Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
XV. Celostátní finanční konference
Advertisements

Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Program rozvoje venkova na období
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Téma: Ekonomická problematika zemědělských podniků
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Program rozvoje venkova na období
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Dotační příležitosti.
MZe ČR, odbor ZAaPÚ Olomouc
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Program rozvoje venkova
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Program rozvoje venkova ČR , III. OSA. Realizace osy III Programu rozvoje venkova ČR Projektová opatření Zaregistrováno žádostí.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace a výhled na rok 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Konkurenceschopnost – podmínka úspěchu podnikání v zemědělství I Čejkovice Získávání prostředků z dotačních titulů PRV Seminář Okresní agrární.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.
FONDY EU Programové období
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Program rozvoje venkova 2007 – 2013, návrh MZe. Hodnocení předchozích programů  SAPARD, OP, HRDP diskuze na téma velikost farem a přístupu menších a.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Konkurenceschopnost – podmínka úspěchu podnikání v zemědělství I Nové Město na Moravě Získávání prostředků z dotačních titulů PRV Seminář Okresní.
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Rozvoj venkova v EU Rozvoj venkova.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období Petra Blechová UFŘP 3. ročník.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Program rozvoje venkova ČR 2007 – 2013 Osa II Ing. Ivan Landa, CSc
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova , Monínec.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Region spokojeného života pro všechny
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Transkript prezentace:

Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013

Nařízení Rady (ES) č. 1698/2005 ze dne 20. září 2005 o podpoře pro rozvoj venkova z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova (EZFRV) Národní strategický plán ČR – převod priorit EU do podmínek ČR - Stanovení strategických cílů Národní program rozvoje venkova ČR na období (4 osy)

Program rozvoje venkova – 4 osy I. Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví 22,39% tj. ročně cca 3,427 mld Kč II.Zlepšování životního prostředí a krajiny 55,2% tj. ročně cca 7,933 mld Kč III. Kvalita života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova 16,93% tj. ročně cca 2,591 mld Kč IV. Leader 5% tj. ročně cca 0,717 mld Kč

Osa I Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví PRIORITY:  Priorita 1.1 Modernizace inovace a kvalita (max. 92,18% z financí na Osu I.)  Priorita 1.2 Přenos znalostí (max. 7,82% z financí na Osu I.)  Priorita 2.1 Biologická rozmanitost, zachování a rozvoj zemědělských a lesnických systémů s vysokou přidanou hodnotou a tradičních zemědělských krajin (max. 76,5% z financí na Osu II.)

Osa I Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví INDIKÁTORY:  Hospodářský růst  Produktivita práce

Opatření Osy I – podnikání v zemědělství a lesnictví I.1.1. Modernizace zemědělských podniků 1327 mil. Kč I.1.2. Investice do lesů409 mil. Kč I.1.3. Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům 546 mil. Kč I.1.4. Pozemkové úpravy809 mil. Kč I.2.1. Seskupení producentů68 mil. Kč I.3.1. Další odborné vzdělávání a informační činnost51 mil. Kč I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců68 mil. Kč I.3.3. Předčasné ukončení zemědělské činnosti 68 mil. Kč I.3.4. Využívání poradenských služeb80 mil. Kč

Osa II Zlepšování životního prostředí a krajiny PRIORITY: Priorita 2.1 Biologická rozmanitost, zachování a rozvoj zemědělských a lesnických systémů s vysokou přidanou hodnotou a tradičních zemědělských krajin (max. 76,5% z financí na Osu II.)  Priorita 2.2 Ochrana vody a půdy (max. 17,6% z financí na Osu II.)  Priorita 2.3 Zmírňování klimatických změn (max. 5,9% z financí na Osu II.)

Osa II Zlepšování životního prostředí a krajiny INDIKÁTORY:  Obrácení trendu poklesu biodiverzity  Zachování oblastí s vysokou přírodní hodnotou  Zvýšení kvality vody  Příspěvek k boji se změnou klimatu

Opatření osy II – podnikání s ohledem na životní prostředí II.1.1. Platby za přírodní znevýhodnění v horských oblastech a v jiných znevýhodněných oblastech - LFA 3009 mil. Kč II Platby v rámci oblastí Natura 2000 na zemědělské půdě27 mil. Kč II.1.3. Agroenvironmentální opatření 2882 mil. Kč - Postupy šetrné k životnímu prostředí (vč.ekologického zemědělství a integrované produkce) - Ošetřování travních porostů - Péče o krajinu II.2.1. Zalesňování zemědělské půdy324 mil. Kč II.2.2. Platby v rámci Natury 2000 v lesích62 mil. Kč II.2.3. Lesnicko-environmentální platby82 mil. Kč II.2.4. Obnova lesnického potenciálu a podpora společenských funkcí lesů143 mil. Kč

Osa III Kvalita života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova PRIORITY: Priorita 3.1 Tvorba Pracovních příležitostí (max. 36% z financí na Osu III.) Priorita 3.2 Podmínky růstu a kvalita života na venkově (max. 57,5% z financí na Osu III.) Priorita 3.3 Vzdělávání a místní partnerství (max. 6,5% z financí na Osu III.)

Osa III Kvalita života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova INDIKÁTORY:  Tvorba pracovních míst

Opatření osy III – podnikání mimo zemědělství III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy 583 mil. Kč III.1.2. Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje 389 mil. Kč III.1.3. Podpora cestovního ruchu 324 mil. Kč III.2.1. Obnova a rozvoj vesnic a občanské vybavení a služby 1011 mil. Kč III.2.2. Ochrana a rozvoj dědictví venkova 233 mil. Kč III.3.1. Vzdělávání a informace 52 mil. Kč

Osa IV Leader PRIORITY:  Zlepšení řízení a mobilizace vnitřního rozvojového potenciálu venkovských oblastí (max. 5% z finanční alokace EZFRV) INDIKÁTORY: Tvorba pracovních míst

Opatření osy IV IV.1.1. Místní akční skupina 179 mil. Kč IV.1.2. Realizace místní rozvojové strategie 466 mil.Kč IV.2.1. Realizace projektů spolupráce 71 mil. Kč Doplňkový národní Program LEADER ČR 50 mil. Kč