Palác Beylerbeyi Istambul - Turecko, byl přestaven v barokním slohu v letech 1861 až 1865 na místě někdejšího paláce a zahrad, které jsou o mnoho let.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zájezd do Paříže.
Advertisements

Hudba: ERNESTO CORTAZAR ‘BERTHA’
SEDM DIVŮ SVĚTA.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Aby nedošlo k omylu – Jardin du Luxembourg je veřejný park v Paříži. Rozkládá se na levém břehu Seiny v 6. obvodu.
Dolmabahce bylo sídlem šesti sultánů, od roku 1856 až do zrušení kalifátu v říjnu 1923, kdy byla založena Turecká republika..
R a k o u s k o MELK s klášterem I automatický posun !!
Český jazyk a literatura
Na jih A n g l i e s cestovní kanceláří. Londýn I.
Autor: Vendy Nových 7 divů světa.
Zámek Sychrov Klára Panušková.
VZNIK STÁTŮ VE STŘEDNÍ EVROPĚ
Parky - umělé ekosystémy

ZVU VÁS DO TEPLIC informace výletyzajímavostiubytovánízávěr.
Doškové střechy Domky jako z pohádky
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Nizozemí Aneta Bohdálková Kam na výlet Do hotelu: Delta. Cena: 2069 Kč. Celkem pokojů: 8. Můžete tam mít domácí zvíře. Je tam: cyklistika. Do hotelu:
SINAIA ROMÁNIA PELEŠ KASTÉLY HRAD-zámek PeleŠ-Rumunsko
Isola Bella je ostrov v severní Itálii. Ostrov měří jen 320 x 400 m, přičemž palác se zahradou zabírají většinu plochy Zde nechal roce 1632 hrabě Carlo.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
jsme jely do Tunisu na dovolenou. Poprvé jsme zažily let letadlem a byla to krása, letušky byly příjemné a stevard nám udělal foto pilotní kabiny.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !
8. ročník Novověk.
Suezská krize Jan Wolf, Ov/Vv, IV. r..
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: III/2 Inovace.
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY Josef Dobrovský Mgr. Ludmila Růžičková.
Dotek – Dům Obnovy Tradic, Ekologie a Kultury. Vítejte v objektu bývalé barokní fary v Horním Maršově, kterou jsme přebudovali v ekologicky šetrný dům.
7 divů světa Eva Kaniová I.A.
Olomouc.
DĚJINY VÝZNAMNÝCH STÁTŮ A NÁRODŮ V EVROPĚ
Matěj Stolička, Ondřej Vavro, Lukáš Čecháček, Jiří Močkoř.
…aneb malá prezentace o Středních Čechách
ZŠ Brno, Řehořova 3 Autoři české a světové literatury Český jazyk 9.ročník III
Americké osady v 18. století Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3615_ Americké_osady_v_18_století Autor: Mgr.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Večeře v nebesích nad Bruselem Soustava dálnic nad dešťovým pralesem v brazilském státě São Paulo 27 m vysoký palác Ambani v Mumbaji, Indie.
MEŠITA SHEIKH ZAYED ABU DHABI Mešita Sheikh Zayed je stavba v Abu Dhabi, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Je to jedna z největších takových.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY-32-INOVACE-490 Zahradní slohy pravidelné Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Římská obydlí ve městech - domus Ondřej Turek, 2A.
RUSKO Moskva Petrohrad Petrodvorec Moskva se nalézá v evropské části Ruska na 55,75° severní zeměpisné šířky a 37,62° východní zeměpisné délky. Leží.
Existuje mnoho historicky významných míst v Istanbulu, který byl kdysi kolébkou civilizace. Hrady a zámky zaujímají významné místo mezi těmito historickými.
BRNO – VILA TUGENDHAT vila se nachází v městské části Brno-sever
FRANCIE A RUSKO 2.POL. 19.STOLETÍ
Vláda Lucemburků Vlastivěda 4. ročník
TŘEBÍČ – BAZILIKA SV. PROKOPA A ŽIDOVSKÁ ČTVRŤ
Život ve středověku Vlastivěda 4. ročník
Nefertiti.
vypracovala Markéta Jurečková
Vienna.
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
3. OKOLÍ PETROHRAFDU: HISTORICKÉ OSOBNOSTI SPJATÉ S VÝSTAVBOU A
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Téma (název prezentace)
Dolmabahce Palace v tureckém Istanbulu, který se nachází na evropské straně
1.
Průlivy a průplavy světa VY_32_INOVACE_C20
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Český jazyk a literatura
Vanesska Pavlovičová 3.A
První světová válka 8. třída.
Klenot Prahy … … Karlův most !! Stereo Zvuk
8 lidí na stůl, 10 stolů v místnosti a hlavní stůl
KLASICISMUS Přelom 18./19. STOLETÍ.
Palác.
100 LET REPUBLIKY Výukový materiál.
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

Palác Beylerbeyi Istambul - Turecko, byl přestaven v barokním slohu v letech 1861 až 1865 na místě někdejšího paláce a zahrad, které jsou o mnoho let starší. Vybudovali jej příslušníci rodu Balyan dle objednávky Sultana Abdul Azize. Palácové zahrady byly navrženy Muratem IV již v roce Jak se Osmanská říše rozšiřovala, palác byl stále honosnější a jeho velikost i krása rostla. Abdul Aziz tento palác nechal postavit jako místo pro rekreaci a zábavu hodnostářů. byl přestaven v barokním slohu v letech 1861 až 1865 na místě někdejšího paláce a zahrad, které jsou o mnoho let starší. Vybudovali jej příslušníci rodu Balyan dle objednávky Sultana Abdul Azize. Palácové zahrady byly navrženy Muratem IV již v roce Jak se Osmanská říše rozšiřovala, palác byl stále honosnější a jeho velikost i krása rostla. Abdul Aziz tento palác nechal postavit jako místo pro rekreaci a zábavu hodnostářů. Eugenia Císařovna z Francie (manželka Napoleona III) byla hostem paláce v r.1869 u příležitosti otevření Suezského průplavu. Nejatraktivnější je přijímací sál s bazénem a vodotryskem, které jsou nyní bez vody. Tekoucí voda v Osmanských domech a jejich obytných místnostech byla velmi populární, kvůli vlhkosti a zvuku které působili velmi uklidňujícím a osvěžujícím dojmem. Nádherné křišťálové lustry jsou téměř ze všech koutů světa a překrásné zahrady s výhledem na Bosporský průliv, jsou rovněž úchvatným a nezapomenutelným zážitkem.

HEZKÝ DEN:-)