Program Zelená úsporám KBI/OZP Nikola Bílá. Kjótský protokol a emisní kredity  Kjótský protokol nás zavázal snížit v ročním průměru za období 2008 –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obnovitelné zdroje energie v ČR - současný stav a aktivity MŽP - KONFERENCE „Klimatické změny – na cestě ke Kodani“ 23.listopadu 2009, Bratislava.
Advertisements

Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Wwww.novazelenausporam.cz Zelená linka: Seminář SFŽP ČR Stavební veletrh Brno
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Pasivní dům Marek Švestka.
Tisková konference TEPLOFIKACE LEDVIC 12. září 2013 Ing. Vladimír Gult předseda představenstva a generální ředitel.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Tepelné čerpadlo 3.
Seminář: DOTACE NA ZATEPLENÍ, ZDROJE TEPLA A PASIVNÍ DOMY Výstaviště Č
Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách Lenka Česenková Státní fond životního.
Zelená úsporám Zelená úsporám (program, poradna MAS Královská stezka)
Zelená úsporám Aktuální informace o podmínkách programu, zkušenosti s dosavadními žádostmi (České Budějovice ) Dr. Blanka Veltrubská Markéta.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Úspora elektrické energie
Seminář pro Svaz obcí a měst Ostrava, 9.dubna 2009.
KONFERENCE „Česká energetika na rozcestí“ 22. – 23. června 2009, zámek Mělník Mgr. Aleš Kuták náměstek ministra životního prostředí ředitel sekce ochrany.
Inovace systémů vytápění Možnosti úspor při vytápění a přípravě teplé vody TRONIC CONTROL® s.r.o. Ing. Vít Mráz.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
12. února 2010, XXI. Seminář energetiků, Jelenovská Politika MŽP v oblasti energetiky Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministersto životního prostředí.
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
Projekty vedoucí ke snižování emisí skleníkových plynů podporované Českou energetickou agenturou Andrea Kulhavá ČEA Seminář „Zákon o podpoře výroby energie.
Úspory energie a regenerace
Využití OZE v ČR Příprava NAP pro období Dana Peterková Ministerstvo průmyslu a obchodu AEM – Budoucnost české energetiky v Evropě Poděbrady.
Pardubický kraj – EPC projekty Ing. Milan Vich, energetický manažer Pk
1. Průkaz energetické náročnosti budov Praha 15. ledna 2009.
Příklady integrace úspor a obnovitelných zdrojů na úrovni domácnosti Eva Fraňková Horní Mlýn, Křtiny u Brna.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
KONCEPCE NAVRHOVÁNÍ NÍZKOENERGETICKÝCH A PASIVNÍCH BUDOV Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Zelená úsporám Novinky od 08/2009 Dotace v praxi SFŽP ČR Odbor GIS Ing.Tomáš Poledník Vedoucí pracovišť Morava.
OLOMOUCKÝ KRAJ podání žádostí Něco o nás Společnost FleetCom s.r.o. je jedním z největších administrátorů kotlíkových dotací V loňském.
Podpora spalování ekologických paliv ze strany státu a EU Bc. Michaela Karásková, EUROPROJECT DOTACE Ing. Šárka Mazalová, EUROPROJECT DOTACE 1Europroject.
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách 91. zasedání Rady fondu Praha, 30.
PRODUKTY BIOSUNTEC – DOTACE NZÚ SAMOSTATNÝ OHŘEV VODY FOTOVOLTAIKOU I. (VEŠKERÉ CENY U VŠECH PŘÍKLADŮ JSOU VČETNĚ DPH) INSTALOVANÝ VÝKON:1,5 kW.
Dotační programy pro energeticko–úsporná opatření Úspory energie – jak na ně v roce 2010 ? Mgr. Ing. Milan Sedláček, RENARDS dotační, s.r.o
1. Představení programu Obecné informace Aktuální stav 2.
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
STŘEDOČESKÝ KRAJ podání žádostí Něco o nás Společnost FleetCom s.r.o. je jedním z největších administrátorů kotlíkových dotací V loňském.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
 Regulace otopné soustavy (termoregulační ventily apod.)  Později zateplování budov (od roku 2000 doposud)  Aktuálně hledání alternativních.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Jak dál po novele zákona o podpoře OZE 31. října 2013 Ing. Jiří Bis.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
TECHNOLOGICKÝ VÝVOJ VE VŠECH ODVĚTVÍCH průměrné auto vs. šetrné auto spotřeba 6,5 l/100km spotřeba 1,5 l/100km, příp. 6,5 kWh/100km.
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Zakládající partneři Významní partneři Partneři Energetická optimalizace bytové domy Výroční konference MMR Ing. Michal Čejka
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Dotační programy zaměřené na podporu EPC
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST BIOLOGIE A EKOLOGIE - PRŮŘEZOVÉ TÉMA
Operační program životní prostředí
PROJEKT OSTROVNÍHO DOMU V PODMÍNKÁCH ŠUMAVY
Operační program Životní prostředí
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Program Nová zelená úsporám
Program Nová zelená úsporám
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
Petr Holub, ředitel Šance pro budovy
TEPELNÁ ČERPADLA V ROCE 2016
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Energetický management budov
Transkript prezentace:

Program Zelená úsporám KBI/OZP Nikola Bílá

Kjótský protokol a emisní kredity  Kjótský protokol nás zavázal snížit v ročním průměru za období 2008 – 2012 naše celkové skleníkové emise o 8 % oproti úrovni roku 1990  naše emise v roce 2008 byly nižší o 24%  rozdíl mezi 8% závazkem a 24% skutečností tvoří zhruba 150 milionů emisních kreditů, které můžeme prodat

Emisní kredity  Česká republika získala na tento program finanční prostředky prodejem těchto emisních kreditů  celková očekávaná alokace programu je až 25 miliard korun

Na co je program zaměřen  podpora instalací pro vytápění s využitím obnovitelných zdrojů energie  investice do energetických úspor při rekonstrukcích i v novostavbách  kvalitní zateplování rodinných domů a nepanelových bytových domů

Na co je program zaměřen  náhrada neekologického vytápění za nízkoemisní kotle na biomasu a účinná tepelná čerpadla  instalace těchto zdrojů do nízkoenergetických novostaveb  nová výstavba v pasivním energetickém standardu

Nastavení programu  prostředky mohou být čerpány v průběhu celého období od vyhlášení programu do 31. prosince 2012  žádosti o podporu budou přijímány do 30. června 2012 nebo do vyčerpání finančních prostředků programu  dotaci lze žádat jak před realizací opatření, tak po realizaci  podporu je možné poskytnout na zařízení instalovaná v obytných domech, nikoli např. v objektech určených k individuální rekreaci nebo průmyslových objektech

Nastavení programu  dotaci získá každý, kdo o ni požádá a zároveň splní předepsané podmínky  dotaci získá každý, kdo o ni požádá a zároveň splní předepsané podmínky  vyhovující žádosti už neprochází žádným dalším sítem  klíčovým předpokladem je investice do jednoho či více opatření spadajícího do některé ze tří podporovaných oblastí  podmínkou je dokončení realizace projektu po 1. dubnu 2009

Členění programu  Program je členěn do tří základních oblastí podpory  Úspora energie na vytápění  Podpora novostaveb v pasivním energetickém standardu  Využití obnovitelných zdrojů energie pro vytápění a přípravu teplé vody

Pasivní stavba  kompaktní tvar budovy - co nejnižší poměr ochlazovaných konstrukcí k objemu budovy (ideálním tvarem by byla budova ve tvaru koule)  omezení volně stojících budov, upřednostňování řadové a blokové výstavby  omezení složitých tvarů v obvodových ochlazovaných konstrukcích  tepelná izolace, kvalitní okna, ….

Pasivní stavba

Přínosy programu  finanční podpora pro domácností v České republice  vytvoření a zachování na pracovních míst a to především v menších a středních firmách přímo v regionech

Přínosy programu pro ŽP  roční emise hlavního skleníkového plynu CO2 v České republice poklesnou o tun  emise prachu budou každoročně nižší o kg o kg  při zcela stejném tepelném komfortu budou české domácnosti potřebovat každoročně o GJ méně tepelné energie, což znamená úsporu ve výši m3 zemního plynu

Přínosy programu  Program Zelená úsporám je tak ukázkovým příkladem spojeného řešení ekonomické recese a změn klimatu