Hra a její atributy Mgr. Tomáš Pětivlas,Ph.D. Mgr. Tomáš Pětivlas,Ph.D.
Projekt BP – POT MKH DIS1 téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku autor: Petr Kuchař,
Skupinová dynamika.
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Řízení a plánování kariéry
Výchova jako proces zpracovala: Kateryna Foinetská.
Odloučené pracoviště NAD PLOVÁRNOU Statutární zástupce školy Mgr. Božena Suchánková Vedoucí učitelka Věra Kopečná.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Soudobý svět Milena Tichá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Milena Tichá. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Model struktury strategického managementu
2. Hra v normálním tvaru, hra s konstantním součtem Martin Dlouhý VŠE v Praze.
Trocha teorie nikoho nezabije …. VLASTNOSTI OSOBNOSTI OSOBNOST - souhrn vlastností, procesů a stavů, návyků, postojů, které tvoří celistvou strukturu.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Sociologie pro SPP/SPR/VPL
Vztahy mezi lidmi Percepce a komunikace Sociální a masová komunikace
Sociální skupiny a role
Mediální manipulace rozjizdeji-kampan-proti-propagande-a- bludum/r~c1f97c0ea36f11e6a16a fea04/
11. Vodič, cívka a částice v magnetickém poli
Moc médií 3.3..
Hodnoty, normy Konformismus, deviace
Kooperativní hry s více hráči Koaliční hry Hlasovací hry
AUTOR: Kateřina Křížová
Transkript prezentace:

Norbert Elias (kon)figurace

konfigurace 1. život lidí ve společnosti má tvar, vytvářený silou vzájemných závislostí 2. vzájemné závislosti (interdependence) osob vytvářejí konfigurace 3. konfigurace jednotlivců není o nic méně reálná než samotní jedinci, kteří ji tvoří

hra jako konfigurace Hra je z jedné perspektivy mimo skupinu hráčů, ale zrovna tak je každé utkání skupinovým vzorcem konkrétních jednotlivců. herní vzorec – proměna měnící se konfigurace dynamika hry závisí na poměru pevnosti a proměnnosti seskupování hráčů postavení hráčů je dáno jak formálními pravidly, tak konvencemi a jejich zkušeností minulých her, ale i strategiemi spojenými s očekávaným chováním protivníků

hra jako konfigurace hra – konfigurace – se vyznačuje napětím – dva soupeřící týmy a rozhodčí jsou v řízeném napětí; odstraněním napětí přestane hra být hrou a rozpadne se hra je proces, nelze ji rozdělit na stavy skupinová dynamika předpokládá obojí – jak kooperaci, tak konflikt; a to na mnoha úrovních společnost je síť jednotlivců – její analýza proto musí být relační a procesuální

sociální procesy - dlouhodobé změny trvající několik generací (min. 3) - jsou reverzibilní (na rozdíl od evoluce), mají rostoucí a klesající tendence (integrace – desintegrace, civilizace – decivilizování) - jsou spojeny se změnami mocenských vztahů - mají směr, ale nemají cíl Jak vysvětlit slabý vztah mezi sociálním řádem a lidskými (individuálními) záměry?

příklad: civilizační proces (stejnojmenná kniha z roku 1939) Jakých proměn došlo lidské chování od středověku do doby moderní? - mění se nejen formy vzájemné provázanosti lidí, ale i sami lidé 1. díl: psychogeneze civilizace – rozvoj osobnostních struktur a způsobů chování 2. díl: sociogeneze civilizace – jak se mění nerovnost, moc a řád Psychogeneze data: návody k dobrému chování chlapců, epická literatura, analýza obrazů hypotéza: existuje dlouhodobá změna osobnostních struktur a způsobu chování, která se projevuje stále rostoucí kontrolou spontánních afektů a podnětů

Sociogeneze - ve středověku společnost válečníků – odstředivé tendence - dvorská společnost – dostředivé tendence: král potřebuje šlechtu proti měšťanům a šlechta potřebuje krále; monopolizace moci a výběru daní