Karel Vrba, ME4A, 2012 1 Šablona by Marek Malík. Obsah prezentace: 1. Analogový záznam 2. Digitální záznam 3. Mechanický záznam 4. Magnetický záznam 5.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC základní jednotka.
Advertisements

Vývoj technických prostředků pro záznam zvuku
záznam a reprodukce zvuku
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Tomáš Lipovský Jan Suchánek
Část 3 Digitalizace zvuku a videa
Záznamová média.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Zařízení pro trvalé uchování dat
Martin Holý.  Druhá světová válka  První generace (1945 – 1951)  Elektronky, relé = drahé, pomalé  Druhá generace ( )  Tranzistory = zmenšování.
KOMPONENTY PC Klára B ř ezíková Procesor Operační paměť RAM-lze smazat ROM- z ů stává(CD- ROM,DVD- ROM)
CD-ROM Compact Disc - Read Only Memory
Vývoj technických prostředků pro záznam zvuku
Záznamová média Obsah: Rozdělení ZM…………………… HDD………………………………
Ukládání dat. 1) Komprese dat speciální postup p ř i ukládání nebo transportu dat. Úkolem komprese dat je zmenšit datový tok nebo zmenšit pot ř ebu zdroj.
Záznam zvuku Historie a současnost
Klíčová aktivita:32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada číslo: Výstup číslo:04 19 Autor:Petr Lukáš Vzdělávací oblast:Fyzika Výuková hodina:Zvuková.
Pásková jednotka Páskové jednotky pracují na magnetickém principu podobně jako diskety nebo pevné disky. Rozdíl je pouze v tom, že se záznam provádí na.
Disky Martin Klejch 3.B.
Paměťová média.
Záznam dat pomocí magnetického pole
Tato prezentace byla vytvořena
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
MULTIMÉDIA VE VÝUCE VYPALOVÁNÍ CD a DVD. Co je CD ? Optický disk CD-R a CD RW Kotouč 12 cm šířka pro zápis je 3,3 cm Klasické hudební CD až 80 minut 700.
Hudební nosiče a přehrávače
Ondřej Kostka 3IT.  Je technologie pro zachycování, zaznamenávání, přehrávání, přenos a obnovu pohyblivých obrázků používající elektronické signály nebo.
Paměťová média.
ZÁZNAM A KÓDOVÁNÍ INFORMACÍ
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Informatika akademický rok 2013/2014 Optická média.
Adam Klíma, ME4A, Multimediální technika Šablona by Marek Malík 11. Multimediální technika.
Vypalovací mechanika Vypalovací mechanika je zařízením, které spadá do skupiny výstupních zařízení. Úkolem vypalovací mechaniky je nahrát (vypálit) data.
08. Integrované obvody Marek Glöckner, ME4A, 2012
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Optická média.
MÉDIA.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_536.
Blue-Ray vs. HD-DVD Zbrusu nová technologie Zbrusu nová technologie Nové velkokapacitní multimedia Nové velkokapacitní multimedia Rychlejší čtení a zápis.
Informatika vnější paměti – Optické disky
Záznamová média Informatika – 6. ročník
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Využívání.
Multimédia.
Multimédia Žlutířová Eva.
INFORMATIKA Historie pc.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Zdeňka Horská Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_20_ Promítací přístroje Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PROGRAMY PRO ZPRACOVÁNÍ ZVUKU MARTIN BÁRTA. Obsah tématu  Rozdělení funkcí v nahrávacím řetězci  Nahrávání a editace  Postprodukce  Mastering  Software.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Inf Analogové a digitální zařízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ZÁZNAMOVÁ MÉDIA. Podle principu čtení se datové nosiče dělí na : Magnetická média, tzn. disketa, pevný disk, magnetická páska (audiokazeta, videokazeta,
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jednotky informácí a paměťová média Jan Čech, Ondřej Janda, Vinh Ngo The Jiří Hadwiger,Tomáš Lupač, Libor Macháček.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII – 5.1 CD/DVD PŘEHRÁVAČE.
Materiál slouží k osvojení si znalostí o přenosu a záznamu zvuku. Seznámí žáky s historií nahrávání zvuku.
ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Člověk a příroda Okruh dle RVP:Fyzika Tematická oblast:Fyzika Název vzdělávacího.
PC základní jednotka.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Záznamová média.
OP VK VYT 2.9 Mechaniky (DVD, Blue-ray, FDD)
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Záverečný projekt
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Transkript prezentace:

Karel Vrba, ME4A, Šablona by Marek Malík

Obsah prezentace: 1. Analogový záznam 2. Digitální záznam 3. Mechanický záznam 4. Magnetický záznam 5. Optický záznam 6. Typy záznamových medií 7. Gramofon 8. Magnetofon 2

Vysvětli pojem Typy záznamu na média Analogový záznam 3

Vyjmenuj 3 fáze digitalizace Popiš každou z nich a vysvětli Digitální záznam 4

Vysvětli pojem Příklad záznamu Typy přenosek Mechanický záznam 5

Vysvětli pojem Záznamové medium Příklad záznamu Magnetický záznam 6

Vyjmenuj dva způsoby záznamu, popiš je. Optický záznam zvuku, obrazu 7

Dva druhy desek Materiály kterých jsou vyrobeny Typy medií: Gramofonová deska 8

Nevýhody kazet Dva druhy kazet : - Analogové - Digitální Typy medií: Audiokazeta 9

Používá se Je vyroben z … Typy medií: Filmový pás 10

CD je určenou k … DVD je určeno k … BD je určeno k … Vysvětli typy R+-,RW Materiál Vlnové délky zápisu Typy medií: CD, DVD, BD 11

Princip gramofonu Gramofon 12

Princip magnetofonu Cívkový Kazetový Magnetofon 13

Děkuji za pozornost!  Konec prezentace Šablona by Marek Malík 14