PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (3)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafický editor GIMP (5) použití režimu vrstev Součet „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Advertisements

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Grafický editor GIMP (11) Ještě jednou si pohrajeme s filtrem mapování na objekt... „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Grafický editor GIMP (13)
Grafický editor GIMP (3)
Grafický editor GIMP (11) Ještě jednou si pohrajeme s filtrem mapování na objekt. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Fotografie ve formátu RAW a jejich úpravy
Grafický editor GIMP (8) Úpravy fotografií – aneb ne vždy se nám barevná fotografie podaří nebo se nám lépe hodí černobílá „Dostupné z Metodického portálu.
Fotografie ve formátu RAW a jejich úpravy Grafický editor GIMP (14) „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a.
Grafický editor GIMP (13)
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů
Grafický editor GIMP (9)
Grafický editor GIMP (1)
GIMP – úpravy fotografií
TEXTOVÝ EDITOR.
Kreslíme vektorovou grafiku (4) Kopírování objektů Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Informace a Internet Bohumil Bareš. Grafický editor GIMP (1)  úvod  seznámení s programem  výběry  práce se schránkou 2.
Grafický editor GIMP (12) Reliéf pomocí mapy vyvýšení, logo… „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Grafický editor GIMP (6)
Grafický editor GIMP (7)
Klikací mapy v GIMPu Tvorba tzv. klikacích (obrázkových) map s pomocí grafického editoru GIMP Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš.
Kreslíme vektorovou grafiku (6) Práce s textem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Grafický editor GIMP (2)
Kreslíme vektorovou grafiku (5) Vodicí linky Zarovnávání objektů Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu
Vzájemná poloha dvou kružnic
Grafický editor GIMP (2)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Grafický editor GIMP (5) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Grafický editor GIMP (9)
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (2) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
VY_32_INOVACE_GR_789 CD- OBAL. Zadání: vytvořte obal na CD použijte 5 fotografií (každou v samostatné vrstvě) vložené obrázky upravte pomocí nástrojů.
Grafický editor GIMP (12) Reliéf pomocí mapy vyvýšení, logo… Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Vytváříme „složku dokumentů“
Grafický editor GIMP (3)  a zase vrstvy  použití masky Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Kreslíme vektorovou grafiku (1) v programu Zoner Callisto
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Grafický editor GIMP (6) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Grafický editor GIMP (8) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk  vyvážení barev  napodobení černobílé fotografie Dostupné z Metodického portálu
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
PIXLR ‒ ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (5) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
Grafický editor GIMP (1)
Grafický editor GIMP (2)
Grafický editor GIMP (13)
Grafický editor GIMP (3)
Kreslíme vektorovou grafiku (6)
Grafický editor GIMP (8)
Grafický editor GIMP (12)
Vkládání grafických objektů
Grafický editor GIMP (9)
Grafický editor GIMP (5)
Grafický editor GIMP (6)
Kreslíme vektorovou grafiku (4)
Kreslíme vektorovou grafiku (2)
Grafický editor GIMP (5)
Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Kreslíme vektorovou grafiku (4)
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Grafický editor GIMP (6)
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Transkript prezentace:

PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (3) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (3) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO otvírání a ukládání souborů z webu pixlr a facebooku písmo styly vrstvy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. „Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.“

Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk On-line grafický editor PIXLR umí otvírat soubory z lokálního počítače, poradí si ale i s jinými úložišti – vlastním úložištěm pixlr, facebookem a dalšími. Obrázek můžeme doplnit textem. Na text (a nejen na něj) můžeme aplikovat různé efekty, s výhodou lze využít tzv. styly vrstev (podobně jako v Photoshopu, Gimp to standardně neumí!). Úkol: Určitě umíte ukládat na svůj účet ve facebooku fotografie. Pokud jste to ještě nezkoušeli, zkuste to nyní. „Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.“

Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Otevření souboru z knihovny: Pokud se přihlašujete poprvé, je nutná jednoduchá registrace. Poté lze využívat prostoru Pixlr (Pixlr library) a připojit se k dalším on-line galeriím. „Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.“

Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Zde vidíte ukázku práce s galerií fotografií na facebooku. „Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.“

Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Další možností otevření fotografie je využití znalosti URL (webové adresy) obrázku. „Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.“

Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Písmo, vkládání textu: vybereme si vhodný druh a barvu písma pokud bychom chtěli text změnit, můžeme dialog klepnutím znovu otevřít „Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.“

Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Styly vrstvy: text se ukládá v samostatné vrstvě toho můžeme využít a aplikovat styly vrstvy „Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.“

Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Styly vrstvy: stín vnitřní stín zkosení „Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.“

Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Styly vrstvy: vnitřní zář vnější zář „Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.“

Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Vytvoření plastického loga – použití stylů vrstvy zde je původní logo a tady cíl naší práce „Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.“

Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Vytvoření plastického loga – použití stylů vrstvy nejdříve vytvoříme vrstvu, ve které bude jen černá část loga. Pomocí nástroje snímací tužka (u jiných editorů kouzelná hůlka) postupně označíme všechny bílé části (držíme stisknutou klávesu Shift), pak výběr invertujeme nabídku Invertovat výběr otevřeme stiskem pravého tlačítka invertovaný výběr vyjmeme do schránky (Ctrl + X) a vložíme do nové vrstvy „Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.“

Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk tato nová vrstva je průhledná a můžeme nyní aplikovat styly vrstev jaký efekt použijete a jaké mu nastavíte vlastnosti, je již jen na vás… pokud chceme podkladovou barvu průhlednou, musíme, bohužel, po uložení použít jiný editor (Pixlr to neumí  ) pokud bychom ale hned na začátku použili obrázek s průhledným pozadím, průhlednost by se zachovala „Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.“

Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Úkol na samostatné procvičení: vyzkoušejte si práci s textem – vytvořte jednoduché přáníčko k narozeninám či svátku otázky na závěr – jaký by jste použili grafický editor na uložení obrázku s některou průhlednou barvou? V jakém formátu tento soubor musíte uložit? Použitá literatura: Použito logo Gymnázia Šternberk – školy, na které autor působí. „Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.“