např.  závislost dětí, starých lidí, nemocných a zdravotně postižených na těch, kdo se o ně dokáže postarat  společenská nerovnost – v minulosti měli.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role vztahu v pomáhajících profesích Prezentace v předmětu PORADENSTVÍ VE VZDĚLÁVÁNÍ.
Advertisements

1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
Problémy menšinových skupin II
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
Všem lidem na celém světě přeji…
Přerozdělování jako hlavní nástroj sociální politiky
Řízení vztahu s klientem – rámec EDICT. Fáze Vstup. Pavla Kotyzová
Mezinárodní situace na přelomu 19. a 20. století
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Vztahy mezi lidmi Seznamuje žáky se vztahy mezi lidmi ať už v pozitivním nebo negativním smyslu.
Informace pro žáky 9. tříd ZŠ
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
Osvícenství.
politické formy států a příklady
Josef II. 8. ročník.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Rovnost a nerovnost Petr Machala.
1 Komunikační a prezentační dovednosti / C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ,
HOSPODÁŘSKÉ PROBLÉMY SOUČASNÉHO SVĚTA
Handicapovaní lidé na trhu práce Michal Pavel, švec Zpracoval Lukáš Duben.
Děti se specifickými potřebami Ochrana ohrožených dětí a jejich rodin Mgr. Marie Lukasová.
Stupeň rozvoje států světa
Stát o stát je instituce, území vymezené státními hranicemi, kde obyvatelé dodržují společné zákony a mají pevně stanovenou vládu o znaky státu: obyvatelstvo.
Společenské a hospodářské prostředí
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Sociální politika 06 CHUDOBA.
Všeobecná deklarace lidských práv
NEZAMĚSTNANOST V LIBERECKÉM KRAJI
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
VY_32_INOVACE_51_10 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Biotické podmínky života
Sociologie 13 Sociologie politiky. politika správa veřejných záležitostí – Záležitosti týkající se velké části občanů, nebo všech (oproti soukromým záležitostem)
VY_32_INOVACE_PSYM21660ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
1 V1 2. Seminář 2009/ Region a regionální vědy 1 2.
1 VI. NO a jejich role ve společnosti Servisní funkce Servisní funkce Kontrolní funkce Kontrolní funkce Výchovná funkce Výchovná funkce Informační funkce.
Venkovská sídla Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Chudoba jako sociální problém
STAROVĚK.
Válečné konflikty I. Petr Machala.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
1 Komunikační a prezentační dovednosti / C2 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ,
ZÁKLADNÍ PRÁVA A SVOBODY, ROVNOPRÁVNOST Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Charvátová. Dostupné z Metodického portálu.
České školství v mezinárodním srovnání České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education.
1.Diskriminace, která nás může potkat v životě
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
ZÁKLADNÍ PRÁVA A SVOBODY, ROVNOPRÁVNOST
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.03_Státní občanství.
Otien o Huru.
Otien o Huru.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Komunikační a prezentační dovednosti / C2a
Charakteristika veřejné obchodní společnosti
CITY A JEJICH PROJEVY Mgr. Michal Oblouk.
Kdo rozhoduje v ČR Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Charakteristika veřejné obchodní společnosti
Komunikační a prezentační dovednosti / C2a
ŘÍMSKÁ REPUBLIKA 510 – 31 př. n. l..
ZAMYŠLENÍ - DISKUSE Člověk žije ve společnosti druhých lidí. V životě se můžeme dostat do situace, kdy na umění domluvit se a spolupracovat bude závislé.
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
VYBRANÉ PROBLEMATIKY DNEŠNÍHO ŠKOLSTVÍ
VELKÁ FRANCOUZSKÁ REVOLUCE
AUTOR: Kateřina Křížová
Transkript prezentace:

např.  závislost dětí, starých lidí, nemocných a zdravotně postižených na těch, kdo se o ně dokáže postarat  společenská nerovnost – v minulosti měli chudí mnohem méně práv než bohatí (např. neměli právo na vzdělání)  obyvatelé různých zemí – země hospodářsky vyspělé x země chudé, případně v minulosti kolonie

 soudržnost, dobrovolná ochota pomáhat  člověk je solidární s nějakou skupinou, pokud ji podporuje a její úspěchy i neúspěchy pociťuje jako vlastní  požadavek solidarity – například s chudšími částmi světa, se starými a nemocnými lidmi

12. ROVNOST A NEROVNOST Před zákonem jsou si všichni občané rovni. Jinak jsou mezi občany rozdíly. Vůdčí typy: velitel, ředitel, kapitán družstva, panovník, prominent Podřízení : mají sklon přenechávat vedení a rozhodování jiným, jsou závislí, nerozhodní Závislí: staří, nemocní, duševně a tělesně postižení Prominent = člověk, kterému je z nejrůznějších příčin nadržováno